≫ 

Otkrivamo vam spisak igrača na koje Partizan ne računa na proleće

Struka je apostrofirala šest fudbalera, koji će morati da potraže sreću u drugoj sredini, jer u aktuelnoj ekipi neće imati prostora

  • 43
FK Partizan, FK AZ Alkmar, Bojan Ostojić, Saša Zdjelar, Nemanja Miletić, Igor Vujačić, Slobodan Urošević, Vladimir Stojković Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Neće Partizan dovoditi mnogo fudbalera u zimskom prelaznom roku, tek toliko da se koriguju nedostaci u poslednjoj liniji tima, pripremi teren za letošnji definitivan odlazak Strahinje Pavlovića, ali i za nijansu poveća izbor i pojača konkurencija u napadu. Sa druge strane, crno-beli imaju ideju da se već tokom naredne zimske “pijace” oslobode šestorice fudbalera, koji u prethodnom periodu nisu imali minutažu, niti doprineli na terenu, saznaje Telegraf.

Pre nekoliko dana trener Savo Milošević je jasno poručio da iz aktuelnog kadra koji je izneo celu jesen, ekipu može da napusti samo desni bek Nemanja Miletić, dok ostali igrači nemaju dozvolu da idu.

Deo fudbalera, koji “preliva” pomenuti roster Partizan neće doslovce terati, jer imaju ugovore, ali im je već nagovešteno i sugerisano da je bolje da potraže nove sredine, jer struka na njih u budućnosti neće računati.

Spisak od šest imena pokriva sve linije tima, od golmana do napadača, neki od fudbalera imaju važeće dugoročne ugovore, nekima saradnja ističe za nekoliko meseci, a pojedini su i na pozajmici u Humskoj.

Golman i trojica iz odbrane

FK Crvena zvezda - FK Čukarički, NEMANJA STEVANOVIC Nemanja Stevanović; Foto: Tanjug Zoran Žestić

Konkretno, Partizan će se zimskom prelaznom roku osloboditi jednog čuvara mreže, jer u ovom trenutku crno-beli na treninzima rade sa četvoricom. Kako stvari trenutno stoje, crno-beli će pokušati da prodaju Nemanju Stevanovića ili mu, pak, pomognu da ode na pozajmicu u poslednjih šest meseci saradnje (ugovor mu ističe na kraju sezone).

Struka želi da pruži priliku mladom Aleksandru Popoviću, koji je već dugo uz prvi tim, te će nastaviti da stasava uz iskusne Vladimira Stojkovića i Filipa Kljajića. Iako se u ovdašnjim medijima provlačilo u nekoliko navrata, Partizan neće dovoditi novog golmana. Bar ne ove zime.

Što se poslednje linije tima tiče, tri fudbalera, na tri različite pozicije, imaju dozvolu da napuste crno-bele, preciznije, sugerisano im je da potraže novu sredinu, jer se ne uklapaju u koncept i viziju za budućnost.

Dominik Dinga, FK Partizan Dominik Dinga; Printskrin: Youtube/VideonetRS

Pre svih to je centralni defanzivac – Dominik Dinga, koji je do leta na pozajmici iz ruskog Urala. Ipak, bivši omladinski reprezentativac je praktično “precrtan” posle prve faze letnjih priprema na Zlatiboru, jer nije uspeo da se nametne, uz konstataciju da je preduga pauza bez takmičarskih utakmica ostavila veliki trag u razvoju igrača.

Otuda će Partizan već sada, šest meseci pre isteka, pokušati da raskine pozajmicu sa Rusima i otvori mesto angažovanju još jednog kvalitetnog štopera (Slobodan Rajković), kako se kadar ne bi bespotrebno nagomilavao.

Na izlaznim vratima Humske su i dva beka – Periša Pešukić i Zlatan Šehović. Prvopomenuti Pešukić, koji je upisao samo dva meča sa crno-bele, najverovatnije će na pozajmicu, kako bi dobio priliku da igra i eventualno na taj način pokaže da ima kvalitet za Partizan (mada, budimo realni – teško...).

Periša Pešukić Periša Pešukić; Foto: partizan.rs

Što se Šehovića tiče, levi bek ima dozvolu da napusti ekipu, ali će crno-beli pokušati da izvuku nekakvo obeštećenje i na taj način vrate barem uloženo u školovanje igrača. Odluka je doneta shodno tome da fudbaler nije uspevao da se nametne pored iskusnijih Slobodana Uroševića i Rajka Brežančića, a nepotrebno je da jedan tim ima čak tri leva beka.

Zlatan Šehović Zlatan Šehović u suzama pored Vladimira Stojkovića; Foto: MN Press

Napadač mora na dokazivanje

Na dokazivanje u drugu sredinu će morati i napadač Petar Gigić, posle samo pet meseci u Partizanu. Iako mu je konkurencija bio samo Umar Sadik, bivši igrač Mačve nije ubedio stručni štab na treninzima da može da se nosi sa težinom crno-belog dresa, te nije ni dobijao priliku da igra, a nije ni licenciran za Ligu Evrope.

Petar Gigić Printskrin: Youtube/Golden Videos

Na pozajmicu će i, ukoliko naravno ne stigne neka konkretna ponuda – Strahinja Jovanović, kome ugovor ističe za nekoliko meseci. Mladi fudbaler nije imao šansu da se nametne u žestokoj konkurenciji na krilnim pozicijama, koje u Partizanu pokrivaju ili bivši ili aktuelni reprezentativci, te će morati da potraži sreću u nekom drugom klubu.

Strahinja Jovanović Strahinja Jovanović; Foto: MN Press

Rekosmo već da se planovi odnose samo na igrače koji su deo aktuelnog kadra, jer Partizan ima i igrače na pozajmicama u Novom Sadu, Norveškoj (...) i za njih će važiti isti plan kao i za momke koje smo pomenuli.

Naravno, ovo će biti samo drugi talas rekonstrukcije tima crno-belih, započete minulog leta radikalnim “rezovima”, koji će, po rečima Sava Miloševića, biti okončan tokom letnje pijace, kada će, kako je rekao, tim iz Humske imati dovoljno kvalitetan kadar za takmičenje na “tri fronta”.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    23. decembar 2019 | 13:15

    А Л. Марковић још није стигао из Фулама? Или стигао, па му дали дозволу за риболов...Он је требао да буде појачање, да буду конкурентни нама...😂😂😂смешни су...

  • РВ

    23. decembar 2019 | 14:16

    Пешукић и Гигић доведени љетос а сад вишак, да ми је само знати због чега су они довођени?

  • Mr

    23. decembar 2019 | 13:49

    Ne. Treba dati sansu veteranima Tosicu i Stojkovicu a decu po obicaju bacati u vodu. Brezancic i slicni. Zato i jesu tu gde jesu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA