≫ 

Ekstaza u Splitu! Hajduk dobio Dinamo, prvi je posle 1399 dana!

Da li je ovo najava uzbudljivije sezone u komšiluku?

  • 12
Foto: twitter/Gibbe84

Načekali su se navijači Hajduka na pobedu protiv najvećeg rivala, ona je došla prvi put tačno posle 1259 dana na "Poljudu", i to u režiji Libanca Baseča Žradija, strelca jedinog gola u najvećem derbiju hrvatskog fudbala - 1:0.

Splićani su ovom pobedom i zaseli na vrh tabele, gde nisu bili čak 1399 dana!

Bio je ovo ujedno i prvestveni poraz Dinama, koji je dominirao u prvom delu, ali je bio i nadigran u drugom poluvremenu.

Utakmica je odigrana pred krcatim tribinama, blizu 30.000 hajdukovaca je bodrilo "bile" i pogurlai ih do pete pobede u tekućem šampionatu.

Kao i svaki meč večitih rivala, i ovaj je bio pod jakim nabojem sa obe strane, a najviše je "zavarničilo" u 75. minutu kada je sudija, nakon gužve i koškanja, pokazao crveni karton dvojici igrača Dinama Dilaveru i Ademiju, te su gosti brojčano hendikepirani nastavili utakmicu.

U 80. minutu "pocrveneo" je i Hajdukov Žradi, strrelac gola, no nije to uticalo na krajnji ishod, pa su Splićani priveli meč kraju u rezultatskom plusu.

Inače, hrvatski mediji su izvestili da je pred Poljudom, na dan utakmice, postavljen automobil koji je pretvoren u "borbeno" vozilo, što se može tumačiti kao odgovor Delijama za tenk ispred "Marakane".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žare

    31. avgust 2019 | 22:22

    Slepci...

  • Djole

    31. avgust 2019 | 22:14

    Bruka od kluba

  • zekki

    31. avgust 2019 | 22:02

    Samo je pitanje koliko ce im to trajati s obzirom da Dinamo ima utakmicu manje i pored poraza pobedom se vraca na prvo mesto i tu ce i zavrsiti sezonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA