Zvezda jedva do četvrtfinala Kupa: Boaći promašio penal, pa ''skratio muke'' crveno-belih!

Loša fudbalska predstava od strane srpskog šampiona koji je, ipak, zasluženo prošao dalje

  • 84
Fk Crvena zvezda, Ričmond Boaći

Foto: MN Press

Teškom pobedom protiv Mačve rezultatom 1:0 (0:0), fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije!

Kažemo teškom uprkos tome što je Zvezda dominirala na meču, ali do penala i gola Ričmonda Boaćija nisu imali nijednu pravu priliku. Upravo je napadač iz Gane junak trijumfa crveno-belih golom u 66. minutu, iako je osam minuta ranije promašio penal.

FK CRVENA ZVEZDA - FK MAČVA 1:0

(Boaći 66)

Crvena zvezda: Popović - Gajić, Degenek, Babić, Gobeljić - Vulić, Kanjas - Simić (Jevtović 80), Nikolić (Marin 59), Van la Para (Vukanović 59) - Boaći.

Mačva: Puletić - Dukić, Jevtić, Mijailović, Pejović - Božić, Jovanović - Marković, Ilić, Vujasin - Ašćerić.

Donekle i dosadan fudbal viđen je na Marakani, na kojoj nije bilo više od 4-5 hiljada ljudi. Crveno-beli su u prvom delu imali osam udaraca u okviru gola. S tim da je nekoliko njih išla direktno u golmana Puletića koji je bio akter i onog četvrtfinala iz 2018. godine kada su Šapčani na penale izbacili srpskog šampiona.

Imala je Zvezda loptu u svojim nogama! Vulić, Simić, Boaći, onda i Gobeljić i Gajić... Svi su pokušavali da matiraju Puletića koji se nije dao čak ni posle jedne greške sredinom prvog dela. Lopta mu je prošla ''kroz ruke'', ali njegovu grešku nije očekivao Boaći.

Napadač iz Gane je bio centralna figura meča u prvih 20 minuta drugog dela. Najpre je u 58. minutu promašio penal koji je skrivio Pejović. Kapiten Mačve je igrao rukom u kaznenom prostoru i za Danila Grujića nije bilo dileme.

Boaći je tukao u svoju desnu stranu i pogodio je spoljni deo stative. Vredi pomenuti da je golman Puletić izašao dva ili tri koraka napred, ali Grujić nije ponovio izvođenje kaznenog udarca.

Samo osam minuta kasnije Boaći se iskupio za promašen penal. Odlično je prihvatio loptu u kaznenom prostoru, okrenuo se i jakim udarcem matirao Puletića.

Mačva je, u međuvremenu, imala dve opasne prilike. Prvu preko Vujasina u 56. minutu, kada je krajnjim naporom Popović loptu izbacio u korner, a zatim i u 64. minutu. Božić je šutirao tik izdan prečke.

Grešku odbrane Zvezde Ašćerić nije iskoristio u 70. minutu, najviše zahvaljujući Popoviću koji je izašao sa gol linije i skratio ugao. tačnije, bila je to blokada Zvezdinog golmana.

Fk Crvena zvezda, Veljko Simić

Veljko Nikolić na meču protiv Mačve Foto: MN Press

Ovaj meč ostaće upamćen i po debiju mladog Veljka Nikolića koji se trudio u prvom delu, ali je na isteku sata igre prepustio mesto Marinu. Istovremeno, i Vukanović je ušao umesto nevidljivog Van La Pare. Do kraja je i Jevtović zamenio Simića 10 minuta pre kraja.

Zvezda se ovom pobedom priključila Radniku iz Surdulice, Inđiji, Čukaričkom, Radničkom iz Niša, Vojvodini i Mladosti iz Lučana. Preostalo je još da susret najpre zakažu, a onda i odigraju, Partizan i Spartak iz Subotice.

Za kraj, podsećanje da Zvezdu za vikend očekuju derbi Super lige sa Radničkim u Nišu od 16 časova, a zatim i meč 5. kola Lige šampiona protiv Bajerna 26. novembra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    20. novembar 2019 | 20:29

    Boaci je naj bolji igrac krivo ovim partizanovcima sto nema ju takvu igracinu

  • Lazar

    20. novembar 2019 | 19:24

    Koliko ste svi isfrustrirani zbog Zvezde ahahah. Sta vam je Terza uradio. Cist penal, pa tamo igrac Macve gura naseg igraca i golman koji izlazi tri metra sa gol linije, a Boaci nije ni sutnuo. To je cisto ponavljanje penala. Mogao je doci do Boacija lagano

  • Micko

    20. novembar 2019 | 18:26

    Gledam utakmicu sa osecajem da po trcanju igraju igraci sa 50-55 godina pogotovo igraci macve koji trce takvom brzinom i ostrinom da bi i moj tata 70.godiste bio brzi i zustriji od svih njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA