≫ 

Otišao sam na utakmicu, a pronašao brata: Zvezdino "bomba" pojačanje je rod igraču Liverpula (VIDEO)

Njegov najbliži rod je "stradao" na Marakani, a on će sada braniti boje kluba sa Marakane - ne kažu za džabe da su čudni putevi gospodnji...

  • 61
Foto: Printscreen Youtube

Novi fudbaler Crvene zvezde Radživ van La Para donosi srpskom šampionu tačno ono što je tražio pred kraj prelaznog roka, ali je osim fudbalske, zanimljiva i njegova porodična priča.

Tačno godinu dana otkako je Zvezda sa tri "bombe" (Marin, Boaći, Čaušić) okončala prošlogodišnji letnji prelazni rok, ovaj je završila nešto tiše.

Govorilo se o nekoliko igrača, ali je na kraju došao Holanđanin rođen četvrtog juna 1991. godine u Roterdamu i momak koji je stasavao u Fejenordu, ali prve profi minute upisao u francuskom Kaenu.

Potencijal koji su Francuzi videli doneo mu je četvorogodišnji ugovor 2008. godine. Van la Para može da igra kao levo krilo, ali po potrebi i napadača što je crveno-belima opcija za slučaj da Ričmond Boaći ne profunkcioniše od starta neke utakmice.

Odrastao je sa majkom, bratom i sestrom zbog i od troje dece je najmlađi zbog čega za sebe kaže da je bio razmažen, dok njegova majka kaže da je kao klinac stalno visio napolju sa loptom u nogama.

Manje je poznato da je Radživ polubrat zvezde Liverpula i junaka ovog kluba u prošloj sezoni Lige šampiona - Vajnalduma. Njih dvojica su se upoznali dok je Vajnaldum igrao za Spartu iz Roterdama, a Radživ za Fejenord, ali nisu znali da su porodica.

- Znao sam da imam još jednog brata, ali ga nisam video do tada. Nikad nisam video slike jer nije bilo interneta i društvenih mreža, Instagrama, Fejsbuka, ništa. Onda sam saznao da je to Radživ, na početku nisam mogao da govorim. Gledao sam u njega. Ali sam bio srećan zbog toga. Došao sam da igram utakmicu, a pronašao sam brata - rekao je Vajnaldum u intervjuu za Tajms prošle godine.

Nakon toga je i njega skautirao Fejenord, pa su se zbližili, ali su ih profesionalne vode razdvojile, mada su igrali jedan protiv drugog dok je Van La Para branio boje Hadersfilda, a Vajnaldum Redsa.

Zanimljivo je da je upravo Vajnaldum prošle godine bio jedan od aktera meča u kom je Zvezda lupila "šamar" Liverpulu na stadionu "Rajko Mitić" i baš kod drugog gola je Milan Pavkov "otresao" u duelu upravo Džordžinja.

Sada će njegov polubrat zaigrati na istom stadionu...

Kada se pogleda Radživova radna biografija, pored Kaena gde je otišao još kao tinejdžer sa 17 godina, igrao je još i za Herenven, Vulverhempton, Brajton, Hadersfild i Midlzbro.

U poslednjem timu je bio na pozajmici i odigrao je samo tri utakmice. Brojčano gledano, njegove najbolje sezone su već pola decenije iza nas kada je za Herenven odigrao 82 meča i dao 14 golova.

Nastupao je za mladu reprezentaciju Holandije, a karakteriše ga nekoliko stvari. Na oko dug korak igrača koji je visok 181 centimetar i predominantno igra desnom nogom. Radživ je krilo koje prijem i dribling vuče ka sredini pa može da skuplja odbranu rivala, a ako se ukaže prostor i da je raširi trkom.

U nekoliko navrata je na dostupnim snimcima iz engleskih liga pokazao da ne preza od "biciklice" pre eksplozivnog trka, a dobro je to što kada ima poziciju za šut, ne namešta se previše i puca i levom.

Pod kontaktom, čini se, ne pada olako već pokušava da probije i onda ili iznudi karton za rivala ili prođe i iskreira za sebe ili saigrača. Međutim, bilo je i problema u njegovoj igri od odlaska iz Holandije.

Među Vulvsima je bilo primedbi na njegov odnos prema igri i žalbi da jednostavno nije doprinosio na pravi način. Otud je bilo priča i o njegovim prelascima u Bolton na pozajmicu, Brajton, takođe na pozajmicu, Lids za stalno...

Usled svih tih glasina vratio se u Vulvse i pre tri godine u januaru i igrao možda najbolji fudbal karijere kada je triput zaradio priznanje igrača utakmice. Englezi su se pitali kako je moguće da je baš u tom trenutku kada se odlučuje o njegovom statusu igrao najbolje i postavljaju pitanje radne etike.

Potencijalni kamen spoticanja bi možda mogao da bude odnos sa navijačima, jer je Radživ aktivan na društvenim mrežama, a već je ranije zbog komentara na društvenim mrežama ulazio u sukob sa pristalicama kluba za koji igra.

Zbog toga je na upravi kluba iz Ljutice Bogdana da pokuša da izvuče maksimum iz Holanđanina koji bi nakon Mičela Donalda i Lorenca Ebisilija mogao da bude treći zapažen koji je poslednjih godina igrao u crveno-belom.

Ukoliko u tome uspeju, nema sumnje da će na Marakani dobiti kvalitetno pojačanje koje su i tražili za drugu uzastopnu sezonu u Ligi šampiona.

VIDEO - Parola Delija za Filipa Stojkovića

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sisoje

    1. septembar 2019 | 10:29

    Van la Para ima da vas kar.

  • Aleksa

    1. septembar 2019 | 10:26

    Sto su se grobarcici raspisali uneo im je strah u kosti prpa aaa navijaci malog nebitnog kluba

  • ...

    1. septembar 2019 | 09:41

    A tetka mu je komšinica sa ekonomom Junajteda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA