≫ 

Maradona pao na treće mesto u Napoliju: Mertens pretekao legendarnog El Pibea

Sa dva gola u Ligi šampiona dospeo je na drugo mesto strelaca svih vremena u klubu

  • 3

Dijego Armando  Maradona je dugo bio najbolji strelac Napolija, ali ga je onda krajem 2017. pretekao Marek Hamšik, a skoro dve godine kasnije popularni El Pibe je pao na treće mesto, jer ga je pretekao i Dris Mertens.

Veliki pritisak je bio na Hamšiku kada je postigao 114 gol za Napoli, jer ga je samo jedan gol delio od najveće legende kluba Maradone. Više od dva meseca je ceo svet čekao taj trenutak i nakon devet odigranih ligaških utakmica bez pogotka došao je 16. decembar i duel sa Torinom. Tada je Hamšik postigao svoj drugi gol u sezoni ujedno i 115. za klub čime je stao rame uz rame sa Maradonom.

Tada kao da mu je pao kamen sa srce, jer je već na narednom meču protiv Sampdorije postigao i gol koji ga je stavio u istoriju kluba kao najbolji strelac svih vremena kluba.

Dok nije otišao u Dalijan na zimu 2019. nakon 11 i po godina u Napoliju  Hamšik je došao do kvote od 121 gola.

FK Volfsburg - FK Napoli, Marek Hamsik Sa 121 golom Marek Hamšik je najbolji strelac Napolija u istoriji; Foto: AP/Tanjug

Nepune dve godine kasnije Maradonu je pretekao još jedan igrač koji može da ponese status legende kluba Dris Mertens.

Belgijanac igra svoju šestu sezonu u klubu međutim, verovatno i poslednju prema rečima vlasnika Aurelija De Laurentisa jer želi da i on, poput Hamšika, se preseli u Kinu.

U napetoj utakmici Lige šampiona protiv Salcburga u sklopu trećeg kola u kojoj je Napoli odneo pobedu od 3:2 Mertens je gol protivnika pogodio dva puta, prvi mu je bio 115. i izjednačenje sa El Pibeom, a drugi i prestizanje legendarne desetke Napolija.

Liga šampiona,  Champions League, FC Napoli FC Nice, Fs Napoli - Nica Dris Mertens juriša ka rekordu; Foto: Tanjug/AP

To mu je već sedmi pogodak ove sezone i na dobrom je putu da prestigne i Hamšika sa 121 bez obzira da li će mu klub ponuditi novi ugovor.

Do ovog uspeha 32-godišnjem krilnom napadaču bilo je neophodno 285 utakmice, što znači da je golove postizao na svakom trećem meču (odnosu gol na svakih 2,5 meča).

Što se tiče proseka postignutih golova tu je i dalje neprikosnoven El Matador Edison Kavani koji je svojih 104 gola postigao na svega 138 utakmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hans

    26. oktobar 2019 | 11:36

    Hamsik odigrao vise nego duplo utakmica za Napoli od Maradone a Martens odigrao vise utakmica i igra na poziciji spica. Napoli sve sto je osvojio u svojoj istoriji osvojio je zahvaljujuci Maradoni. Svaka cast ovom dvojcu ali El Pibe je jedan jedini.

  • Života

    26. oktobar 2019 | 09:44

    Maradonu neće nikad niko dostići, najveći igrač svih vremena.

  • vk

    26. oktobar 2019 | 00:47

    Koji maradona igrao samo 5 godina dobro ostalo bio zauzet sa cocainom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA