≫ 

Partizan odbio milionsku ponudu za Sadika: Francuzi dobili negativan odgovor iz Humske!

Klub iz Francuske je bio spreman da već sada dogovori transfer Nigerijca i sačeka leto kako bi crno-beli raščistili račune sa Romom

  • 61
Umar Sadik

Foto: Marko Jovanović

Da je Partizan nekim slučajem minulog leta odlučio da maksimalno rizikuje i, umesto pozajmice, odmah otkupi ugovor Umara Sadika od Rome, crno-beli su već krajem jeseni mogli da inkasiraju milionski iznos na prodaji Nigerijca i nakrive kapu.

Razlog je ponuda za napadača iz Francuske, koja je klubu iz Humske stigla sredinom decembra i iznosila je čak 6.000.000 evra, saznaje Telegraf.

Tim iz Lig 1 (ime kluba je poznato redakciji) želeo je da već sada napravi dogovor sa crno-belima, potom sačeka leto, kada će Partizan i zvanično otkupiti Sadika od Rome za iznos od 1.600.000 evra, posle čega bi transfer u Francusku odmah bio realizovan.

Kada je ponuda stigla, čelnici Partizana su počeli da vagaju situaciju, a potom je konsultovan i trener Savo Milošević, koji je pre nekoliko sedmica izričito naglasio da Sadik nije na prodaju, ni sada, ni narednog leta.

Umar Sadik, FK Partizan, Savo Milošević

Foto: Partizan.rs

S obzirom na Miloševićev stav, koji se nije promenio, te činjenicu da, sem Sadika, crno-beli nemaju drugo kvalitetno rešenje u napadu, već da intenzivno tragaju za pojačanjem na pomenutoj poziciji, kao da je i prodajom Strahinje Pavlovića rešena svaka finansijska briga i novac nije goruće pitanje, ponuda je – odbijena.

Pride je izaslanicima francuskog kluba poručeno da pomenuti iznos nije dovoljan za angažovanje Sadika, odnosno za poslovanje sa Partizanom i da cifra mora biti “podebljana”. Jer, Nigerijac već ima ponude u tom rangu, ali i vrednije iz Kazahstana (Astana). Kine, Italije i Španije...

Sadik je u tekućoj sezoni odigrao 30 mečeva za Partizan u svim takmičenjima, postigao je 16 godlova i upisao 11 asistencija, te sa Sejdubom Sumom (13 golova, devet asisietncija) čini najubojitiji tandem u Srbiji.

Ukoliko Nigerijac, kome je samo 22 godine, nastavi u istom stilu i ubuduće, Partizan bi lako mogao i da premaši rekordan transfer Strahinje Pavlovića u Monako...

Video: Ovacije za Sadika posle gola za Partizan

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    24. decembar 2019 | 22:44

    Iskreno partizan je bolji od nas i u igri sto je pokazao u derbiju i naravno ima bolje igrace koje itekako ume da proda mi nemamo sta da prodamo a kad kupujemo bacamo pare na propalitete najvise mrzim to kad se pojedini hvale kako imaju +11 a kada bi bilo postenog sudjenja budite sigurni da bi bili ispod partizana koliko utakmica su nam sudije pomogle da dobijemo bodove sto penalima i ostalim stvarima najvise me je sramota ona utakmica protiv indjije toliko smo nisko spali da nam sudije daju bodove bodovi se zasluzuju zalaganjem i igrom jeste partizan je to radio ali da li to znaci da i zvezda treba da se spusti na taj nivo ne to nikako nama ne treba ako tako nastavimo obice nam se o glavu UEFA posmatra i jednom ce reci kraj i uratice isto sto i sa albanskim skenderbergom 10 godina zabrane treba se malo pribrati i razmisliti o tome toliko

  • Alo

    24. decembar 2019 | 21:18

    Kazem ja tri igraca Partizana vrede kao ceo tim zvezdane sa svim filijalama zajedno.

  • Grobar

    24. decembar 2019 | 21:26

    A baoci u dzepu kod Pavlovica jos uvek. 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA