≫ 

Zvezda se trgla posle košmara u Humskoj: Trauma zalečena na krovu, ukroćeni Zmajevi

Crveno-beli položili popravni nakon derbija

Marko Marin, Voždovac - Zvezda Foto: MN Press

Crvena zvezda nije imala kud posle derbi fijaska, pobeda je bila imperativ protiv Voždovca, a do nje je došla sa radikalno izmenjenim timom u odnosu na duel sa Partizanom - 3:1 (2:1)!

Sa šestoricom novih startera naspram gubitničkog sastava iz Humske, ukljčujući i Bena, Milojević se suprotstavio kolegi Kokoviću, a trijumf su doneli Degenek i Ben, dok je Vukanović početkom drugog poluvremena potvrdio trijumf.

Za Voždovac je pogodio Mašović, iskoristio je "gluve telefone" Gobeljića i Borjana, koji je nedugo potom imao mnogo sreće posle akcije Zmajeva i velikog promašaja Zličića u zicer šansi.

Posle trećeg gola, videlo se, Zvezda je zagospodarila terenom, uvela meč u miran tok, bez trzavica i gubitka kontrole...

Naredni meč Zvezda igra u subotu protiv Mačve na svom terenu, a tri dana kasnije, na istom mestu, sa Olimpijakosom u 2. kolu Lige šampiona.

Milojević je najmanje promena izvršio u poslednjoj liniji, povratnik u tim Gajić je "uskočio" umesto Žandera, a napred je potpuno istumban sastav: vratio je Kanjasa, Vukanovića i Tomanea, zaigrao je i Petrović, kao i Vukanović, uz standardno "vezivno tkivo" u liku Marka Marina.

Utakmica je krenula u dobrom pravcu po goste, odmah su nametnuli svoj ritam, inicijativu, a nakon poništenog gola Bena usledio je i Degenokov za vođstvo od 1:0. Marin je sjajno ubacio loptu iz sredine, "zavrnuo" ulevo, gde je sačekao Degenek i u naletu je poslao u mrežu.

Rano vođstvo je sve što je trebalo Zvezdi, bio je to ujedno i prvi gol "iz igre" nakon "posta" sa Inđijom, Bajernom i Partizanom, te se lakše "disalo" u taboru šampiona, a bolja igra u odnosu na rivala krunisana je brzim dupliranjem vođstva.

Videlo se od starta da je Ben raspoložen za igru, značiće mnogo u nastavku sezone Milojeviću, što je i potvrdio egzekucijom koja je stigla kao rezultat još jednog dobro izvedenog "prekida" Marina, te brze reakcije Vukanovića na "prvoj stativi", što je Benu omogućilo više nego laganu završnicu.

Delovalo je da Zvezda drži sve konce igre u svojim rukama, međutim smao jedan trenutak nepažnje i "zakuvalo" se na krovu tržnog centra. Gobeljić se nije najbolje razumeo sa Borjanom nakon centaršuta Lacickasa, a Mašović je iskoristio statičnost njih dvojice i pogodio za 2:1.

Nedugo potom usledila je već opisana šansa Zličića, zaobišao je Borjana, imao je pred sobom "otvorenu" mrežu, međutim nije bio dovoljno miran na lopti bivši vunderkind Vojvodine, a Zvezda je u toj situaciji bila miljenik sreće.

Vođstvo sa poluvremena gosti su uvećali brzo po izlasku na teren u nastavku, a Gajić i Vukanović su iskreirali akciju kojom je "ubijena" utakmica.

Treći gol Zvezde imao je sedativni efekat po ritam utakmice, kao da je ambicija opala u oba tabora, Voždovac jednostavno nije imao energije da odgovori iako je Koković reagovao trostrukom izmenom. Mirno su gosti uveli meč u finiš, upisali veoma važnu pobedu za povratak samopouzdanja i vere pred nailazeće velike izazove koji su pred vratima.

Voždovac - Crvena zvezda 1:3

(Mašović 31 - Degenek 11, Ben 26, Vukanović 51)

VOŽDOVAC: Ilić – Lacickas, Mikić, Purtić, Daničić – Nikolić, Nišić - Stanisavljević (od 61. Cvetičanin), Stojčev, Mašović (od 69. Krasić) – Zličić (od 58. Đorđevski).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Degenek, Pankov, Gajić – Kanjas, Petrović – Ben, Marin (od 78. Ivanić), Vukanović (od 68. Simić) – Tomane (od 86. Krstović).

Tomane, Voždovac - Zvezda Tomane "na lopti", Mikić mu smeta Foto: MN Press
Nemanja nikolić, Voždovac - Zvezda Nemanja Nikolić i Tomane u duelu Foto: MN Press
El Fardu Ben Foto: MN Press
Zvezdan Terzić Foto: MN Press

Ovako se priprema teren Voždovca pred današnju utakmicu.

Odložene utakmice

Javor - Partizan 0:2

(Marković 26, 75)

Voždovac - Crvena zvezda 1:3

(Mašović 31 - Degenek 11, Ben 26, Vukanović 51)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darko

    25. septembar 2019 | 20:53

    Svetski i evropski sampion se probudio, idemo Zvezdo do nove titule i treceg uzastopnog plasmana u LŠ!!!

  • Zulu

    25. septembar 2019 | 19:53

    Komsije moje drage, jel toliko boli liga sampiona dve godine za redom a pre toga liga evrope? Pa vi vise pratite i komentarisete nase vesti nego vase.

  • Nesa CZ

    25. septembar 2019 | 21:08

    Neumorni grobari sa spinovanjem... Zvezda bi ozbiljno trebala da se pozabavi ovim problemom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA