Ništa od dogovora za El Klasiko: Još se ne zna novi termin odigravanja utakmice

Klubovi se nisu izjasnili o novim predlozima

  • 0

Iako se nezvanično spominjalo da će se El Klasiko odigrati 18. decembar (ili 4. decembra), niti Barseona niti Real Madrid se nisu zvanično izjasnili o tom predlogu do zakazanog roka.

Neredi u Kataloniji odložili su predstojeći derbi Španije koji je trebalo da se odigra ovog vikenda.

Zamenu domaćinstva su obe strane odbile, ali su prihvatile, načelno, predlog Vlade Španije da se ''utakmica svih utakmica'' odigra 18. decembra, između poslednja dva kola u šampionatu zakazana za 2019. godinu.

Spain Soccer La Liga

Foto: Tanjug/AP

Fudbalski savez se saglasio sa tom idejom, ali je zadao rok klubovima da se izjasne do 21. oktobra.

Kako ni Barselona ni Real nisu izneli svoje mišljenje o predlozima to praktično znači da će se utakmica odigrati u predviđenom terminu u subotu 26. oktobra.

Problem kod predloženog termina 18. decembar je taj što je to datum predviđen za utakmice Kupa Kralja, pa je zato alternativno rešenje četvrti decembar, međutim, oba kluba za sad zvanično se nisu izjasnila o promeni termina.

FK Real Madrid - Barselona

Foto: Tanjug/AP

Neredi i nemiri u Kataloniji bukte sve više iz dana u dan i to nije nikako dobra situacija za odigravanje ovako važne utakmice, pre svega za špansku vladu jer je očito da će svi navijači na Kamp Nou biti politički nastrojeni prema otcepljenju Katalonije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA