Partizanov tim za Astanu: Savo Milošević napada i Kazahstance, puca iz svih raspoloživih oružja!

Očekuje se izuzetno ofanzivan sastav crno-belih protiv kazahstanskog šampiona

  • 42
Partizan, Astana, sastav Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Nema Partizan nameru da se brani u Kazahstanu, što je trener Savo Milošević i napomenuo pred polazak na put, jer naprosto ovaj tim crno-belih je selektiran tako da napada, igra ofanzivno i do rezultata stiže opredeljenjem “za gol više”.

Pitanje je samo da li će Milošević na sutrašnjem teškom gostovanju Astani (16.50 po našem vremenu, Arena sport 1) rizikovati sa veoma ofanzivnom formacijom ili će pak, napadati, ali ne “grlom u jagode”.

Ukoliko se odluči za prvu varijantu, crno-beli će na teren u “prekopiranom” sastavu iz prvenstvenog duela sa Nišlijama, gde je struka imala ideju da svim silama napadne rivala od prvog minuta i da praktično u ranoj fazi stigne do rezultata koji odgovara, a da kasnije “zaključa” utakmicu i pobedu određenim izmenama.

U tom slučaju u ekipi će od prvog minuta biti i Bibras Natho i Sejduba Suma, dok će se na klupu preseliti Aleksandar Šćekić, koji bi tokom meča, u slučaju pozitivnog rezultata, dobio priliku da pojača defanzivni blok u veznom redu i omogući mirno privođenje utakmice kraju.

Aleksandar Šćekić Aleksandar Šćekić; Foto: Marko Jovanović

Sve ostale linije bi bile popunjene standardnim izborom Miloševića. Ispred kapitena Vladimira Stojkovića odbranu bi činili Nemanje Miletić i Slobodan Urošević na bekovskim pozicijama, kao i tandem centralnih defanzivaca Bojan Ostojić – Strahinja Pavlović.

Rekosmo već, isperd odbrane bi dejstvovali Saša Zdelar i Bibras Natho, u čijem opisu posla su i prenosne lopte ka ofanzivnom delu tima, dok bi po bokovima svoje mesta zauzeli Zoran Tošić (desno) i Takuma Asano. Postoji i razmišljanje da priliku možda dobije i Lazar Marković umesto nekog od pomenute dvojice, ali je prva varijanta realnija samo zbog fizičke spreme Čačanima.

Organizacija igre i ispomoć u napadu će pripasti Sejdubi Sumi, jer je Gvinejac u velikoj formi, a završna trećina terena je rezervisana za Umara Sadika.

Moguća i startna postava identična kao na 161. večitom derbiju

PARTIZAN Tim Partizana sa 161. večitog derbija je moguća opcija i u Astani; Foto: MN Press

Ukoliko, pak, ne bude želeo “grlom u jagode”, Milošević bi protiv Astane mogao da primeni izbor igrača iz 161. večitog derbija, koji se takođe završio berićetno po crno-bele (2:0).

Partizan bi u tom slučaju imao “osigurač” ispred poslednje linije tima, a činili bi ga Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić, koji bi meč počeo od prvog minuta. U tom slučaju Milošević bi morao da “preseče” na nekom drugom mestu u ofanzivnom delu.

Možda da odlučuje između Natha i Sume ili da menja formaciju kako bi se oba igrača našla na terenu, ali da improvizuje na drugi način u poslednjoj trećini terena.

To takođe nije nemoguće, jer upravo je u meču sa Crvenom zvezdom “mešanje karata” u drugom poluvremenu donelo prevagu i veliku pobedu. Tada je Sadik poslat na klupu, te su Asano i rezervista uklopljeni kao napadački tandem, a zatim im pridodat i Zoran Tošić, koji je utakmicu počeo sa klupe i posle sjajnog gola Gvinejca zapečatio sudbinu velikog rivala.

U svakom slučaju, napadački potencijal crno-belih je dovoljno veliki da su Kazahstanci ti koji bi trebalo da brinu...

Video: Savo Milošević pred gostovanje u Kazahstanu

(Izveštač Telegrafa iz Kazahstana, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    2. oktobar 2019 | 15:58

    Sve samo umesto Milana Stankovića ubaciti Markeca i to bih bilo to...

  • Ujka Zitko PFK

    2. oktobar 2019 | 15:40

    Ajmo Partizan,a kebini potomci nek igraju tri za tri sa svojom bracom.Nisu za bolje🤣🤣🤣🤣

  • rade

    2. oktobar 2019 | 19:07

    Ko me cinkari u Evropi i ja da navijam za te tudjmanovce .Ne pada mi napamet .Zvezda Radnicki Vojvodina Napredak to je Srpsko🇷🇸🙏👍❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA