Procurile brojke Plavaca: Abramovič upumpao u Čelsi 290 miliona, a gledao samo nekoliko utakmica!

Za tih nekoliko koje je gledao, platio je definitivno "najskuplje karte" na svetu

  • 2

Vlasnik Čelsija Roman Abramovič uložio je u klub 290 miliona evra, samo u sezoni 2018/2019, iako nije mogao da dođe na skoro nijednu od utakmica.

Abramovič već dve godine ima problema sa britanskim vlastima u vezi sa vizom, pa zbog toga nije mogao da bude čest posetilac na svom Stamford Bridžu kao što je bio svih godina otkako je na čelu Plavaca.

Britanski mediji pišu da je od ove sume 31 milion evra otišao samo na otkaz Antoniju Konteu koji je leta 2018. otpušten posle dve godine provedene u klubu.

Roman Abramovič Foto: Tanjug/AP

Sve to je posledica loših diplomatskih odnosa između Londona i Moskve, što Abramoviču nije smetalo da ulaže. Plate u klubu su u 2019. godini porasle za 48.2 miliona evra iako klub nije igrao Ligu šampiona.

Bilo je takođe i transfera jer je klub trgovao za Kepu Arizabalagu, Matea Kovačića, Kristijana Pulišića i Žoržinja. Tu je bio i dolazak novog menadžera Mauricija Sarija, koji je sada u Juventusu.

Zanimljivo je da je Čelsi potrošio neverovatnih 106 miliona evra samo na otpuštanje menadžera od 2004. godine do sada.

Roman i Irina Abramovič Foto: Profimedia/UPPA News

Međutim, taj novac je do sada davao rezultate jer je Abramovič najuspešniji vlasnik u istoriji kluba. Čelsi je sa njim osvojio pet titula prvaka Engleske, pet FA kupova, tri Liga kupa, dvaput je bio prvak Lige Evrope i ono najvažnije - ima jednu Ligu šampiona.

Abramovič je bio vlasnik prvoklasne vize koja omogućava ostanak u zemlji do 40 meseci, ali je namenjena samo bogatima koji ulažu u britansku ekonomiju više od dva miliona funti (oko 2.35 miliona evra).

Odnosi između britanske i ruske vlade su zahladneli nakon trovanja u Salisberiju, Sergeja i Julije Skripal u martu 2018.

Skripal i njegova ćerka su tada otrovani nervnim agensom jer su navodno bili dvostruki agenti. Za napad na njih su se sumnjičili ruski špijuni i kontraobaveštajna služba Moskve.

Video: Legenda svetskog fudbala od danas u penziji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kosmos

    7. januar 2020 | 19:07

    Prodan je hazard 100 miliona plus bonusi, morata 60 miliona treba sad da se naplati na leto, jos mladih igraca nekih uzeto je 240 miliona samo na transferima ove leto. Mladi engleski igraci su probili u tim kao sto je Abraham, Mount, James,Tomori, Hudson Odoi svi oni vrede oko 50 miliona ako ne i vise. Ne plasite se za Chelsea to je ozbiljna institucija koja pravi pare.

  • Zika

    8. januar 2020 | 00:39

    Štaćeš kad ga englezi zahwbavaju samo oće negove pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA