≫ 

Nula u El Klasiku! Svega bilo osim golova: Katalonci izazvali prekid, Bejlu poništen pogodak!

Dobar meč, ali su nedostajali golovi!

  • 26

Video: Spektakularna koreografija navijača Barselone pre početak El Klasika

Fudbaleri Barselone bili su domaćini Realu u El Klasiku u odloženom meču 10. kola Primere, i sve je prošlo "miroljubivo" bez pogodaka!

Meč je počeo u senci katalonskih protesta i borbe za nezavisnost, čak je i koreografija navijača bila u tom duhu, ali kada je utakmica počela, bio je bitan samo fudbal. U uvodnom opipavanju pulsa je Barsa držala loptu, ali je Real od 10. minuta preuzeo konce igre, daleko konkretnijom i bržom igrom.

FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

U nekoliko navrata je Ter Štegen morao da interveniše, testirao mu je Benzema reflekse, jednom je Nemac sa linije "skinuo" šut glavom, što je unelo nervozu u redove Barse. Zato je Rakitić brzo dobio žuti karton, a oprošten mu je i penal prethodno, kada je prilično razvukao dres Varana i bacio ga na travu.

Kasnije je i Suarez dobio karton potpuno zasluženo, da bi najbolju šansu ipak propustila Barselona pred kraj poluvremena. Majstorski je duboku loptu poslao Mesi Albi, bek Barse kao da je bio iznenađen situacijom u kojoj se našao. Traljavo je zahvatio loptu i poslao je uz stativu nepomičnog Kurtoe.

FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

Na početku drugog dela, Real je visoko postavio ekipu i uspeo da presingom daleko od svog gola iznenadi Barsu, koja je imala problem da prenese loptu. Ipak, izostale su prave prilike i bio je malo slabiji tempo nego u prvom delu, a tek u 69. minutu je Bejl izmamio uzdahe, šutirao je iskosa sa leve strane, ali u spoljnu mrežu.

Malo kasnije, Velšanin je zatresao mrežu, ali se prerano radovao, pogodak je poništen zbog ofsajda u kom se našao Mendi pre centaršuta. Već u narednom napadu, Suarez je probao da postigne prvi pogodak na meču, nije mu uspelo - prekombinovala je Barsa u 16 metara Madriđana, Urugvajac je šturao prejako.

Do kraja, Fati je probao da osveži igru Barse, Rodrigo i Modrić u Realu,ali se sve završilo raspodelom plena. Naš Luka Jović nije ni dobio šansu, iako je ostala još jedna izmena na raspolaganju Zidanu.

Iz minuta u minut  - Barselona - Real 0:0

95. minut - KRAJ! 

87. minut - Navijači su ubacivali lopte sa separatističkim porukama, što su redari iznosili. Tada je došlo i do prekida utakmice.

FK Barselona Foto: Tanjug/AP

83. minut - Ređaju se izmene, na terenu su se našli i Modrić i Rodrigo umesto Iska i Valverdea, ovacije domaće publike izazvao je ulazak Fatija umesto Grizmana. Bleda partija Francuza, nije bio ni senka igrača koji je harao u Atletiku.

73. minut - Uzvratio je domaći tim. Lopta je išla sa leve strane na desnu, pa nazad ka Suarezu, nisu ni Mesi ni Vidal imali prostor za šut.  Urugvajac je potom probao iz prve, bio je to prejak pokušaj.

71. minut - Poništen je gol Bejla! Deluje kontroverzno situacija, navodno je Mendi bio u ofsajdu pre dodavanja, centimetri su odlučivali.

57. minut - Tukao je Valverde, lopta se odbila od jednog igrača Barse, otišla u gol aut. Pala je i prva izmena, Vidal je zamenio Semeda.

FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

53. minut - Real je uspeo da umrtvi igru Barselone, Katalonci imaju ozbiljan problem sa prenosom lopte, odličan presing vrše izabranici Zinedina Zidana, i to na polovini Barse!

48. minut - Duel je nastavljen, bez izmena!

45. minut - Poluvreme! Još po jedna šansa je viđena na obe strane, ali su veliki rivali ostali nedorečeni. Ipak, svi su mogli da uživaju u vrhunskoj partiji, bilo je odličnih prilika - i jedni i drugi imaju za čime da žale!

41. minut - Kakva šansa i kakav promašaj Albe! Sa peterca je prokockao priliku, vrhunski ga je našao Mesi, ali kao da je i Alba bio iznenađen prilikom u kojoj se našao - Kurtoa je bio čak i statičan, samo je čekao da vidi gde će lopta otići.

40. minut - Dobio je karton i Suarez, potpuno nepotrebno. Impulsivno je reagovao i odgurnuo Kazemira prejako, što je bilo dovoljno za opomenu.

FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

33.  minut - Kurtoa je reagovao na kontru Barse, posle odbitka je Mesi bio precizan, šutirao je na nebranjen gol, u poslednjem trenutku se isprečio Serhio Ramos.

26. minut - Barsa je sada pasivnija, Real munjevito prenosi loptu i igra konkretnije, pa je Ter Štegen imao pune ruke posla u dva navrata. Jednom, nogom je sjajno odbio centaršut koji je išao Benzemi na zicer.

21. minut - Počeli su da se ređaju i prljavi udarci, Rakitić ima sreće što nije sviran penal kada je patosirao Varana, a zatim je zasluženo dobio žuti karton za novi duel. Prethodno, Alba je pokušao da isprovocira Varana, razdvojio ih je sudija.

FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

17. minut - Odličan centaršut za Benzemu i Kazemira, oni su se sudarili u skoku, ali je lopta ipak upućena ka golu. Sa linije je refleksno dobro to odbio Ter Štegen, ostaje 0:0!

12. minut - Uzvraća i Real, Benzema je iz okreta raspalio, ali u naručje Ter Štegenu.

8. minut - Opet je Barsa pretila po levoj strani, tražio se Alba za završni pas, ali su se brže aktivirali sada igrači Reala, svesni situacije koja je prethodila ovoj. Tada ih je samo sreća delila od primljenog pogotka.

3. minut - Lagan je početni tempo, još se nije ozbiljnije razvila igra. Lopta je malo više u posedu Barse, koja je mogla do gola. Probao je Alba da uposli usamljenog Suareza na desnoj strani, ali je Urugvajac promašio loptu.

1. minut - Počeo je meč uz spektakularnu koreografiju!

Uoči meča

Konačno je došlo vreme za suočavanje najvećih i najjačih, i to u momentu kada su ekipe na tabeli izjednačene sa po 35 bodova, uz meč manje od pratilaca.

U prethodnom kolu, Barsa je protiv Sosijedada odigrala 2:2, Realu je bod uzela Valensija kao domaćin sa 1:1.

19.15 - Oduzimaju se Mesijeve maske

FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

Mnogi su sa protesta došli na meč, navijači su nosili i maske sa likom Mesija, što policija oduzima.

FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

Mere bezbednosti su žestoke, na hiljade policajaca i pripadnika obezbeđenja preplavilo je Kamp Nou i okolinu stadiona, kako bi sve proteklo u najboljem redu.

FK Barselona, FK Real Foto: Tanjug/AP

18.55 - Poznate su postave!

Luka Jović će sa klupe čekati šansu, među rezervama je i Modrić.

 

 

18.49 - Vidal pobesneo, pa uz osmeh došao na meč

Arturo Vidal nije dobro podneo odluku da ne bude u timu za ovaj meč, igrači nisu mogli da ga zaustave kada je odjurio sa treninga.

Ipak, Barsa je okačila jedan snimak da pokaže kako je sve izglađeno.

18.46 - Velike tenzije u gradu

Utakmica počinje od 20 sati, a njeno prvo odigravanje je odloženo upravo zbog napete političke situacije i tenzija koje su bile na vrhuncu sredinom oktobra posle hapšenja devetorice katalonskih lidera.

Tada je odlučeno da se meč prolongira za neki mirniji trenutak, ali prema slikama koje stižu sa ulica Barselone, protesti ne jenjavaju ni danas.

Barselona - Real 0:0

Barselona: Ter Štegen, Semedo (od 55. Vidal), Pike, Lengle, Alba, Roberto, Rakitić, De Jong, Grizman (od 83. Grizman), Suarez, Mesi

Real: Kurtoa, Mendi, Varan, Ramos, Karvahal, Isko (od 80. Rodrigo), Kazemiro, Valverde (od 80. Modrić), Kros, Bejl, Benzema

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DLZ

    18. decembar 2019 | 19:58

    Uvek za Real...uvek protiv separatista..Spanija nije priznala KiM...Zato napred Real i podrska nasem Jovicu.

  • Fijuk

    18. decembar 2019 | 20:33

    Čemu koristi ovaj VAR kad nisu u stanju da pogledaju i vide da je Real oštećen za penal a možda i za dva.

  • ...

    18. decembar 2019 | 21:57

    VARcelona...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA