Augentaler se oglasio: Svalio je krivicu na golmana, pa ispričao neviđenu anegdotu sa Marakane!

Jedna anegdota o Belodediću je prilično zanimljiva!

  • 12
Stevan Dika Stojanović, FK Bajern Minhen, FK Crvena zvezda 1991

Foto: MN Press

Navijači Crvene zvezde obožavaju Klausa Augentalera, svojim potezom je 1991. bio deo veličanstvene istorije i osvajanja evropske titule, a sada su ga nemački mediji kontaktirali uoči utakmice beogradske ekipe sa Bajernom.

Zvezda će Bajern ugostiti u utorak od 21.00 u 5. kolu Lige šampiona, a Augentaler je preusmerio loptu u svoju mrežu za 2:2 u finišu revanša polufinala te davne 1991.

Sada se osvrnuo na taj karijerni horor, po povratku sa Tajlanda, gde je bio u misiji ambasadora Bajernove akademije fudbala.

FK Crvena zvezda - FK Bajern Minhen, 1991. godine

Slavlje posle kiksa Augentalera Foto: MN Press

- Ne znam za datum, ali sigurno aludirate na revanš polufinala Lige šampiona u Beogradu. Izgubili smo u Minhenu sa 2:1 i bili smo primorani da preokrenemo. Dugo se činilo da će meč otići u produžetak, postigli smo izjednačujući gol i Bender je doveo Bajern u vođstvo - prisetio se Augentaler.

- Igrali smo veoma samopouzdano u Beogradu, Jup Hajnkes nam je rekao da je sve otvoreno uprkos porazu. Već smo imali senzacionalan preokret 1989. u Milanu protiv Intera, bilo je 0:2, pa 3:1. Iako je Zvezda vodila u grotlu Marakane pred 80.000 fanatičnih navijača, izjednačili smo rezultat iz prvog meča. Nažalost, poklekli smo u mom pokušaju da odbranim udarac u poslednjem trenutku, propustili smo finale.

FK Crvena zvezda - FK Bajern Minhen, 1991. godine

Foto: MN Press

Iako se najviše pričalo o Augentaleru, imao je i golman Auman doprinos.

- Bio je malo zbunjen pošto su ga napali jedan ili dvojica jugoslovenskih igrača, pa je propustio loptu u svoj gol. To je fudbal - kroz smeh će Augentaler.

Meč će Augentaler pamtiti i po tome što je umalo izgubio svoju dragocenu, taličnu ogrlicu.

Klaus Augentaler

Foto: MN Press

- U duelu sa Belodedićem, on je nehotice pokidao lanac sa mog vrata. Mislio sam da je pao na travnjak, ali već sam se pomirio sa time da je to ostalo kao zalog u Beogradu. Sledeći put kad je došlo do duela, Belodedić mi je taj lanac uručio, pokazavši da nije samo odličan libero, već i veliki gospodin.

Video: Refik Šabanadžović: Bajern je bio za infarkt, to se pamti jače od Barija!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    26. novembar 2019 | 09:33

    Kralj odbrane, smiren, iznese loptu do centra, jedan od naljbojih libera, u zvezdi svih vremena... Naš mile...

  • Гидри

    26. novembar 2019 | 08:35

    Белодедић, каква играчина. Либеро или центархалф, како год, после Бекенбауер најбољи.. Аугенталер такође сјајан, али Миле је цар..

  • Mile

    26. novembar 2019 | 10:38

    Da ti je binic nasao verovatno bih ga na poluvrwmenu vec zavaljao 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA