Najbolja protiv najgore reprezentacije na svetu: Ovo se ne viđa često u svetu fudbala!

Kolika je reala razlika između dve takve ekipe na FIFA listi?

  • 2

San Marino i Belgija u petak uveče igraju meč petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i sve osim ubedljive pobede Belgije bi bilo čudo, ali ovaj meč specifičan i po tome što igraju najbolja protiv najlošije reprezentacije na svetu.

Belgijianci su na osnovu rezultata i bodova prikupljenih prethodnih godina stigli do prvog mesta FIFA rang liste ispred Brazila, Francuske (svetski šampion), Engleske i Urugvaja, te Portugala.

S druge strane spektra imamo San Marino koji je na 211, poslednjem mestu rang liste reprezentacija iza Bahama, Anguile i Turks i Kaikos Ostrva, Tonge, Devičanskih Ostrva.

Belgijanci na listi imaju 1.746 poena, San Marino 839. Zbog svega toga je teško verovati da će protiv "Đavola" San Marino uspeti da iznedri makar i pogodak, pošto su na prvi čekali petnaestak godina kada su tresli mrežu Norveške u porazu 4:1.

Belgija do sada ima svih pet pobeda i opravdava ulogu polufinaliste Svetskog prvenstva, dok San Marino ima svih pet poraza i gol razliku 0-20. Kompletnu FIFA rang listu možete pogledati na OVOM LINKU.

VIDEO - Igrači Zvezde posle meča slavili sa Delijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JonBonesJones

    6. septembar 2019 | 17:05

    Ma bre ...San Marino lagano... prima 7 komada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA