Haos u Nemačkoj: Bajern najavljuje bojkot reprezentacije zbog Ter Štegena!

Predsednik Bavaraca Uli Henes poslao preteću poruku selektoru Joakimu Levu

  • 9
FK Bajern Minhen - FK Crvena zvezda Foto: Marko Jovanović

Delovalo je da je Mark Andre Ter Štegen dobio golmanski rat za "jedinicu" reprezentacije Nemačke, ali Bajern uzvraća udarac u udbrani svog golmana Manuela Nojera.

Pravi "golmanski rat" traje u Nemačkoj već nekoliko dana, a kulminacija je bila u vreme kada je Zvezda gostovala u Minhenu, kada je za nemačke medije interesantnija bila priča o tome šta Ter Štegen i Nojer imaju da kažu jedan o drugom i o tome ko od njih treba da brani za "Pancere".

O tome su pričali i trener Kovač i drugi igrači Bajerna, kao i sam Nojer, ali i predsednik Bavacara Uli Henes, koji je bio oštar u osudi golmana Barse.

Uli Henes Uli Henes; Foto: AP/Tanjug

Selektor Joakim Lev je odlučio da sve to preseče i doneo je odluku da prvi golman Nemačke bude Ter Štegen, ali to se čelnicima Bajerna nije dopalo, pa su najavili i mogući bojkot reprezentacije od strane njihovih igrača.

- Ako on zauzme mesto, mi više nećemo slati igrače u reprezentaciju. Nikada nećemo prihvatiti nikakvu promenu tu - rekao je Henes na pitanje šta će se desiti ako Ter Štegen zauzme mesto.

On odbija bilo kakvo smirivanje konverzacije sa selektorom Joakimom Levom.

SP, finale, fudbalska reprezentacija Nemačke, Argentine, Joakim Lev Joakim Lev će imati ozbiljne glavobolje; Foto: AP/Tanjug

- Već je čuo šta smo imali da kažemo, zvoniće mu u ušima - oštar je Henes, koji smatra da Lev mora da pošalje Ter Štegena tamo gde mu je mesto.

- Mora da stavi gospodina Ter Štegena u ćošak i da mu jasno kaže da stvari ne funkcionišu tako - zaključio je Henes.

Podsetimo, Bajern ima nekoliko reprezentativaca koji su bili na poslednjem spisku - Serža Gnabrija, Niklasa Šulea i Džošuu Kimiha, tako da bi njihov izostanak u budćnosti, uz Manuela Nojera mogao da predstavlja ozbiljan problem za Leva.

Nemačka je trenutno prva u grupi C kvalifikacija za EURO 2020. sa istim brojem bodova kao Severna Irska, a tri više od trećeplasirane Holandije, koja ima meč manje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    25. septembar 2019 | 11:59

    Čist dokaz da ne igra uvek bolji nego su i druge stvari u pitanju nažalost. Svako ko prati fudbal je svestan da je Ter Stegen zadnje 2 godine u boljoj formi i da zaslužuje da bude prvi golman.

  • Mare

    25. septembar 2019 | 13:08

    Ter Stegen je trenutno medju tri golmana sveta uz Alisona I Oblaka, a Nojer poslednje 2-3 godine em sto je dosta slabiji nego ranije em sto ne moze da spoji 6 meseci zdrav. Cist dokaz da ni u "savrsenoj Nemackoj" demokratija nije uvek tu, I tu se mesaju neke vise sile

  • 1

    25. septembar 2019 | 12:12

    Drsko i arogantno od strane Henesa,Ter Stegen je svakako zasluzio mesto partijama u Barsi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA