≫ 

Prvi VAR kiks u plej-ofu za Ligu šampiona: Iz sobe videli penal, ne i ofsajd Briža, u Lasku besni

Austrijanci ljuti na sudije posle gola iz penala koji je usledio nakon očiglednog ofsajda

  • 4
Foto: twitter/skysport.de

Prvi put od kada se igra elitno evropsko takmičenje VAR tehnologija bila je "u pogonu", ali ni prisustvo svevidećih kamera nije se pokazalo kao efikasno u Lincu, gde su Lask i Briž igrali prvi meč doigravanja za Ligu šampiona.

Gosti su pobedili 1:0 golom Hansa Vanakena iz penala u 10. minutu, ali uz mnogo bure zbog situacije koja je prethodila prekršaju za najstrožu kaznu.

Naime, VAR je u toj situaciji ispravno presudio nakon dvominutnog pregleda spornog momenta u kaznenom prostoru, glavni arbitar je pokazao "na kreč" odakle su Belgijanci poveli, međutim iz tabora Laska grme na sudije jer nije sviran ofsajd pre toga.

- Zašto uopšte postoji VAR, sad zbog te greške Briž ima veliku prednost za revanš - ljut je bio potpredsednik austrijskog kluba Jirgen Verner.

Mediji u Austriji takođe su na svoj način ocenili prvi VAR skandal na štetu Laska kritikama na račun suđenja.

U nastavku pogledajte penal iz kog su gosti došli do prednosti pred revanš.

Krasnodar je šokirao Porto i na Dragau ih izbacio iz Lige šampiona, i sada slično želi da uradi s Olimpijakosom (21.00). Ipak, u Atini je Oli favorit s kvotom 2,00, dok je dupla šansa X2 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Olimpijakos - Krasnodar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA