≫ 

Totenhem jedva do boda protiv "fenjeraša", Matić akter pobede Junajteda nad Barnlijem

Uzbuđenja je bilo na pretek na "Kerou Roudu"

  • 0
orije totenhem Foto: Tanjug/Ap

Norič i Totenhem odigrali su uzbudljiih 2:2 u meču 20. kola Premijer lige, i to nakon dva vođstva domaćeg tima, koja su anulirana preko Eriksena i Kejna iz penala. 

Nije ovo bilo najbolje izdanje za tim Žozea Murinja, mnogo propusta u igri viđeno je danas kod Pevaca, a kao vrhunac smušenosti u pojedinim momentima i komičan autogol u režiji Andervirelda i Orijea, koji su "izrežirali" drugo vođstvo Noriča - 2:1.

Taj gol je na neki način došao i kao pravičan epilog po domači sastav nakon krajnje diskutabilne VAR intervencije kojom je poništen gol Pukija u prvom poluvremenu, pri vođstvu Noriča 1:0.

ofsajd linija Foto: twitter/webster_scott

Da je taj gol priznat Pevci bi bili u veoma neprijatnoj poziciji, pitanje je da li bi imali odgovor na 0:2, a ovako im je data šansa da se vrate "u život" u čemu su oni do kraja delimično i uspeli.

Strelac vodećeg gola za Norič bio je bosanskohercegovački fudbaler Mario Vrančić, nakon kiksa veznog reda rivala i mirne reakcije, te još mirnije završnice ovog momka.

Bio je to momenat najvećeg naleta domaćeg tima, istina imao je i Totenhem nekoliko solidnih situacija pred golom protivnika, ipak ne i pravih rešenja u završnici akcija.

Murinjo je mogao lakše da diše tek od 55. minuta, kada je Eriksen majstorski pogodio iz slobodnog udarca, za egal.

kristijan eriksen Foto: Tanjug/Ap

Nedugo potom, usledio je već opisan komičan autogol urijea, koji se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu posle intervencije Aldervirelda ispred Pukija.

Nastavak je doneo očekivanu inicijativu Pevaca, i još jedan sporan momneta, ključni za epilog utakmice. Kejn je, naime, iznudio penal posle proklizavanja defanzivca Noriča Cimermana. Nemac jeste zakačio napadača gostiju, ipak deluje da je bilo mnogo teatralnosti kod Kejna u toj situaciji, pa je sudija Frend brzo odreagovao i pokazao na "belu tačku".

Kejn je hladnokrvno pogodio, sprečio tako poraz, stavio tačku na meč koji, u rezultatskom smislu, nije previše doneo ni jednima ni drugima.

U poslednjem subotnjem meču, Nemanja Matić je odigrao svih 90 minuta u pobedi nad Barnlijem. Đavoli su preskočili Totenhem na tabeli, preusdili su golovi Marsijala i Rašforda, na kraju 1. i 2. poluvremena.

Premijer liga, 20. kolo

Brajton - Bornmut 2:0

(Jahanbakš 3, Muj 79)

Njukasl - Everton 1:2

(Šar 54 - Kalvert-Levin 13, 64)

Sautempton - Kristal Palas 1:1

(Ings 74 - Tomkins 50)

Votford - Aston Vila 3:0

(Dini 42, 67.p, Sar 71)

Norič - Totenhem 2:2

(Vrančić 18, Urije 61. ag - Eriksen 55, Kejn 83.p)

Vest Hem - Lester 1:2

(Fornals 45 - Ihenačo 40, Grej 56)

Barnli - Mančester junajted 0:2

(Marsijal 44, Rašford 95)

Nedelja

Arsenal - Čelsi 15

Liverpul - Vulverhempton 17:30

Mančester siti - Šefild Junajted 19

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA