Čelnik Superlige o detaljima sukoba Vazura - Terzić i pravilu o strancima: Uputio je i apel svima!

Darko Ramovš iznenađen je pažnjom koju je izazvala rasprava o srpskom fudbalu

  • 46
Darko Ramovš, Miloš Vazura, Zvezdan Terzić Foto: MN Press, Tanjug/Rade Prelić

Generalni sekretar Superlige, Darko Ramovš, izneo je za Telegraf svoje viđenje sukoba Zvezdana Terzića i Miloša Vazure.

Na sednici Zajednice Superligaša Srbije viđene su skandalozne scene, jer je došlo do verbalnog sukoba Zvezdana Terzića i generalnog direktora Partizana Miloša Vazure, koji je izazvao predstavnika Crvene zvezde na TV duel.

Zvezdan Terzić je negirao da je bilo fizičkog sukoba, uz poruku da se vodi kampanja, takođe tvrdeći da njegovu priču mogu da potvrde svedoci.

- Vidim da je izašlo po medijima, nama je najbitnije da smo imali konstruktivan sastanak i otvorene teme, zadovoljni smo jer samo ovakvim sastancima može da se krene napred. Međutim, to je neki verbalni sukob koji je isplivao, nešto što je plod nekih dešavanja unazad već duže vreme,ali nisam stekao utisak da bi negativni segment trebalo da bude taj koji je najviše eksponiran - kaže Ramovš za Telegraf.

Miloš Vazura, Zvezdan Terzić Foto: Milena Đorđević

Generalni direktor Miloš Vazura rekao je da je sve bilo na ivici fizičkog kontakta i da za to ima  30 svedoka - da je li je zaista bilo tako?

- Bilo je sve u verbalnom kontekstu, nije bilo ništa od fizičkog, ali ono što ja želim da prokomentarišem je da su  se svi potrduli na pravi način da razmatraju sve teme, dogovor je češće da se viđamo i okupimo i otvoreno o svemu debatujemo, pa makar se i verbalno sukobili, to se dešava i u porodici, u firmi, nije ništa novo da se desi i ovde - dodaje Ramovš.

- Ne treba da odustajemo od ovog jer mora doći do razvoja takmičenja. Ne znam ni šta se sve pojavilo u medijima, ja sam zadovoljan što smo otvorili razne teme, poput VAR-a koji je Partizana potencirao. Tu je i broj stranaca i složili smo se da razgovaramo i nađemo model da se uskladi zahtev sa zahtevima u Evropi, kako bismo imali paralelno dobre nastupe klubova u Evropi i nesmetan rad na razvoju talenata.

Kako vam deluje raspoloženje klubova - da li su protiv većeg broja stranaca ili su bliži inicijativi Zvezde?

- Klubovi su generalno dali zeleno svetlo da se radi na tome, podržali su inicijativu, tema je samo koji je model koji će omogućiti kvalitetno takmičenje u Evropi uz razvoj naših igrača. Ima segmenata koji utiču, ali mi se približavamo Evropi, treba izaći iz okvira koji traju godinama, pa da nađemo pravo rešenje i iskorak za klubove - dodaje Ramovš, uz komentar da se nije razmatralo još kada bi se pravilo promenilo i primenilo.

- Nije to ni bila tema, već samo da se razmotri model.

Ramovš je još jednom probao da pomirljivim tonom smanji tenzije između večitih rivala.

- Generalno se mnogo toga pozitivnog dešava u poslednjim sednicama, imamo pozitivne stvari i pomake na razne teme, a jedan negativan detalj privuče pažnju, to šteti i kvari sliku i klimu domaćeg fudbala. Trudimo se da poboljšamo tu klimu, ali periferne stvari sve bace u zapećak, generalno većina izlazi sa pozitivnim razmišljanjima i stavkama, pričali smo i o sudijama i njihovom angažmanu, i ljudi iz Sudijske komisije su aktivni, gledamo da obuhvatimo sve - poručio je Ramovš.

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rici77

    30. septembar 2019 | 22:50

    S.Pavlovic 18 god. Drugi Pavlovic 18 god. Stevanivic 17god. Dvojica igrali derbi i donili 2-0 koliko ste vi imali mladjih od 20god. Doktor hoce osam dajte mu jedanaest!!! Nek zatvore omladinsku solu doce deca kod nas. Prodaju decu sa 16god kao belo roblje.

  • Trener Ivča

    30. septembar 2019 | 22:20

    Dr.Terziću o kakvom razvoju talenata pričate sa zahtevom za nastup 8 stranaca,koji je interes ostalih klubova koji su glasali za,nikakav dobili su naredbu kojom se samo produbljuje jaz izmedju većih I manjih klubiva,što veoma šteti celokupnom ambijntu koji je I onako narušen,pozdrav!

  • Rola

    30. septembar 2019 | 22:42

    Nemoj da se zavaravamo sve dok u FSS sede bivši igrači i rukovodioci Zvezde biće ovako moglo je doći i do fizičkog kontakta ali većina zvezdaša bi to negiralo kao što i ovaj funkcioner to radi. Možda je ovaj sastav i dobar jer može sa njima da se razgovara a pošto imaju većinu biće uvek kako Terzić i Zvezda kaže. Videli ste kada se glasalo da Zvezdi priznaju titulu iz 46 godine. Opet Zvezda može da zatraži još neku titulu kada se igralo za vreme rata izmedju naše vojske i nemaca i to çe ovi da prihvate. Najbolje bi bilo da svi klubovi istupe iz lige i da igraju nezavisnu ligu od obih zvezdaša a oni neka igraju u kup šampiona samo da narodu bude bolje kako to pojedinci izjavljuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA