• 8

UEFA izbacuje Dinamo sa Maksimira? Upaljen poslednji alarm za zagrebačke modre!

Stadion zagrebačkog tima se nalazi u fazi "raspadanja" i konstantno dobija kritike od stranih novinara tokom Lige šampiona

  • 8

Fudbalski klub Dinamo mogao bi se naći u problemu zbog stadiona „Maksimir“, koji je i dalje u vlasništvu grada Zagreba. Klub ne želi da ulaže mnogo sredstava u rekonstrukciju jer nije vlasnik, dok grad takođe ne želi da finansira nešto što ne koriste gradske strukture.

UEFA je Zagrepčanima dala licencu za igranje međunarodnih utakmica, ali konstantno stižu prizužbe na uslove na Maksimiru.

Mirko Barišić, predsednik šampiona Hrvatske, tvrdi da će taj klub uložiti oko 60.000.000 evra u sređivanje stadiona, jedino ako im gradonačelnik Zagreba prepiše vlasništvo nad Maksimirom.

Dinamo Zagreb - Salcburg: UEFA Champions League

Stadion Maksimir, Zagreb Foto: Guliver/Srdjan Stevanovic/Getty Images

- Mi smo sada na rubu. Zadovoljamo kriterijume UEFA kvantitativno, ali ne i kvalitativno. Do kada će nas tolerisati? Mogu nam u svakom trenutku reći – ’gospodo, više ne možete tu igrati’. Ne želimo to dočekati bez mogućeg rešenja - rekao je Barišić.

Iz Dinama se nadaju da će naći zajednički jezik sa gradskim vlastima.

- Nama treba dve hiljade evra po stolici, a stadion prima 25-30 hiljada gledalacam pa vi računajte. Sve ovo je mukotrpan posao koji može da potraje dve godine. Mi u međuvremenu moramo da iselimo kompletan naš pogon. Na Rujevici možemo igrati samo kvalifikacione evropske utakmice, a nam treba stadion za Ligu šampiona. Poljud? Dobro, to je daleka priča. Bliži nam je Osijek - dodao je Barišić.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    Od stadiona u Srbiji naj draži je Partizanov.Grobari najbolji ljudi i naj vjernija publika o pjesmama, korektnom navijanju i ponašanju, nije za pričati.Grobari su pravi Srbi-Srbende,nisu dođoši i pobegulje kao cigani,sada delijeje.Hrvati Grobare zbog toga i ne mrze,već sa naklonom poštuju.Sjećam se 80-ih kada su gostovali u Vinkovcima.Dođe GROBARA 2-3 tisuće, Bogami teško sa njima,složni su i samo na šaku.Cigana dođe i do 10 tisuća,prvi fajt hvatali crtu-pobegulje.

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    А па код Гробара бисте могли,али они више воле Сплићане

  • *

    Primiće vas u Humsku.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima