Partizan još jednom mora da pobedi: Neka bude kao sa Jang Bojsom!

Nama je svaka utakmica u prethodnih nekoliko meseci “na žilet”, pa i sa AZ Alkmarom nam odgovara samo uspeh, kaže iskusni Ostojić

  • 9

Utakmica koja donosi plasman u drugu fazu Lige Evrope, donosi novac i promociju klubu, ali i svakom igraču, koji bude našao makar u protokolu na stadionu u Hagu. Veliko je breme na plećima Partizana pred večerašnji meč 5. kola Lige Evrope sa AZ Alkmarom, ali postojeća generacija na čelu sa trenerom Savom Miloševićem već nekoliko puta se našla u tesnacu, situaciji “biti ili ne biti” i svaki put je izašla kao pobednik.

Još od utakmice sa Malatijomspor u kvalifikacijama, potom i Moldeom u plej-ofu, sada i AZ Alkmarom crno-belima uvek stoji “mač nad glavom”, ali rešeni su da se domognu proleća u Evropi.

- Svesni smo svi da nam odgovara samo pobeda. Znamo koliko su kvalitetna ekipa, a znamo i kako nam je bilo da igramo protiv njih ovde kada su imali igrača manje. Njihov fudbal se ne prati toliko u Srbiji, ali radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, možda i najboljoj u našoj grupi. Neće biti lako, idemo da se spremimo još bolje za utakmicu – kaže Bojan Ostojić.

U poslednjih šest utakmica AZ ima gol razliku 24:0, ostvario je sve pobede, tim je pun samopouzdanja.

- To sve govori o njima. Pobedili su PSV u gostima sa 4:0. Smatram da su u svim segmentima igre najbolji tim u našoj grupi.

Utakmica sa Holanđanima je najvažnija nu polusezoni, direktno odlučuje o plasmanu u dalju fazu takmičenja.

- Znate kako, nama je svaka utakmica najbitnija. Bila je bitna protiv Malatije, protiv Moldea, sada je došao red na AZ. Znamo koliko to može da donese finansijski klubu, a koliko nama igračima.

Bibras Natho, Marko Marin Natho pogađa za 2:2 u prvoj utakmici sa Alkmarom Foto: MN Press

Meč veoma podseća na onaj sa Jang Bojsom u Beogradu, kada se takođe u petom kolu grupne faze Lige Evrope, samo u Beogradu, Partizan borio za prezimljavanje u Evropi i uspeo je da se izbori.

- Daj bože da i ovde bude kao u Beogradu protiv Jang Bojsa. Svi ti momenti se pamte, a na nama je da sačuvamo svoju mrežu - jasan je Ostojić.

Pre nekoliko sezona u Holandiji su crno-beli slavili nad AZ Alkmarom sa 2:1.

- Baš me briga koji će biti rezultat, neka bude 3:4, samo da se pobedi. Jednostavno - moramo da pobedimo.

AZ ima mnogo talentovanih igrača, a posebna pažnja je usmerena na novopečenog reprezentativca Holandije, Mirona Boadua.

- Najvažnije za ovu utakmicu je da se igra dobro defanziva, što mora da krene od špiceva, a ne samo od odbrambenih igrača. Ako budemo bili kompaktni, možemo da dođemo do sva tri boda – zaključio je Bojan Ostojić.

(Od izveštača Telegrafa iz Holandije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    28. novembar 2019 | 11:00

    Šta će da urade nije bitno. Bitno je da daju sve od sebe da odigraju srcem da li će to biti dovoljno ne znam. Ali u svakom slučaju kad daš sve od sebe navijači to cene

  • Bajone

    28. novembar 2019 | 10:55

    Obradujte naciju, pobedite holandeze!

  • Duke

    28. novembar 2019 | 11:52

    Posebni,slobodni i samo svoji ljudi u ovoj zemlji su uz vas!Vi dajte sve od sebe!Natopite sveti dres znojem i krvlju ako treba rezultat nije bitan....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA