• 41

Konačno smo i to dočekali: Niče novi stadion za ponos srpskog fudbala!

Ambiciozni superligaš TSC iz Bačke Topole, pored Akademije kojom se diči, već od naredne godine imaće i novi stadion kojim će postaviti nove standarde za naše uslove

  • 41

Srbija će za otprilike godinu dana konačno dobiti novi, najbolji i najmoderniji stadion koji će biti i novi dom fudbalera superligaškog kluba TSC-a iz Bačke Topole. Obišli smo ga i na licu mesta se uverili da će maketa stadiona koja krasi centralni hol velelepne fudbalske Akademije, uskoro "oživeti".

Radovi na ovom objektu koji će, pošto bude završen, moći da primi 4.100 navijača, u punom su jeku, na gradilištu je "kao u košnici" pa već sada možemo da kažemo da će Srbija vrlo brzo dobiti mali, ali super moderan stadion po najvišim evropskim standardima!

Prema rečima ljudi iz TCS-a, ovaj stadion, koji se gradi na mestu starog, i nalazi se nedaleko od fudbalske Akademije, planiran je za prve utakmice u septembru-oktobru naredne godine. Do tada, TSC će svoje mečeve, kao i od ulaska u Superliu, igrati na objektu u Senti, koji je takođe renoviran i adaptiran za potrebe igranja u najvišem rangu domaćeg takmičenja.

- Novi stadion je na istom mestu gde je bio stari, malo je povučen, 10-15 metara od onog starog mesta zapravo - uvodi nas u priču o ovom projektu (finansiranom od strane FS Mađarske), direktor Fudbalske škole TSC-a Sabolč Palađi.

TSC Bačka Topola

Baš ovako izgledaće novi stadion TSC-a koji će biti završen naredne godine Foto: Mateja Beljan

Kao i u bazi TSC-a, travnata podloga na stadionu biće nešto sasvim novo na ovim prostorima i u Superligi, izrađena po najvišim standardima, o čemu smo već pisali.

- Stadion će biti sa hibridnim terenom, sa grejanjem odozdo i sa lampama u zimskom periodu koje mogu da regulišu rast trave - pojašnjava gospodin Palađi.

Navijačima će biti omogućen pun ugođaj i komfor na stadionu, i to ne samo u danima kada je utakmica, što su takođe godinama evropski trendovi, na koje i te kako veliku pažnju polažu u Bačkoj Topoli.

- U širem delu stadiona biće razni sadržaji, na primer prodaja suvenira, brze hrane, znači hoćemo malo da unesemo života u stadion, ne samo da neko dođe da pogleda utakmicu i da ode. Dole, ispod tribina, biće svlačionice, a iznad tribine "skaj boksovi" za iznajmljivanje, kao što postoje i u Evropi, sa maksimalnim sadržajima.

TSC Bačka Topola

Polako se naziru konture novog stadiona Foto: Mateja Beljan

Stadion je inače samo deo velikog sportskog kompleksa, pored je u planu izgradnja bazena (finansira opština), a ta dva objekta biće međusobno spojena.

- Stadion će biti povezan pasarelom sa bazenom, u okviru kojeg će takođe biti spa centar, hotelski deo sa otprilike 90 mesta, kao i sadržaji za decu, od poslastičarnice do igraonice. Dakle, biće to  sadržaji da se svaki dan nešto dešava, kreće, ne samo da imamo za vikend aktivnosti. Takođe, tu je i stonoteniski klub, velika teretana, velika sala za vežbanje. Sve što smo videli negde preko, to želimo da implementiramo ovde kod nas.

Jedina potencijalna nepogodnost je mali kapacitet stadiona, jer u slučaju da TSC jednog dana izbori treće kolo evropskog takmičenja - moraće da traži veći stadion za domaćinstvo.

- Kapacitet je 4.100 mesta, što je otprilike dovoljno za neki drugi krug evropskih kvalifikacija. To je nama dovoljno. E sad, ako doguramo dalje, videćemo šta su opcije. Razmišljali smo o montažnim tribinama, ali one nisu dozvoljene kod nas. Već smo hteli za stadion u Senti da postavimo neke montažne tribine, ali Savez nije dao "zeleno svetlo". Te montažne tribine, recimo, mogu za košarku, Evroliga ih dozvoljava, ali na ovakvim objektima su zabranjene. Otom-potom...

TSC Bačka Topola

Veliki broj parking mesta biće obezbeđen za sve posetioce (beli objekat je bazen)Foto: Mateja Beljan

TSC Bačka Topola

Sledeća faza: natrkivanje tribina Foto: Mateja Beljan

TSC stadion

Maketa sportskog centra sa novim stadionom TSC-a, bazenom i svim pratećim sadržajima Foto: Miloš Bogovac

TSC Bačka Topola

I podloga na stadionu biće najmodernija, utakmice će se igarti na hibridnoj travi Foto: Mateja Beljan

(M.Bogovac)

Komentari

  • Mimi

    Kog fudbala?

  • Putinci

    Idemo TSC samo jako 💪

  • Rade

    Koji su stvarni razlozi gradnje Akademije i Stadiona? Da Madjarski Savez ulaže pare u sve to a to isto nemaju u Madjarskoj, joj sve mi ovo nešto smrdi da ne bude k'o sa KiM. Izgleda da nas Istorija nije ničemu naučila!!!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima