≫ 

Kakva 24 sata za Flamengo: Juče prvaci Južne Amerike, danas šampioni Brazila!

Ne smiruje se histerija u Riju!

  • 0
Fudbaleri Flamenga

Foto: Tanjug/Ap

Euforija je blaga reč da se opiše raspoloženje među igračima i navijačima brazilskog Flamenga, sveže krunisanih prvaka Kopa Libertadores, a samo dan posle i novih šampiona Brazila!

Manje do 24 sata od osvajanja južnoameričke titule u Limi, nakon drame protiv River Plejta, "rubro-negri" su se popeli i na brazilski tron tri kola pre kraja šampionata.

Za takav scenario pobrinuo se Gremio koji je u nedelju savladao prvog pratioca Flamenga u šampionskoj trci, ekipu Palmeirasa, rezultatom 2:1. te je tako i matematički rešeno pitanje prvaka.

Flamengo ima 13 bodova više od Palmeirasa, koji i da je pobedio, teško da bi do kraja mogao da ugrozi titulu na koju slavni klub iz Rija čeka od 2009. godine. Tada su ekipu do šampionskog slavlja u tandemu vodili fenomenalni Dejan Rambo Petković i Adrijano.

Slavila se danas na ulicama Rija titula u Kopa Libertadores, reka ljudi slila se na glavne gradske ulice i trgove, u transu klicali svojim idolima, a slavlje se pojačalo pošto je Flamengo i zvanično objedinio trofeje u ovoj nezaboravnoj 2019. godini.

navijači flamenga

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA