≫ 

Partizan u 93. minutu ostao bez evropskog proleća, AZ sa igračem manje dao dva gola za 4 minuta!

Rezervista Drujf doneo veliki bod za domaći tim, istovremeno ugasio nade crno-belih da se plasiraju u 1/16 finala LE

FK Partizan, Sejduba Suma Foto: partizan.rs

Kakav šok za Partizan u Hagu - za četiri minuta su ostali bez evropskog proleća! Vodili su crno-beli 2:0 protiv AZ Alkmara u 5. kolu Lige Evrope, bili na pragu velike pobede, ali su u 89. i 93. minutu primili dva gola sa igračem manje!

Takuma Asano i Sejduba Suma su bili strelci za Partizan u 16. i 27. minutu, ali je rezervista holandskog tima Ferdi Drujf golovima u finišu meča doneo toliko željeni bod Alkmaru. Bod kojim je domaćin ostao na četiri više od Partizana pred poslednje kolo.

Partizan sada ima pet bodova posle pet kola, AZ je otišao na devet, dok Mančester junajted ima 10. Astana je trijumfom protiv Đavola upisala prve bodove.

AZ - Partizan 2:2 (0:2)

(Drujf 89, 93 - Asano 16, Suma 27)

AZ: Bizo - Svenson, Hadžidijakos (Drujf 53), Vujtens, Vijndal - Midtsje, De Vit, Kupmajners - Stengs, Idrisi, Boadu.

Klupa: De Boer, Uvejan, Abuklal, Klasi, Sugavara, Kramer.

Partizan: Stojković, Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Natho (Vujačić 90), Zdjelar, Suma (Šćekić 75), Tošić (Brežančić 67), Asano, Sadik.

Klupa: Kljajić, Ivanović, Stevanović, Lutovac.

Šta je krenulo naopako po Partizan ostaće velika misterija, jer su crno-beli do tog 89. minuta držali čas fudbala domaćinu. Partizan je praktično dominirao jednom pametnom i strpljivom igrom. Bili su agresivni na svaki prijem lopte domaćina, dok su kontranapadi odlično funkcionisali.

Ipak, prvi gol viđen je posle individualnih kvaliteta Natha i Asana! Prvi je poslao sjajnu loptu u prostor, a Japanac je odlično primio i prevario golmana AZ-a.

Samo 11 minuta kasnije odbrana AZ-a je napravila veliku grešku. Zdjelar je oduzeo loptu, uposlio Sumu, a ovaj bez problema matirao Biza. Zanimljivo, AZ je na šest uzastopnih mečeva imao gol razliku 24:0, a ove noći su za manje od pola sata primili dva od Partizana.

Ako su do tada i imali neku igru, domaći fudbaleri su u potpunosti pali posle ta dva gola crno-belih. Uvukla se nervozna u njihove redove, a Partizan je pred kraj poluvremena mogao da postigne i treći gol. Suma je bio sebičan! Umesto da doda Asanu koji je bio sam levo, on je šutirao preko gola.

I kada su svi očekivali da će AZ u nastavku pritisnuti crno-bele, usledilo je suprotno. Partizan je strpljivo igrao, pokrivao sve potencijalne rupe, a u tranziciji su sve češće i češće dolazili do šansi za gol.

Najpre Suma u 50. minutu, kada je lopta prohujala pored stative, a zatim je i šut Sadika na jedvite jade zaustavio Bizo. Pomenimo da su loptu skoro svi videli u golu. Sadik je imao još jednu priliku, Suma takođe, da bi Partizan u 72. minutu imao dosta sreće. Idrisi je mogao da bira gde da šutira, ali je pogodio prečku.

FK Partizan, Savo Milošević Savo Milošević pored klupe Foto: partizan.rs

Kada je Boadu u 83. minutu dobio drugi žuti karton zbog simuliranja, svi su već videli Partizan kao pobednika ovog meča. A onda - šok! Najpre kiks odbrane i Vladimira Stojkovića u 89. minutu, da bi koncentracija pala i u nadoknadi vremena koja je trajala čak osam minuta.

Zanimljivo je i to da je Drujf u igru ušao sasvim slučajno, početkom drugog poluvremena umesto povređenog defanzivca Hadžidijakosa.

Partizan u poslednjem kolu, 12. decembra, igra sa Astanom kod kuće - u meču gde bi pobedom mogao da zaradi 570.000 evra. Junajted i AZ će se, s druge strane, boriti za prvo mesto.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Uživo:

90+8 - KRAJ Partizan je ostao bez evropskog proleća.

90+3 - GOLLl! Drujf je dao drugi go,l AZ je izjednačio

90. minut - AZ je pogodio stativu, sada napadaju sa svih strana.

88. minut - GOLL! AZ je smanjio preko Drujfa koji je iskoristio kiks Stojkovića i odbrane Partizana.

83. minut - AZ ima igrača manje. Boadu je dobio drugi žuti zbog simuliranja.

75. minut - Šćekić je ušao umesto Sume.

72. minut - Najbolja prilika za AZ, Idrisi je pogodio prečku.

67. minut - Brežančić je zamenio Tošića.

66. minut - Šut Sadika prošao je pored gola.

61. minut - Partizan nije iskoristio kntranapad tri na jedan. Suma je posustao, igrači AZ-a su pristigli, a Tošić je zatim slabio šutirao.

51. minut - Golman Bizo je sačuvao AZ. Sadik je šutirao i svi su videli loptu u golu.

50. minut - Uf, kakav kontranapad Partizana. Lopta je prohujala pored stative posle šuta Sume.

49. minut - Korner za AZ, ali bez opasnosti za Stojkovića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

FK Partizan, Sejduba Suma Foto: partizan.rs

45. minut - Poluvreme! Partizan zasluženo vodi golovima Asana i Sume. Crno-beli igraju zrelo i pametno, bez srljanja.

43. minut - Tošić je zapretio udarcem iz daljine.

38. minut - Stengs je dobio žuti karton zbog prigovora, nervoza se uvukla u redove domaćina.

37. minut - Partizan je mogao da povede sa 3:0, ali je Suma bio sebičan i nije pružio levo ka Asanu. Umesto toga, prebacio je na svoju desnu nogu i sa 16 metara šutirao je preko gola.

34. minut - Evidentno je da Partizan igra na kontranapade i to im za sada polazi za nogom.

Pogledajte drugi gol Partizana:

27. minut - GOLLL! Partizan je duplirao prednost, veliki kiks domaće odbrane koji je ofanzivac crno-belih sjano iskoristio. Zdjelar je presekao loptu i bio asistent.

26. minut - Svenson je ponovo neprecizan, bila je ovo dobra situacija za AZ.

20. minut - Dobro ubacivanje Tošića iz slobodnjaka, ali Ostojič nije bio precizan.

Pogledajte prvi gol Partizana:

16. minut - GOLLL! Partizan vodi, strelac je Asano posle kontranapada. Idealan trenutak za crno-bele, jer je domaćin sve više i više pritiskao. Sjajan pas Natha i još bolji prijem i realizacija Japanca.

14. minut - Svenson je imao prvu pravu priliku za domaćina.

12. minut - AZ i dalje drži loptu u nogama! Inače, Partizan ima solidnu podrško od oko 500 navijača u Hagu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport) on

9. minut - Korner za AZ, Stojković je iz drugog puta uhvatio ubačenu loptu.

7. minut - Prvi opasan napad domaćina, Ostojić je stigao i izbacio u aut dobrim klizećim startom.

6. minut - Nekoliko sitnih faulova na sredini terena.

1. minut - Počeo je meč u Hagu!

Najava meča:

FK Partizan Klupa Partizana pred meč Foto: Telegraf

Crno-belima je neophodan trijumf kako bi ostali u igri za šesnaestinu finala LE, pošto dva kola pre kraja L grupe imaju četiri boda manje od holandskog rivala.

Zato bi svaki drugi ishod osim pobede, bez obzira što sledi i meč sa Astanom u Beogradu, Partizanu značio eliminaciju iz Evrope, čega je svestan i trener Savo Milošević označivši susret u Hagu kao najbitniji od njegovog povratka u Humsku.

- Nadam se da smo spremni. Imali smo vremena da se odmorimo. Imali smo dva dana više nego što je uobičajeno. Igramo najbitniju utakmicu od kada sam ja u Partizanu. Očekuje nas meč protiv izuzetno ozbiljnog i teškog protivnika. Kada smo igrali u Beogradu, mislim da ni mi, a ni javnost nisu bili svesni koju snagu ima AZ Alkmar, ali ste videli u proteklih nekoliko meseci njihov kvalitet. Bez obzira na to što igramo na strani verujem da ćemo imati naše šanse. Detalji ce odlučivati, a videćemo hoće li biti na našoj strani - rekao je Milošević u najavi utakmice.

AZ čeka Partizan u fantastičnoj seriji od šest uzastopnih pobeda i gol razlikom 24:0, ali forma Holanđana ne plaši Miloševića.

- Ni ja ne verujem da se moji momci plaše, nismo se uplašili ni Mančestera. Imamo poštovanje ka protivniku. Njihovi rezultati pozivaju na oprez. Pokazuju da ukoliko se malo opustimo imaćemo problem. Ima dosta stvari koje je potrebno da odradimo dobro ukoliko želimo pozitivan rezultat - naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA