≫ 

Barsa "zaribala" pred El Klasiko, ne pomaže ni super trio Grizman-Suarez-Mesi

Sosijedad se pokazao kao neprelazna prepreka za Katalonce

  • 3
Arturo Vidal Foto: Tanjug/Ap

Barselona će "prenoćiti" na liderskoj poziciji Primere, ali je lako može izgubiti već u nedelju kada Real bude odigrao svoj meč sa Valensijom. Barsa se nije proslavila na "Anoeti" gde je odigrala samo 2:2 sa Real Sosijedadom, pa je sada samo na bod od "večitog rivala" sa kojim će odmeriti snage u prvom ovosezonskom "el Klasiku" u narednom kolu.

Katalonci su remijem prekinuli niz od sedam pobeda u svim takmičenjima.

Iako navala sa Mesijem, Suarezom i Grizmanom ume da deluje zastrašujuće za protivnike, u praksi situacija nije tako poražavajuća po rivale šampiona.

FK Barselona, Real Sosijedad Foto: Tanjug/AP

Sosijedad je uz sebe imao domaći teren gde Katalonci ne blistaju već dugi niz godina, a bilo je jasno da im se ni ovog puta "ne piše dobro" kada je Ojrazabal pogodio iz penala u 12. minutu.

Barsa je odgovorila konkretnijom igrom i pritiskom na rivala sa svih strana, a defanziva Sosijedada popustila je u 38. minutu kada je Suarez proigrao Grizmana, a ovaj "bocnuo" loptu preko Remira, za egal protiv bivšeg kluba.

Slavili su gosti, ali ne i Grizman ovaj pogodak....

Nastavak je doneo preokret Barselone, lagani mat preko Suareza na asistenciju Mesija u dvopoteznoj kombinaciji koja je razoružala odbranu domaćeg tima.

Delovalo je da Barsa ide ka pobedi, imala je punu kontrolu utamice, ali onda je jedan trenutak nepažnje doveo do defanzivnog kiksa i novog egala na "Anoeti". Ter Šteenu se može "pripisati" izjednačujući gol Sosijedada, nije najsjajnije intervenisao na ubačenu loptu po zemlji sa leve strane, ona se odbila na peterac, odakle je Isak lako "spakovao" u mrežu.

Posle 2:2 u 61. minutu očekivala se "vatra" na terenu, ali je su viđeni samo sporadični napadački ispadi Barse i pokušaji koji nisu dali rezultata.

Primera, 17. kolo

Petak

Alaves - Leganes 1:1

(Žozelu 82 – Brejtvajt 43)

Subota

Granada - Levante 1:2

(Mačis 60 - Rošinja 55)

Real Sosijedad – Barselona 2:2

(Ojartzabal 12 pen, Isak 62 - Grizman 38, Suarez 49)

Bilbao - Eibar 18:30

Atletiko Madrid - Osasuna 21:00

Nedelja

Hetafe - Valjadolid 12:00

Selta - Majorka 14:00

Espanjol - Betis 16:00

Sevilja - Viljareal 18:30

Valensija - Real Madrid 21:00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K1

    14. decembar 2019 | 18:34

    Navijac sam Barse, ali u poslednje 4,5 god mng lose igraju.. Nije to ona vise igra kad su ponizavali protivnike, igrali majstorske pasove, sad igraju toplo hladno.. Mng losih pojacanja, Messi I Suarez I Ter stengen su konstatni.. Los trener po meni.. Gvardiola vrati se..

  • Boki

    14. decembar 2019 | 19:31

    Ja se samo cudim kako ovu utakmicu Sisijedad nije pobedio. Mnogo su bolji bili,pogotovo prvo poluvreme i poslednjih 25 min meca,pregazili su barsu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA