≫ 

Stojkoviću pune ruke posla nakon Zvezde, Lazar Marković majstorijama doneo pobedu Partizanu! (VIDEO)

Lagana pobeda Partizana!

  • 95

Fudbaleri Javora poraženi su sa 2:0 od Partizana u odloženom meču Superlige u Ivanjici!

Posle pobede u večitom derbiju, crno-beli su rutinski došli do nove pobede zahvaljujući Lazaru Markoviću, iako je i Javor imao šta da kaže i pokaže! Imali su "herca" domaćini, nisu se branili i išli na bod, nadigravali su se i nekoliko puta opasno zagrejali rukavice Stojkoviću, koji se prethodno požalio da nije imao posla protiv Crvene zvezde.

FK Javor Partizan Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Zato se ovaj put nešto ozbiljnije "naradio" i intervenisao prilično često, a za golove se pobrinuo Lazar Marković. Prvo mu je Sejduba Suma servirao šansu za 1:0 u 26. minutu, a potom je sa distance u 75. povratnik raspalio po lopti i izazvao ovacije. Takođe, Marković je majstorskim driblingom u prvom poluvremenu izveo potez utakmice, a viđen je i nešto duži prekid u prvom delu, kad su Grobari vređali predsednika FSS Slavišu Kokezu.

Tada je Vladimir Stojković išao sa jednog kraja terena na drugi kako bi smirio navijače, pa je duel nastavljen. Posle ovog meča, Partizan se popeo na 2. mesto tabele s utakmicom više od Zvezde. U subotu, Partizan čeka novi ozbiljan ispit, gostovaće crno-beli Radničkom u Nišu u 15 časova. Javor u ponedeljak čeka Radnik.

Preostalo je samo da se odigra još meč Voždovac - Crvena zvezda, koji uživo možete pratiti uz Telegraf!

FK Javor Partizan Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

TOK MEČA, JAVOR - PARTIZAN 0:2

94. MINUT - Kraj meča!

85. MINUT - Slomio se fanatizam Ivanjičana posle drugog gola, Partizan je time meč uveo u rutinu! Savo Milošević je odao utisak prilično zadovoljnog trenera, a rezervista Javora Jovanović sjajno je šutirao potom, Stojković je odbranio.

75. MINUT - GOL, opet Marković! Vrhunski igra Marković, sada je sa distance odlično šutirao i zatresao mrežu!

62, MINUT - Stojković nije imao mnogo posla u derbiju, ali se zato razbranio u Ivanjici. Novi nalet zaustavio je posle prekida i slobodnog udarca, preduhitrio je istrčavanjem skok igrača Javora.

54. MINUT - Nastavljaju se šanse, Piščević je imao dobru priliku, potom je Stojković odbranio Cuckiću, da bi na drugoj strani jednom pripretio Gigić.

48. MINUT - Sadik je prvo promašio dobru šansu, a potom se Suma pokačio sa Ivanjičanima! Bilo je koškanja, ali je na vreme reagovao i arbitar. Prethodno, Sadik je uleteo u igrača Javora neoprezno, ali se izvukao bez opomene.

FK Javor Partizan Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

42. MINUT - Opasan je Javor i ne libi se da napadne, jednu loptu nije imao ko da skrene u gol, drugi put je Stojković odbranio udarac Kolakovića.

37. MINUT - Nastavljena je utakmica, a pauza je prijala trenerima da podele instrukcije. Petković je usput imao odličan udarac, Stojković je odbranio majstorskom paradom.

33. MINUT -  Prekinut je meč, na udaru je predsednik FSS-a Slaviša Kokeza, zbog čega je utakmica prekinuta. Na kraju je Vladimir Stojković otišao da moli Grobare da prestanu.

Vladimir Stojković Foto: Arenasport

26. MINUT - Gol Markovića, iskoristio je šansu povratnik! Ovaj put je samo bocnuo loptu koju mu je Suma poslao, ovo mu je inače drugi pogodak otkad se vratio u ekipu.

22. MINUT - Na obe strane pretilo se iz prekida, sada je Partizan mogao do gola. Vujačić je najviši u skoku, ali šalje loptu tik uz okvir.

16. MINUT - Kakva šansa za Javor, Amanović je posle kornera sa 10-ak metara šutirao, ali preko prečke!

13. MINUT - Šćekić je probao da šutira sa 20 metara, ali nije mu šut nikad bio adut, to se ovaj put jasno videlo, Lazović nije morao ni da interveniše.

10. MINUT - Bilo je intervencija i na drugoj strani, Aleksa Amanović je zatražio lekarsku pomoć. Nije potpuno defanzivan Javor, ali nema ni pravih prilika još, golmani su besposleni.

5. MINUT - Tek se polako odmeravaju snage, mada je bilo i oštrijih duela, delovalo je u jednom trenutku da je Suma povredio rame.

UOČI MEČA:

Evropske obaveze odložile su meč Javora i Partizana, ali i Voždovca i Crvene zvezde (19.00), pa je konačno došao trenutak za ove utakmice, i to posle večitog derbija.

Partizan je slavio sa 2:0 u Humskoj i u vrhunskom raspoloženju je otputovao u Ivanjicu. Javor je u prošlom koru inače minimalno poražen u Subotici sa 1:0 od Spartaka.

Savo Milošević je rešio da promeša karte, što zbog osveženja, što zbog povreda, pošto je Bibras Natho morao da pauzira nakon iscrpljujućeg meča sa Zvezdom.

Nagrađeni su i junaci derbija Brežančić i Suma, Marković će biti u navali umesto Takume Asana.

U Javoru pauziraju suspendovani Kuveljić i povređeni Mrkaić, a administratori Ivanjičana potrudili su se za šaljivu uvertiru na društvenim mrežama.

Javor - Partizan 0:2

(Marković 26, 75)

Sudija: Lazar Lukić Stadion: Gradski

Javor: Lazović, Cuckić (od 77. Cvetković), Kolaković, Pavišić (od 86. Milošević), Amanović, Jevremović, Piščević, Petković, Dolmagić, Sević,  Krnić (od 80. Jovanović)

Partizan: Stojković, Miletić, Vujačić (od 91. Dinga), Ostojić, Brežančić, Šćekić, Zdjelar, F. Stevanović (od 62. Lutovac), Suma, Marković, Sadik (od  46. Gigić)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    25. septembar 2019 | 17:20

    Ovo je mnogo bolja ekipa od Crvene Zvezde!Ajmo momci morate dati 100 posto a ne ko na derbiju da igrate sa 50 posto snage!!!

  • Rew

    25. septembar 2019 | 17:25

    Ovaj Sadik je tragikomedija. Jel on uopste fudbaler?

  • Opasan

    25. septembar 2019 | 17:56

    Javor...u odnosu na neke sutiraju ka golu, ne brane se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA