• 21

Otkrivamo Partizanove planove za prelazni rok: Dve pozicije ključne, ceo posao zavisi od tri igrača!

Bokovi neće trpeti promene, traže se rešenja u centralnom delu odbrane i napadu

  • 21

Partizan će u zimskom prelaznom roku izvršiti dopunsku selekciju tima, ne bi li stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem imao više mogućnosti za rotacije, ali i kako bi postojeća ekipa bez problema prevazišla eventualnu transfer tranziciju, neophodnu za egistenciju kluba.

Ideja je da se angažuju pojačanja u odbrani i napadu, no, neke planove diktira i poslovna politika, odnosno moguća prodaja igrača od koje klub živi, tako da čitav posao zavisi od toga kakva će biti dalja sudbina Strahinje Pavlovića, Saše Zdjelara i Sejdube Sume, koji bi na zimu mogli prvi da napuste Humsku.

Priprema za transfer Pavlovića

Strahinja Pavlović

Strahinja Pavlović; Foto: Marko Jovanović

Neminovno je da Strahinja Pavlović napusti crno-bele, a da li će to biti na zimu ili leto – sasvim je svejedno (i još nije definisano), jer Partizan svakako namerava da već u zimskom prelaznom roku angažuje još jednog centralnog defanzivca.

Na taj način crno-beli nameravaju da pojačaju konkurenciju u poslednjoj liniji tima, ali i da na adekvatan način pripreme novajliju za sve ono što ga očekuje u Humskoj, pre svega za letnje kvalifikacije u evropskim takmičenjima. Na pomenutoj poziciji u igri su i stranci i domaći igrači.

Što se bočnih pozicija u odbrani tiče, Partizan tokom zime neće previše agitovati za novim igračima na bekovima, sem ukoliko se takođe ne dogode transferi. Ali postoji mogućnost, kako što smo već i pisali, da u slučaju odlaska, recimo, Nemanje Miletića na njegovo mesto bude prekomandovan Aleksandar Lutovac, što je trener Milošević već i isprobao kao opciju.

Moguće promene u veznom redu

Saša Zdjelar

Saša Zjelar bi ove zime moga da napusti klub u slučaju dobre ponude; Foto: Marko Jovanović

Što se manevra tiče, bočne pozicije su takođe dobro popunjene i tu gotovo sigurno neće biti nikakvih promena. Osveženje je izvesno na poziciji zadnjeg veznog, jer postoiji mogućnost da crno-bele tokom zime napusti Saša Zdjelar.

Dobra forma Zdjelara u proteklih skoro godinu dana privikla je mnoge klubove, što sa istoka, što sa zapada Evrope i pitanje je da li će i fudbaler, ali i klub iz Humske moći da se odupru nekoj od ponuda.

Ukoliko se transfer veziste realizuje, Partizan ima nekoliko rešenja, mada će i sam igrač verovatno odlučiti da li će iz Humske tokom zime ili će sačekati kraj sezone i letnji prelazni rok.

Druga moguća promena tiče se Sejbube Sume, kome sledećeg leta ističe ugovor sa klubom. U ovom trenutku još uvek nije poznat rasplat situacije, jer vezista iz Gvineje i čelnici crno-belih tek treba da obave razgovor i usaglase stavove u vezi sa daljim potezima.

Sejduba Suma

Sejduba Suma možda na zimu ode iz kluba; Foto: Marko Jovanović

U igri je nekoliko mogućnosti: da Suma ode u predstojećem prelaznom roku i da Partizan vrati deo uloženog novca. Zatim da vezista produži ugovor, pa da se transfer realizuje na kraju sezone (što je možda i najbolja opcija za crno-bele), te da posao bude realizovan u zimskom prelaznom roku, a da Suma napusti klub na kraju sezone, što je manje verovatno.

Ukoliko Gvinejac ode već sada, Partizan će takođe dovesti igrača na njegovoj poziciji, to je sigurno.

Ispomoć Sadiku u napadu

FK Partizan - FK Konas Ki

Umar Sadik; Foto: Nikola Tomić

Dobro je poznato da Partizan u ovom trenutku računaju na samo jednog klasičnog napadača – Umara Sadika i struka se sigurno neće kockati na taj način u drugom delu sezone. Kako bi se zaštitili od nepredviđenih situacija, ali i pojačali konkurenciju u poslednjoj trećini terena, crno-beli nameravaju da angažuju još jednog napadača kao ispomoć Nigerijcu, ali i celoj ekipi.

Ideja je da to bude igrač sa srpskim pasošem, ali ako izbor ne bude sjajan, Partizan će verovatno posegnuti za strancem.

Video: Milošević: Konačno da izbacimo Mančester iz glave i okrenemo se mečevima sa realnijim rezultatima

(Z. Ivković)

Komentari

  • Rade

    Zadnjeg veznog imate Andrej Blagojevic igra u omladincima na žalost nema ko da ga gura Čolić bez razloga u Teleoptiku Knezević neznam gde je sve deca Partizana generacija Filipa Stevanovića

  • trener

    Čitam konstruktivne i stručne komentare, i nemojmo se onda čuditi što nam je i fudbal takav,pun sujete, nadobudnosti ... dok nas Englezi, Nemci... ne spuste na naš nivo. Prelaznom roku pored navijača, najviše se raduju oni u klubu koji se ugrađuju u transfere.

  • Kiza i Komina

    U napadu da vratimo Pjer Boju, a Rnica na stopera.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima