Simeone dovodi zvezdu Kopa Amerika: Želelo ga je pola Evrope, a sada kompletira supertim Atletika

Everton će ipak na kraju napustiti Brazil

  • 0
Everton, FK Gremio Foto: Guliver/

Ugledni brazilski mediji UOL Esporte donosi vest da čelnici Atletiko Madrida i Gremija već uveliko pregovaraju oko transfera Evertona Soareša.

Eksplodirao je mladi brazilski krilni fudbaler ovog leta na Kopa Amerika. nakon toga ga je želelo pola Evrope a najzagriženiji bio je Unai Emeri. Međutim, kada se pojavila opcija da Arsenal dovede Nikola Pepea transfer Brazilca je stondiran.

Činilo se da će super talentovani 23-godišnjak na kraju ipak ostati u Brazilu ali sada se javio Čolo Simeone i postoje dve opcije za prelazak na Vanda Metropolitanu.

Po prvoj varjanti transfer će biti realizovan do 2. septembra, dok je druga opcija da se ne žuri sa njegovom realizacijom da se se Everton ostavi u Gremiju još jednu polu sezonu, pa da se dovede u januaru.

Brazil, Everton Foto: Tanjug/AP

U drugom slučaju problem bi mogao da bude ako se još neki klubovi ponovo jave. Međutim, brojne ''udvarače'' odbila je zamršena vlasnička struktura, odnosno procenti koje na igrača imaju brojne strane.

Gremio ima samo 50% prava na Evertona, čak 30% pripada biznismenu Žimaru Velozu, dok ostalih 20% na ravne časte dele matični klub Fortalezi i jedan investitor pod imenom Selsa Ring.

Međutim Simeone je rešio da ozbiljno pomrsi račune Realu i Barseloni. Ne žali para za rekonstrukciju tima koji je posle godina uspeha došao do svog zenita, pa su tako ovog leta pretrpeli brojne odlaske. Došlo je nekolicina odličnih fudbalera predvođenim jednim od najtalentovanijih iz svoje generacije Žoaom Felikosm.

Eventualnim dolaskom Evertona Atletiko bi stvorio izuzetno moćnu ofanzivu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA