≫ 

Prvi čovek Mačve Ivica Kralj o grafitima na stadionu u Šapcu: Od prošlosti i aveti se ne može pobeći

Neko očito rešava neke svoje probleme i leči lične frustracije na taj način, kaže nekadašnji golman Partizana, sada prvi operativac crveno-crnih

  • 18

Minulog vikenda stadion Mačve je, tokom noći, ispisan grafitima navijača pomenutog kluba, koji su uputili kritike na račun predsednika Ivice Kralja i potpredsednika Dragana Antonića. Situacija svakako nije prijatna, ali čelnici šabačkog kluba uveravaju da ih sve to nije uzdrmalo, jer veruju da je poruke na zidovima nekome poslužile da izleči lične frustracije i da nemaju realno utemeljenje kada se pogleda u blisku prošlost.

Prvi čovek Šapčana – Ivica Kralj kaže za Telegraf da zna da je stadion ispisan, ali da grafite nije video.

- Grafiti su ispisani sa spoljne strane stadiona i, moram da priznam, nisam ih video. Čuo sam da su ispisani, ali ne znam ni sam ni šta da kažem, niti šta da radim tim povodom. Neko očito rešava neke svoje probleme na taj način i često koristim izreku kad se dese stvari koje su van kontole i zdrave pameti da se “od prošlosti i aveti nikada ne može pobeći”. Naučio sam te lekcije kao sportista tokom karijere, sačekale su me i kao funkcionera, pa nisu ništa novo – kaže Ivica Kralj za Telegraf.

Stadion Mačve

Foto: Telegraf

Nekadašnji golman Partizana i reprezentacije kaže da se brzo zaboravljaju dobre stvari koje su učinjene, jer ih još brže preteknu one loše,

- Kada sam došao u Mačvu pre četiri godine klub je bio u trećoj ligi i šta možete da očekujete u tom rangu takmičenja osim problema. Preostaje vam jedino da probate da sprovedete u delo neke ambicije, da pokušate da preokrenete situaciju. Kao bivši sportista bio sam svestan da ne mogu da idem prečicama, nego uvek okolnim putem. Ipak, iz treće lige, gde je Mačva tavorila godinama, vrlo brzo smo uspeli da dođemo do Superlige, što je fantastično.

Stadion Mačve

Foto: Telegraf

- Čak ni sam nisam mogao da verujem da ćemo sve to da napravimo tako brzo i uspemo da funkcionišemo mirno, iako nam je budžet višestruko manji i od ekipa u donjem delu tabele, a o najvećim klubovima da i ne pričam. Nekako smo uspet počeli da verujemo u čuda i ona su počela i da se dešavaju. Napravili smo tim od domaćih igrača, uz malu dopunsku selekciju sa fudbalerima sa strane. I zadovoljni smo, pa i ponosni na ono što je učinjeno, ali uvek, naravno, može bolje i biće bolje.

Aukcija dresova za Nađu, Ivica Kralj

Foto: Telegraf

  • U kakvoj finansijskoj situaciji je trenutno Mačva? Da li je klub stabilan?
  •  

 

- Klub je u sasvim pristojnoj situaciji u odnosu na neke ranije periodu, jer je u prošlosti bilo problema. Bilo ih je i biće i u budućnosti sigurno, jer živimo život kao i većina klubova u našoj zemlji. Nekada je bolje, nekada gore, ali guramo i ne žalimo se nikada. Možda bi trebalo da pitate našeg trenera, kapitena ekipe i ostale igrače na tu temu, da ne bude da pričam o tome sa funkcije koju obavljam. Ambicije i dalje postoje, kada se osvrnete na Mačvu pre četiri godine i danas, ipak je napravljen značajan napredak. Sredili smo stadion, glavni teren, napravili terene za trening, pa i onaj sa veštačkom travom. Pravi navijači Mačve to sigurno prepoznaju, iako će uvek biti i onih drugih, koji će lečiti neke stvoje frustracije, svesni smo toga.

  • Ima li Mačva finansijsku pomoć od Grada Šapca?
  •  

 

- Imamo sredstva iz budžeta kao i vaterpolo klub Šabac, odnosno rukometni klub Metaloplastika. Nije su to velika srestva, ali zahvalni smo, a za ostalo se sami snalazimo. Znate koliko je teško funkconisati u fudbalu bez sigurnih prihoda, velika je to borba. U tekućoj sezoni nam otežavajuću okolnost stvaraju i rezultati, jer nisu ovakvi kakvi smo želeli da budu, ali verujemo u ekipu. Verujemo da momci mogu mnogo više i ne brinemo previše, jer je takmičenje tek na polovini. Mačva je klub sa dugom tradicijom, trudimo se da svima budemo dobri domaćini, da se u Šapcu priča samo o fudbalu, jer je stadion gotovo uvek pun, a ne o sudijama i nekim sporednim stvarima. Tako je otkako sam došao u klub, tako će i ubuduće ostati – zaključuje Ivica Kralj.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mole

    9. decembar 2019 | 20:54

    Osteceni protiv partizana cute ko zaliveni a onda im jos Zvezda kriva za sve.Dokle bre jugokomunjare vase lazi od 45 do dan danas.Ovo nije vasa ispostava zar ne......HAhahaaaaaaaaa

  • znamo vas

    9. decembar 2019 | 21:34

    Tipcno za zvezdase...nevjerovatno kakvi losi ljudi navijaju za zvezdu.. u stvari..kakav klub takvi i ljudi..bolje receno neljudi...pokusavaju podmetanjem da izazovu zlu krv sto je njihov nacin zivljenja

  • Djokara23

    9. decembar 2019 | 22:17

    Najveca sramota ovog kluba je to sto je ovaj predsednik!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA