≫ 

Savršen gol Liverpulovog klinca: Anćeloti ni sa najjačim timom nije mogao protiv rezervista Redsa!

Liverpul je ove sezone stvarno nešto posebno

  • 0
Britain Soccer FA Cup Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula pobedili su Everton u gradskom derbiju treće runde FA kupa sa 1:0 na Enfild roudu.

Ulogu favorita je u ovoj fazi takmičenja opravdao i londonski Čelsi koji je sa 2:0 pobedio Notingem, ali je neprijatno iznenadio Kristal Palas koji je izgubio od Derbi Kauntija 1:0.

Liverpul je do pobede nad Evertonom stigao uprkos tome što su Karamele izašle u najjačem sastavu sa Rišarlisonom, Kalvert-Levinom, Volkotom, Sidibeom i ostalima, dok je u timu Redsa od starndardnih igrača bio samo Džejms Milner.

Britain Soccer FA Cup Foto: Tanjug/AP

Svi ostali su bili rezervisti, uključujući i golmana jer je umesto Alisona branio Adrijan. Tako je baš jedan od rezervista, momčić rođen 2001. godine, Kurtis Džouns u 71. minutu iskosa pogodio fantastičan udarac sa nešto više od 20 metara.

Džons je savršeno gađao, pa je od prečke zatresao mrežu i to na mestu gde se prečka i stativa spajaju.

Everton je time kažnjen za neke od promašaja iz prvog poluvremena kada svoje šanse nisu koristili Kalvert-Levin i Mejson Holgejt, ali i spomenuti Rišarlison.

Istini za volju, Džordan Pikford je lepo reagovao i kada je trebalo odbraniti šut Divoku Origiju u finišu prvog poluvremena, dok ga je sreća spasila kada je Adam Lalana šutirao pored gola na isteku pola sata igre.

Liverpul će posle ove pobede u narednu rundu takmičenja, gde je prošao i Čelsi. Plavcima su bila dovoljna dva gola. Oba su postignuta u prvom poluvremenu, a strelci su bili Kalum Hadson-Odoi u šestom i Ros Barkli u 33. minutu.

Zanimljivo je da su oba postignuta iz gotovo identičnih situacija. Oba puta je Hadson-Odoi primao loptu na desnoj strani, fintirao je ulevo i šutirao.

Britain Soccer FA Cup Foto: Tanjug/AP

Prvi put je pogodio bliži ugao i zatresao mrežu, a drugi put je gađao dalji ugao i golman Notingema Džordan Smit mu je odbranio.

Međutim, pošto je odbranom samo odbio loptu na nogu Barklija, Čelsi je već do polvuremena skršio otpor rivala i prošao dalje.

Meč između Derbi Kauntija i Kristal Palasa obeležio je crveni karton za Luku Milivojevića, jedini pogodak za Derbi je delo Krisa Martina u 32. minutu utakmice.

FA Kup, rezultati:

Bristol Rovers - Koventri 2:2 (2:1)

Barton - Nortempton 2:4 (1:3)

Čarlton - VBA 0:1 (0:1)

Čelsi - Notingem 2:0 (2:0)

Kru - Barnsli 1:3 (0:1)

Kristal Palas - Derbi 0:1 (0:1)

Midlzbro - Totenhem 1:1 (0:0)

Kvins Park Rendžers - Svonsi 5:1 (3:0)

Šefild junajted - AFC Fajld 2:1 (1:0)

Liverpul - Everton 1:0 (0:0)

19.15 Džilingem - Vest Hem

* Utakmice završene nerešeno se ponavljaju

Video: Marko Grujić: Vratiću se u Liverpul ako se dokažem u Herti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA