≫ 

UEFA nije želela Superligu, a onda ju je slučajno dobila

Posle mečeva odigranih ove srede, poznati su svi učlesnici Lige šampiona

  • 1
Žreb za Ligu šampiona Foto: AP/Tanjug

Završena je grupna faza Lige šampiona, u poslednjem takmičarskom danu u grupama nije bilo iznenađenja, a pozanti su i klubovi koji će se u ponedeljak naći u žrebu za osminu finala elitnog takmičenja. 

Tako će se za ovosezonski trofej najboljeg tima Evrope boriti: Liverpul, Napoli, Valensija, Čelsi, Barselona, Borusija Dortmund, Red Bul Lajpcig, Lion, Mančester Siti, Atalanta, Atletiko Madrid, Juventus, Bajern, Totenhem, Real Madrid i Pari Sen Žermen.

Ono što je posebno zanimljivo je podatak da su se po prvi put u istoriji Lige šampiona, među 16 najboljih timova Evrope našle su se ekipe iz "liga petice". La liga, Bundesliga, Premijer liga, Serija A i Liga 1, godinama se smatraju za najjače, a trenutno stanje pokazuje paradoks da se takmičenje nastavlja kao svojevrsna Superliga najjačih, čiji je najveći protivnik UEFA.

- Superliga se neće napraviti. Imamo mnogo ideja za budućnost, ali Superliga nije među njima. Moamo da mislimo o zemljama poput Poljske, Turske, Rusije. Navijači moraju da znaju da nećemo počinjati nikakav projekat u kojem neće svi biti uključeni - rekao je prošlog novembra Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA,

Ipak, utisak je da će pod UEFA-inom zastovom upravo biti odigrana liga čiji su čelnici takmičenja najveći protivnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA