≫ 

Otpisani Jevtović iščupao Zvezdi bod, Ben promašio pobedu: Hrabri Javor ostao bez celog plena!

Javor se pokazao kao pakleno težak domaćin!

Fudbaleri Crvene zvezde sa evropskog koloseka su se prebacili na domaći, rival je vrlo neugodan, nagazna mina - Javor iz Ivanjice. 

Javor je potvrdio da ima sjajnu sezonu pod vođstvom Igora Bondžulića i prvog strelca lige Petkovića, još protiv Partizana su Ivanjičani nedavno odigrali sjajan meč, ali nisu nagrađeni, poraežni su sa 2:0, kažnjeni za promašaje, pa su dobili zaslužene pohvale rivalskog trenera Miloševića.

Sada je i Vladan Milojević na svojoj koži osetio da Javor igra bez preteranog respekta i pardona, ne libi se da napadne i to se Bondžulićevoj ekipi isplatilo u prvom poluvremenu.

U nekoliko navrata je Borjan bio na mukama, a nije mogao da učini ništa kada je raspoloženi Mrkaić lepo uposlio Nikolu Petkovića za 9. gol u šampionatu.

El Fardu Ben Foto: FK Crvena zvezda

Na drugoj strani, Boaći je pred kraj prvog poluvremena prokockao zicer, da bi Milojević na poluvremenu Kanjasa zamenio Tomaneom. Javor je i posle toga napadao, nije čuvao rezultat, pa je jednom čak i Milunović morao da sprečava gol intervencijom ispred linije, kada je Borjan već bio savladan.

Javor zaslužuje pohvale za pristup i sigurno bi liga bila daleko zanimljivija da svi slede primer Ivanjičana, a crveno-beli su usput i kažnjeni za odlazak na jedno od najtežih gostovanja bez lidera Marka Marina.

Zvezda je vršila sve veći pritisak kako sae meč bližio kraju, poništen je i gol Boaćija zbog ofsajda, tada više Javor nije imao ni priliku da napravi kontru, a opsada gola isplatila se tek u 87. minutu, kada je džoker Jevtović matirao domaćine.

Crveno-beli su čak mogli i do pobede, u poslednjim trenucima je Ben imao zicer, nogom mu je odbranjen udarac, ali se čini da je podela plena najpravedniji rezultat - Javor je odigrao odlično 1. poluvreme, ali je kažnjen za neiskorišćene šanse.

Osetilo se i da je Milojevićevo eksperimentisanje sa sastavom bilo adut Javora, nije bilo Marina i Degeneka, ali je i Milan Jevtović kao spasilac dobio lepu priliku da popravi samopouzdanje.

TOK MEČA, Javor - Crvena zvezda 1:1

94. minut - Ben promašuje zicer za pobedu!

87. minut - Javor je poklekao, Jevtović je strelac! Prvo je Tomane sa peterca poslao loptu nebu pod oblake, naredna akcija donela je rezultat. Simić je dodao Boaćiju, Boaći Jevtoviću!

77. minut - Poništen je gol Zvezde! Razlog je ofsajd, koji se ne može uopšte dobro ni videti iz reprizne situacije zbog uglova kamere.

75. minut - Osmi korner izvela je Zvezda, uz pomoćnu igru, to je donelo slobodnjak na 20-ak metara kada je oboren Vulić.

70. minut - U nekoliko navrata je delovao besno Borjan, ljut na saigrače, tako je bilo i posle nove šanse Petkovića, koji ga je već savladao, pa je Milunović počistio ispred linije. Ispali su naivno gosti u kontri, što je posebno izbacilo Borjana iz takta.

68. minut - Jevtović je u igri umesto Ivanića, prethodno je Ben sa 16 metara prebacio preko prečke iz slobodnjaka.

66. minut - Boaći se preturio posle sudara sa golmanom, nezgodno je pao i povredio je glavu, dugo je ležao nepomično i prestravio je saigrače. Na sreću, relativno brzo se pridigao.

63. minut - Nova šansa Zvezde, Piščević je neutralisao Simića, a potom snažnu šutirao sa 20-ak metara! Borjan je iz samog ugla morao da vadi loptu.

53. minut - I dalje je opasan Javor, igra se otvoreno na obe strane, ređaju se šanse! Crveno-beli pokušali su u dva navrata da probiju blok, ali su brzi i Ivanjičani u transformaciji iz napada u odbranu.

46. minut - Drugo poluvreme počelo je izmenom, Tomane menja Kanjasa. Izgubiće Zvezda vezistu, ali i dobiti napadača.

44. minut -Sjajna šansa Zvezde, Boaći je prokockao zicer! Kontra je dobro istrčana, ali je Boaćiju vrhunski odbranio Lazović.

43. minut  - Javor je napravio novu šansu, Kanjas je kiksnuo, ali to Ivanjičani nisu uspeli da kazne!

37. minut - Odlična šansa Javora, Mrkaić je promešao odbranu Zvezde na 20-ak metara od gola, fintirao je Milunovića i šutirao silovito, Borjan je boksovao. Imao je kanadski reprezentativac i sreće što mu je bliži bio saigrač da izbaci loptu.

30. minut- Prokockao je Ben sjajnu šansu, šutirao je preko prečke, Simić donosi veliku inicijativu crveno-belima, nedostaje samo realizacija.

24. minut - GOL, VODI JAVOR! Sjajna akcija sa levog krila, Mrkaić je na petercu našao Petkovića za sigurnu egzekuciju!

16. minut - Zakuvalo se, Zvezda je odgovorila odličnom šansom, ali je u poslednjem trenu Pavišić sa gol linije ukrotio udarac Bena.

10. minut - Loše je Zvezda izvela jedan slobodan udarac zbog proklizavanja, a utakmica deluje zanimljivije uz Tviter domaćina. U jednom momentu, Rodić je oborio Dolmagića i deluje da je sudija mogao da svira penal, ali je odmahnuo rukom.

5. minut - Opasan je Javor, napada i ne libi se da krene ka  Borjanu, a zabeležen je i pomalo komičan momenat pred golom Ivanjičana kada je beogradski tim uzvratio. Boaći je pogodio sudiju Pipera u ruku.

Prekinuta je akcija, a momenat je posebno nasmejao Ričmonda Boaćija, iako je prekinut napad.

UOČI MEČA

Trener Vladan Milojević odlučio se da odmori većinu igrača koji su izneli meč sa Totenhemom, šansu da se dokažu dobili su igrači koj su dosad imali manju minutažu, među njima Ivanić, Babić, Gajić, Ben i Simić.

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 1:1

(Petković 25 - Jevtović 87)

JAVOR (4-2-3-1): Lazović - Parišić, Kolaković, Amanović, Jevremović - Dolmagić (od 73. Derić), Kuveljić - Maričić (od 84. Cuckić), Piščević, Petković - Mrkaić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Milunović, Babić, Rodić - Vulić, Kanjas - Ben, Ivanić (od 69. Jevtović), Simić - Boaći (od 45. Tomane).

Genijalno je ovaj meč najavljen na zvaničnoj tviter stranici Javora

Superliga, 16. kolo:

Proleter - Radnički (odloženo)

Napredak - Čukarički 3:1

(Vukadinović 53p, 64, Bjeloš 82 - Stojanović 85)

Rad - Spartak 2:0

(Trifunović 1, Kasalica 34)

Radnik - Mladost 0:1

(Šatara 39)

Mačva - Vojvodina 0:1

(Matić 27)

Nedelja:

TSC - Voždovac 14:30

Javor - Crvena zvezda 14:30

Partizan - Inđija 16:30

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rikardo

    10. novembar 2019 | 16:33

    Bravo sudija nisi dozvolio zvezdi da popedi ne sviras cist penal I ponistavate dva gola zbog navodih opsajda verovatno se dodvoravare franjevcima isudiskoj organizaciji

  • Mile

    10. novembar 2019 | 15:53

    Cist penal za Javor i crveni karton. Na snazi cuveni cetverac bez kormilara Kokeza-Alek-Terza-Sudija.

  • Ha

    10. novembar 2019 | 16:11

    Hajte ljudi CZ i da izgubi opet ce biti prva jel trenutno ima najskuplji tim..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA