≫ 

Rajković: O Tumbinim slatkim mukama, Nejmaru, rivalstvu sa Dmitrovićem...

Srpski golman priča i kako je tekla priprema Remsa za pobedu nad PSŽ-om

  • 2
Predrag Rajković Printskrin: Youtube/FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekuje reprezentaciju Paragvaja u Kruševcu u četvrtak od 20:45 minuta, dok će 14. snage odmeriti sa starim znancem selekcijom Litvanije u gostima.

Odlazak na istok Srbije i utakmica na stadion pod Bagdalom izazivaju posebnu emociju za Predraga Rajkovića, a nekadašnji golman Jagodine, Crvene zvezde i Makabi Haife za sajt FSS-a analizira i odličan start njegovog Remsa koji je uspeo da savlada PSŽ, Marsej...

- Blizu sam kuće (Negotinu), igrao sam i u Jagodini dugo godina i vežu me lepe uspomene za Kruševac, jer sam tamo obranio prvi pena za Crvenu zvezdu tako da jedva čekam tu utakmicu - priseća se Predrag Rajković.

Poslednji put u ovom delu Srbije igrano je za vreme mandata Siniše Mihajlovića protiv Makedonije, kada je domaćin bila Jagodina.

- Nema sumnje da će tribine biti pune, biće to lep doživljaj za istočni deo Srbije - ističe Rajković.

Predrag Rajković Foto: Marko Jovanović

Prvi protivnik biće selekcija Paragvaja, ekipa koja igra atraktivni fudbal, i čije utakmice privlači veliki broj navijača. Nakon toga sledi odlazak u Litvaniju na meč sa reprezentacijom sa kojom smo već igrali u Ligi nacija.

- Biće to dobra provera pred Litvanije. Igrali smo sa Litvanijom u Ligi nacija i oba puta smo ih dobili. Dosta znamo o njima, tamo nas ne očekuje lak meč jer ćemo igrati na veštačkoj travi - ističe Rajković.

Izgledi da se kroz kvalifikacije plasiramo na EP su u domenima teorije, zbog toga svi priželjkuju martovski baraž u Ligi nacija, međutim Rajković kaže da igrači još veruju i u kvalifikacije.

- Svi pričaju o baražu, ali skoro svi igrači nekim delom i dalje veruju da možemo i kroz ove kvalifikacije da obezbedimo plasman na EP - ističe Rajković.

Fudbalska reprezentacija Srbije, vladimir stojkovic predrag rajkovic marko dmitrovic aleksandar jovanovic Foto: MN Press

Problemi sa povredama muče selektora Ljubišu Tumbakovića međutim kada je golmanska pozicija u pitanju tu je na slatkim mukama, jer se ne zna ko je u boljoj formi da li Rajković ili Marko Dmitrović.

Teška odluka za selektora. Naš posao je da odbranimo što više i da spasemo naše timove, srećan sam što i Mare (Marko Dmitrović) i ja dobro branimo u top ligama.

Na klupskom planu Rajković ima sezonu iz snova, za sada. Prelazak u francuski Rems pokazao se kao pravi potez. Nalazi se trenutno na šestom mestu Lige 1, a iza sebe imaju osvojene bodove protiv najvećih timova u državi.

- Dobro smo počeli, dobro sam se uklopio, lepo su me prihvatili što je najbitnije i srećan sam tamo što se vidi i po rezultatima.

Rajković je ostao nesavladan protiv velikana kao što su PSŽ-a, Monaka, Olimpika iz Marseja i Lila, a Rems i PSŽ-u imaju najbolje odbrane sa primljenih samo po četiri gola.

- Za sad dobro igramo, pogotovo protiv ovih jačih ekipa. Pobedili smo PSŽ, Marsej, Lil, za vikend i Ren, mislim da nam više leže ove jače ekipe - kroz osmeh konstatuje Rajković.

France Soccer League One Foto: Tanjug/Ap

Vatreno krštenje je imao protiv PSŽ-a i igrača kao što su Kilijan Mbape i Nejmar. Uspeo je da ostane nesavladan i da se na kraju raduje pobedi.

- Nema neke posebne pripreme, svi znamo ko je on (Nejmar), može da napravi nešto iz ničega. Bili smo fokusirani na celu ekipu i uspeli smo da i njega zaustavimo. Koliko se sećam, nije zapretio celu utakmicu - ponosno ističe golman Srbije.

Prošle sezone Rems je sezonu završio na osmom mestu, sada žele malo više.

- Mislim da je sada cilj da budemo šesti, da zadržimo ovu šestu poziciju pa odatle, što da ne, da napadnemo i Evropu. Ja bi lično voleo da igram Evropu sa Remsom.

Rems je klub bogate istorije, a dva puta je tokom 50-tih igrao i finale Kupa šampiona, ali su oba puta bili poraženi od Real Madrida.

Ljubiša Tumbaković biće na slatkim mukama da izabere prvog golmana na predstojećim utakmicama, slično kao i njegov kolega Joakim Lev u Nemačkoj.

Video: Ljubiša Tumbaković o rezovima i podmlađivanju Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eda

    10. oktobar 2019 | 10:06

    Marko Dmitrovic no1 💪💪💪ne moze Rajko odma da uzme poziciju, posle 5 utakmica koje je solidno branio. Treba bar 3 godine u malo jacoj ligi, da ima konstatnost, a za sad nema!

  • Sergej

    10. oktobar 2019 | 14:47

    Fejsala Mulića zovite u reprezentaciji Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA