≫ 

Arsenal uručio otkaz Emeriju: Legenda kluba privremeno preuzela klupu Tobdžija

Španac više nije trener londonskog kluba

  • 2
France Soccer PSG Emery Unai Emeri; Foto: Tanjug/Ap

Arsenal je uručio otkaz Unaiju Emeriju posle poraza od Ajntrahta u Ligi Evrope, koji je bio "kap koja je prelila čašu" na Emirejtsu.

Tobdžije će u nastavku kao privremeni trener voditi Fredi Ljungberg, legenda kluba, sve dok se ne završi potraga za novim trenerom, koja je u toku, kako je Arsenal objavio u svom zvaničnom saopštenju.

Predsednik kluba Džoš Krenke poželeo je Emeriju sve najbolje u budućnosti.

- Najiskrenije hvala Unaiju i njegovim kolegama koji su bili neumorni u naporima da vrate klub u takmičenje koje je na nivou koji svi očekujemo i zahtevamo. Želimo da Unai i nejgov tim ne postignu ništa osim uspeha u budućnosti - bila je poruka Krenkea.

Arsenal je dalje u saopštenju naveo razloge otkaza Emeriju i poručio da će Ljumberg voditi tim dok ne bude pronađeno adekvatno rešenje za klupu londonskog kluba.

Frederik Ljungberg, FK Arsenal Frederik Ljungberg; Foto: Guliver/Naomi Baker/Getty Images

Odluka je doneta zato što rezultati i igra nisu bili na nivou koji je neophodan. Zamolili smo Fredija Ljungberga da preuzme odgovornost za prvi tim kao privremeni trener. Mi imamo puno poverenje u Fredija da nas povede napred.

- Potraga za novim trenerom je u toku i daćemo saopštenje tim povodom kada se proces završi - navodi se u saopštenju Arsenala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA