≫ 

Terzić najavio: Gradimo novi stadion!

Zvezda se sprema za rekonstrukciju Marakane koja će biti potpuno novi stadion

Generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić otkrio je medijima na svečanoj proslavi "jesenje titule" da će crveno-beli graditi novi stadion.

- Već mesecima pripremamo dokumentaciju, okupili smo radnu grupu. Za dve godine se nadam da će početi svečana izgradnja, trebalo bi da košta oko 200 milona evra i već smo razgovarali sa vrhom države o tome, pa koordinišemo sve. Moramo se prilagoditi gledaocima.

- Imamo 16 hektara veoma kvalitetnog zemljišta i tražimo potencijalne investitore za ovaj projekat, a stadion bi trebalo da ima oko 42.000 mesta - rekao je Terzić.

On je najavio da će Zvezda u narednom periodu podmladiti ekipu.

Stadion Rajko Mitić, popularna Marakana Printskrin: Arena sport

- Imamo 11 bodova prednosti nad rivalom i u januaru nam sledi podmlađivanje tima, s obzirom da u našoj filijali Grafičaru, koji je prvi u ligi u kojoj se takmiči, ima dosta mladih i talentovanih igrača.

Podsetimo, Terzić je još ranije u avgustu detaljno objasnio razloge za izgradnju stadiona:

- Stadion koji je pravljen radnom akcijom nije građen da ispoštuje zahteve FIFA i UEFA 50 godina kasnije. Stadion Zvezde je težak za rekonstrukciju, problem je udaljenost svlačionica od terena, problem je i to održavanje konferencija, milion nedostataka ima stadion Zvezde. Ovih dana sam imao dosta razgovora sa predsednikom Vučićem, koji je jasno stavio do znanja da će država investirati u stadion Zvezde - rekao je Terzić u avgustu ove godine.

On je takođe tada otkrio da je uveliko razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je ponudio da država rekonstruiše stadione Zvezde i Partizana uz izgranju Nacionalnog stadiona, kao i da je država spremna da izdvoji i do 100 miliona evra za novi stadion Zvezde.

Terzić 2019. godinu ocenio je kao istorijsku za klub i podsetio da su ponovljeni uspesi odbranom titule šampiona Srbije i učešćem u Ligi šampiona.

- Druga godina zaredom je istorijska i biće zlatnim slovima upisana. Mnogo je razloga za slavlje, u maju smo osvojili titulu, u avgustu opet ušli u Ligu šampiona, a danas smo godinu završili sa 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan u prvenstvu", rekao je Terzić sumirajući odlazeću godinu na svečanosti "Crveno belo veče" u hotelu Hajat.

Filipe Kutinjo Foto: Marko Jovanović

On je naveo da su mnogi bili skeptici pre pet godina kada je, kako je naglasio, Zvezda bila pred gašenjem.

-Možda ću biti dosadan što ponavljam da je Zvezda bila klinički mrtva, to kažem jer se u Srbiji olako sve zaboravlja. Tada niko nije pomišljao da će Crvena zvezda biti u društvu velikana, ali dešava se sada...Danas je Zvezda dominantna u Superligi i na pragu je da osvoji treću uzastopnu titulu- kazao je Terzić.

Crveno-beli nastavljaju sa finansijskim oporavkom kluba, podvlači funkcioner Zvezde.

- Oko 92 posto naših prihoda dolazi iz inostranstva, sve obaveze izmirujemo na vreme, a tu su i infrastrukturni radovi- naveo je Terzić, uz podsećanje da se na godišnjem nivou za omladinsku školu izdvaja oko tri miliona evra.

Terzić je dodao da je podignuta lestvica, ali i najavio za januar rekonstrukciju i podmlađivanje igračkog kadra.

(M. Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6y66

    15. decembar 2019 | 22:11

    Polivaj Terzo madjijo

  • Ljuba

    15. decembar 2019 | 21:25

    Od kojih para, jel od srpske sirotinje !?

  • Hfmsm

    15. decembar 2019 | 21:35

    Pazi cigana megalomana, umesto da se pitaju odakle im pare njima krivo sto ce stadion imati manji kapacitet?! Pa da li ste vi svesni da na ovom svetu postoje daleko bogatiji klubovi nego sto je Zvezda, da ti klubovi imaju vise navijaca nego sto Srba na svetu ima pa imaju stadione manjih kapaciteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA