≫ 

Otvaramo Partizanov pravilnik i otkrivamo kazne: Mobilni telefon 100 evra, kašnjenje u autobus 200

Ukoliko se propust pojedinca ili više njih dogodi na dan odigravanja utakmice – kazne su duplirane, a isti je slučaj i ukoliko se ne plati kazna u roku od 7 dana

  • 26
FK Partizan, kazne, igrači, Savo Milošević Foto ilustracija: Telegraf/Partizan.rs

Veliki autoritet ima trener Savo Milošević u ekipi Partizana, otuda ne mora da smišlja pravilnike i sankcije ukoliko se ne poštuju profesionalne obaveze, jer to umesto njega rade sami – fudbaleri.

Igrači crno-belih su samoinicijativno održali sastanak na pripremama u Beleku, dogovorili se kako tim mora da funkcioniše da bi bio još kompaktniji, usaglašeniji i sami propisali novčan se kazne za one koji ne ispoštuju dogovor.

Pravilnik sadrži ukupno sedam stavki u kojima su jasno propisane obaveze svakog pojedinca u timu, odnosno poštovanje satnice, što je u velikoj grupi veoma važno, jer ne narušava profesionalizam i omogućava brže i efikasnije odgovaranje obavezama.

Prva stavka se tiče kašnjenja na obavezne obroke tima, odnosno okupljanje pred obroke koje je precizno definisano. Ukoliko neko zakasni na doručak, ručak, večeru ili užinu obavezan je da plati kaznu od 50 evra i to je najniža tarifa koju su fudbaleri propisali.

Kašnjenje na trening se takođe sankcioniše i to sa 100 evra, kako i kašnjenje na sastanke ekipe, što samostalne, što sa stručnim štabom (takođe se plaća 100 evra).

FK Partizan, trening, pripreme Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Mobilni telefon, tačnije razgovor istim u određenim situacijama, takođe se našao na nepoželjnoj listi i to je eksplicitno zabranjen razgovor i korišćenje uređeja uopšte za vreme zajedničkih obroka, ali i u autobusu ili sastanku pre utakmice. Ko prekrši pravilo, moraće da se “oprosti” sa 100 evra.

Strogo je propisano i veme dolaska u sportski centar u Zemunu, pa onaj ko stigne sat pre treniga i manje od toga plaća kaznu (sto evra), a propisan je i dolazak u svlačionicu te onaj ko ne bude na “radnom mestu” bar deset minuta pre izlaska na teren, potpuno pripremljen, mora da plati 100 evra.

Poslednja, ali izgleda “najbolnija”, pa i najskuplja stavka kada je kažnjavanje u pitanju je nepoštovanje satnice polaska, odnosno kašnjenje u klupski autobus. Onaj ko ne bude poštovao određeni tajming moraće da plati 200 evra, jer u tom slučaju svi ostali kasne i trpe zbog pojedinca.

Inače, pre prvog treninga na terenu u Beleku trener Savo Milošević je održao kratak sastanak igračima, gde se, između ostalog , dotakao i ove teme:

Početak priprema FK Partizan Savo Milošević; Foto: Marko Jovanović

- Mi vas nećemo sankcionisati i terati ni na šta, na vama je da shvatite da pravim odnosom i poštovanjem dogovora omogućite celom timu, ali i sebi u tom timu da lakše i brže funkcioniše. Nije poenta, niti neko želi da vas kažnjava, već da budemo tim i na terenu i van njega – rekao je Savo Milošević.

Inače, sve navedene stavke imaju pomenutu tarifu tokom uobičajenih radnih dana ekipe. Ukoliko se propust pojedinca ili više njih dogodi na dan odigravanja utakmice – kazne su duplirane.

Takođe, onaj ko je sankcionisan ima rok od sedam dana da uplati novac u zajednički fond, koji će se kao i uvek koristiti za zajedničke akcije celog tima (ručkovi, večere i sve ostale druga aktivnosti), a ukoliko to ne učini u propisanom vremenu – plaća duplu kaznu.

Video: Trener Partizana otvorio karte: Sati nas dele od pojačanja

(Izveštač Telegrafa iz Antalije, Zoran Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA