≫ 

Ništa od novog napadača u Partizanu, crno-beli nemaju rezervu za Sadika!

Crno-beli usled birokratskih prepreke i niza drugih limita nisu uspeli da nađu alternativu za Ognjena Ožegovića

  • 30
Umar Sadik Foto: Marko Jovanović

Bez obzira što su u smiraju letnjeg prelaznog roka ostali bez Ognjena Ožegovića, koji je prešao u redove Darmštata, pa je napadačka “knjiga spala na slovo” - Umara Sadika, Partizan do kraja dana ipak neće angažovati novog igrača, saznaje Telegraf.

Razloga je nekoliko, pre svega – birokratija, koja je samim tim usko vezana i za izbor preostalih fudbalera na tržištu, malo vremena da se isti registruju za Ligu Evrope, koja je i primarni motiv kluba, ali svakako i finansije.

Klub iz Humske je po odlasku Ožegovića pokušao da reaguje, ali mu se ponovila situacija s kraja leta 2018. godine. Tada je bivši trener ekipe Zoran Bata Mirković, posle završenog letnjeg prelaznog roka, poželeo da angažuje još jednog napadača pored Rikarda Gomeša i Nemanje Nikolića, koji se iznenada teže povredio.

Ognjen Ožegović Foto: Marko Jovanović

Crno-beli su se tada nameračili na Fatosa Bećiraja, koji je posle raskida ugovora u Belgiji bio slobodan igrač. Ali to nije bilo izvodljivo zbog birokratije.

Pravilo registracije kaže da klub može da angažuje slobodnog fudbalera po isteku letnjeg prelaznog roka samo pod uslovom da je pomenutom igraču istekao važeći ugovor sa bivšim klubom do 30. juna. Posle tog datuma – realizacija transfera nije moguća i to je Partizanu, u slučaju Bećiraja, potvrđeno i u Fudbalskom savezu Srbije.

Slična situacija se dogodila i ovoga leta, Ožegović je iznenada napustio ekipu i crno-beli su pokušali da ekspresno reše problem, ali sve što su u minula dva dana pokušali da realizuju ograničavalI su propisi.

Kako je dan odmicao, problem je postajala i registracija eventualnog pojačanja za Ligu Evrope, jer u ponoć ističe rok klubovima da to učine u UEFA. Kada na to dodate i činjenicu da su crno-beli limitirani i finansijski, odnosno da nisu mogli da “ugrabe” baš sve što im se pruža, već samo ono što “trpi kasa” (a bilo je respektabilnih imena na listi slobodnih agenata), jasno je da je prostor za manevar bio maksimalno sužen i da će struka morati da se dovija na druge načine u čak tri takmičenja.

Takuma Asano, FK Partizan, FK TSC Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

ASANO ALTERNATIVA U ŠPICU

Kako stvari trenutno stoje, mesto napadača u deficitu će pokriti Takuma Asano, koji je i sam nekoliko puta isticao da mu je to možda i omiljenija pozicija od krilne, jer se mnogo komotnije oseća kada je bliže golu rivala.

Pitanje je samo kako će struka reagovati ukoliko, usled opterećenja u tri takmičenja, neko od igrača ispadne iz tima zbog povrede ili suspenzija, To je nešto o ćemu će Savo Milošević takođe morati da razmišlja dok se utakmice ne zahuktaju.

VIDEO - Majstorija Sadika za izjednačenje na meču Partizana i TSC

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    3. septembar 2019 | 17:17

    Postali smo amateri. Napolje iz Partizana!

  • GROBAR PODGORICA

    3. septembar 2019 | 17:23

    Ovo je dno dna uprave jednog velikog kluba kakav je Partizan. Ovo je još jedan dokaz da ova uprava sa Savom na čelu ne zaslužuje nikakvo poštovanje od navijača a i dokaz da rade protiv svog kluba. Rade po diktatu nekih drugih ljudi koji su van fudbala a protiv Padtizana. Napolje bre nesposobni ljudi.

  • Sasa

    3. septembar 2019 | 17:39

    Ovo je vise TRAGIKOMICNO U PSRTIZANU!!! Partizanovac sam od malih nogu,i DOBRO PAMTIM SVE,i verujte da ovako LOSE,SEBICNE SMESNE UPRAVE I NIJE DO SADA BILO U PARTIZANU!!! Ovoliko promasaja u transferima,ovoliko neznanja od strucnog staba,to je STRASNO.PA DAL JE MOGUCE DA maliStevanovic i Pavlovic sede na klupi,a da Suma,Asano,Tosic ,Scekic,Ozegovic,dobijaju sansu na svakoj utakmici da po ko zna koji put POTVRDJUJU SVOJE FUDBALSKO NEZNANJE!Kaze Savo i mnogi "novinari" uzemlji Srbiji,Stevanovic je mlad,neiskusan,kao i Pavlovic...PA VECA je BRUKA I SRAMOTA OVIH ISKUSNIH FUDBALERA KOJI IZ UTAKMICE U UTAKMICU POTVRDJUJU I POKAZUJU KOLIKI SU PROMASAJ OVE UPRAVE I STR STABA NEGO GRESKE OVA DVA MLADA IGRACA!!!!PA BOLJE ONI MLADI,NEISKUSNI DA IGRAJU,GRESE,I POKAZU VOLJU,ŽAR,SRCE,BORBENOST NEGO OVE "strasne igracine" svoju nemoc neznanje mnogo toga jos.,..UPRAVA NAPOLJE,INACE NEPISE NAM SE DOBRO.HVALA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA