≫ 

Upoznajte novu zvezdu Napolija i Serije A: Čaki Lozano je predodređen za golove na debiju (VIDEO)

Na svom desetom debiju postigao je deseti gol

  • 0
Irving Lozano, Napoli Foto: Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Serija A se vraća na velika vrata, a utakmice u prva dva kola najbolje su pokazatelj tome. U spektakularnoj utakmici između Juventusa i Napolija, koju su domaći dobili sa 4:3, za goste jedan od strelaca bio je i novopridošli Irving Čaki Lozano. Znao je Karlo Anćeloti koga ubacuje u igru, jer je Meksikanac na svakom svom debiju postigao po minimum gol.

Fernando Tores je bio predodređen za bitne golove, one u finalima. Skoro na svakom finalu postigao je gol. Kako je on bio predodređen za to, tako je Lozano pretplaćen na golove na svojim debijima.

Sličnu sudbinu kada su golovi na debiju u pitanju ima i brazilski fudbaler Alešandre Pato.

Neverovatno zvuči podatak da Lozano, iako su mu tek 24 godine, gol u derbiju Italije mu je štiklirao desetu debitantsku stavku.

Sve je počelo devetog februara 2016. na debiju za svoju Pačuku. Gol protiv Amerike mu je bio debitantski gol u prvenstvu i za klub.

Nakon toga usledio je poziv za mladu reprezentaciju Meksika i dva gola Kubancima.

Ubrzo je usledio i poziv u A selekciju i debi protiv Kanade, samo godinu dana nakon debija za U20 selekciju. Pogađate, gol.

Irving Lozano, PSV Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Usledio je Kup Konfederacija i prvi meč na tom turniru za Lozana protiv Rusije kojem je bilo potrebno 52 minuta da matira golmana.

Već su počeli da se javljaju brojni klubovi, a Lozano je rešio da ide postepeno i da izabere sredinu gde će moći standardno da igra pred Svetsko prvenstvo.

Usledio je transfer u PSV. Na debiju u holandskoj ligi bio mu je potreban 31 minut da postigne gol i tako ponovo ''ubije dve muve jednim udarcem''. Potom je došao Kup gde je nastavio ovu neverovatnu seriju.

Te sezone 2016/2017 PSV je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, a Lozano je bio strelac na prvom svom kvalifikacionom meču, ali i u grupnoj fazi najelitnijeg evropskog klupskog fudbala.

Poziv selektora reprezentacije Meksika za Svetsko prvenstvo 2018. nije izostao, a Čaki mu se odužio na najbolji mogući način. Sad već čuveni, a u Meksiku i legendarni gol Nemcima, kojim su Panceri bili matirani, bio mu je prvenac na svetskoj smotri fudbala i to na njegovom prvom meču na ovim šampionatima.

Fudbalska reprezentacija Meksika Gol Nemcima na svetskom prvenstvu; Foto: Tanjug/AP

Ovog leta usledio je novi transfer i dolazak u Napoli i Seriju A.

Prvo kolo nije igrao, ali je dobio šansu da debituje protiv velikog Juventusa. U igru je ušao na poluvremenu, a već nakon 23 minuta postigao je prvenac u dresu Napolija, ali i u Seriji A.

Ovim golom Lozano je definitivno ušao u istoriju, jer mu je ovo deseti debitantski pogodak za klub odnosno na nekom takmičenju.

Naredna prilika za novu istoriju biće Kup Italije, a na zimu, ako Napoli obezbedi nastavak evropskog takmičenja, i prve utakmice u nokaut fazi bilo Lige šampiona, bilo Lige Evrope.

Pogledajte i neke od njegovih golova i kakve veštine poseduje:

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA