Vlada Španije pronašla rešenje za El Klasiko: Zakazan novi termin odigravanja utakmice

Čekaće se još dva meseca do ''utakmice svih utakmica''

  • 0

Zbog napete situacije u Kataloniji odigravanje El Klasika 26. oktobra je dovedeno u pitanje, zbog toga je bila predložena zamena domaćinstva koje su i Barselona i Real Madrid odbili, ali nakon reagovanja španske Vade rešenje je pronađeno.

Kako prenosi španska Marka, posle neuspelih dogovora između La Lige i klubova, vlada je morala da se umeša i da predloži promenu termina odigravanja utakmice. Ni oni ne žele da se tako veliki i važan događaj za celu državu odigra sad u Kataloniji pa su predložili da se prva utakmica Barselone i Reala ove sezone odigra 18. decembra na Kamp Nou.

Kako prenosi ugledni list, sa tim predlogom su se složila oba kluba i savez.

FK Barselona - FK Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Kako je ovo predlog Vlade, a ne fudbalskog saveza ili takmičarske komisije, upravo će komisija biti ta koja će doneti konačnu odluku o odigravanju ovog susreta.

Ukoliko se usvoji predlog, Kataloncima će El Klasiko pasti između duela sa Real Sosjedadom (15.12.) i Alavesom (22.12.), dok će Madriđani igrati u istim terminima sa Valensijom, odnosno Atletiko Bilbaom.

Obema ekipama bi to bili poslednji mečevi u godini i utakmice nakon poslednjeg kola grupne faze Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA