≫ 

Liverpul nestvarno nastavio pohod ka tituli: Redsi ponizili Lester i otišli na +13!

Redsi dominirali od početka, bilo je jasno da Lester nema šansu da uzme barem bod!

  • 11
Liverpul Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Lestera i Liverpula odigrali su derbi Boksing deja, u kom su Redsi potvrdili potpunu dominaciju u ovogodišnjoj Premijer ligi sa čak 4:0!

Redsi su poslednju titulu osvojili 1990. godine, sada su sve bliži novom peharu, toliko dugo čekanom u klupskoj istoriji!

Dve Lige šampiona je Liverpul osvojio u međuvremenu, ali je najveća i najduža patnja u domaćem šampionatu, sada se čini da nikakvih prepreka nema da dođu do pehara.

U direktnom duelu sa prvim pratiocima iz Lestera, potpuno su dominirali za ubedljivu pobedu i +13 na tabeli, odnosno +14 u odnosu na Mančester siti, koji će se tek sastati sa Vulverhemptonom u petak u 21.00.

Poseban kuriozitet meča je da je Lester do ovog kola primio samo pet premijerligaških golova u ovoj sezoni kao domaćin, Liverpul je postigao četiri za manje od 80 minuta!

Liverpul Foto: Tanjug/AP

Tok meča, Lester - Liverpul 0:4

Već u uvodnim minutima je Liverpul pokazao rešenost da silovito napadne, u 37. sekundi je Aleksander Arnold silovitim udarcem dobro zagrejao rukavice Šmajhelu.

Stvorio je potom i Salah mnogo problema u jednom utrčavanju,ali su Šmajhel i štoperi bili brži uz remplovanje. Paklen je bio startni presing, pa je Evans imao problem čak i da iznese loptu, ona je munjevito odlazila u noge igrača Liverpula.

Čak je i Mane promašio zicer sa tri metra, tek nešto kasnije se oslobodio Lester pritiska, pa u 11. minutu došao do šanse - tada su defanzivci Liverpula bili brži od Vardija. U 11. minutu, mogao je i Salah do gola iz kontre, prejak je for dao sebi i iz mrtvog ugla pogodio spoljnu mrežu.

U novim naletima, Evans je bio brži od Salaha, pa do 30. minuta nije bilo ozbiljnije prilike - onda je Firmino sa peterca glavom poslao loptu u donji ugao Šmajhela za 0:1! Savršena je bila asistencija Aleksandera Arnolda sa velike udaljenosti.

Nije se Liverpul uspavao posle vođstva, štaviše, žestok presing nastavio se čim je lopta krenula sa centra, pa je samo prisebnost i energičnost Šmajhela u istrčavanjima sprečila uvećanje vođstva.

Ništa se nije promenilo u nastavku, Alison je bio besposlen, dugo je trajala opsada gola Lisica, Firmino je sa peterca propustio novu šansu, poslao je loptu u gol aut.

FK Liverpul Foto: Tanjug/AP

Mreže su mirovale tek do 72. minuta, a tada je rezervista Milner bio hladnokrvni izvođač penala, sačekao je Šmajhelovo bacanje i poslao lagano loptu u mrežu po zemlji i po sredini. Kobno je bilo Sojunčuovo nesmotreno igranje rukom.

U narednom napadu, Liverpul je dotukao domaćine! Nekoliko pasova je razmenjeno brzinski i lopta je prosleđena Aleksander Arnoldu, koji je još jednom asistirao Brazilcu za surovu egzekuciju.

Aleksander Arnold je potom potvrdio da je u vanserijskoj formi, posle dve asistencije, neodbranjivo je šutirao sa 16 metara za surovih 4:0.

Uoči meča

Veći broj mečeva je odigran u ranijim terminima u četvrtak, Anćeloti je debitovao pobedom, Arteta remijem, prava poslastica čuvala se za veče.

Liverpul je u utakmicu ušao sa +10 u odnosu na Lisice i to dovoljno govori o dominantnoj prednosti aktuelnih svetskih i evropskih prvaka, koji sigurno nisu očekivali ovoliko kikseva Sitija do kraja decembra.

Meč je dodatno zanimljiv i zbog toga što će rival Liverpula biti Brendan Rodžers, trener koji je bio na korak do dugo čekane titule sa Redsima, ali je famozno klizanje Džerarda promenilo tok sezone.

Lester - Liverpul 0:4

 (Firmino 32, 75, Milner 72p, Aleksander Arnold 78)

Lester: Šmajhel, Čilvel, Sojunču, Evans, Rikardo Pereira, Ndidi, Medison (od 76. Čadhari), Tilemans, Pret (od 72. Perez), Barns (od 58. Olbrajton), Vardi

Liverpul: Alison, Robertson, Van Dajk, Gomez, Aleksander Arnold, Vajnaldum, Henderson (od 82. Lalana), Keita (od 70. Milner), Salah (od 70. Origi), Firmino, Mane

 

Video: Marko Grujić: Vratiću se u Liverpul ako se dokažem u Herti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PAOK

    26. decembar 2019 | 23:23

    Napred Partizan!

  • supergnu

    27. decembar 2019 | 01:50

    Ajmo komentari grobara sad. Lester sramota engleske, lester limenke, lester pojma nema, da im nije sudija ispali bi iz lige, lesterosterac. Sta je bre globari. Gde ste sada?😂😂😂😂😂😂

  • Stefan

    26. decembar 2019 | 22:57

    0 poraza dodelite im titulu odma sad 😊

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA