≫ 

Još jedna bomba pod automobilom i optužbe za nameštanje utakmica: Potpuni haos u kiparskom fudbalu!

Prvenstvo prekinuto do daljeg...

  • 0

Fudbalski savez Kipra otkazao je sve prvenstvene utkmice nakon odluke sudija da ne dele pravdu posle bombaškog napada na jednog od arbitara rano jutros.

Lokalni fudbalski čelnici saopštili su da su se na takav korak odlučili nakon što je nepoznata osoba podmetnula bombu pod automobil 33-godišnjeg sudije Andreasa Konstantinua. Incident se dogodio u petak ujutru, nešto pre dva sata, a eksplozija je izazvala ogromnu materijalnu štetu.

Vozilo je bilo parkirano ispred zgrade u kojoj abitar živi, a istražitelji se posebno interesuju za utakmicu Doksa - AEL, koja je završena remijem (2:2), a posle koje su gostujući čelnici izrazili nezadovoljstvo arbitražom Konstantinua.

Pomenuti sudija delio je pravdu i na kup utakmici između Aja Nape i Pafosa, koja se nalazi pod sumnjom da je bila nameštena od strane kladioničarske mafije.

Situacija u kiparskom fudbalu je toliko alarmantna da je za popodne zakazan sastanak predsednka Fudbalskog saveza i ministra pravde. Bombaški napadi na imovinu sudija na Kipru nisu novost, oni su obeležili proteklu fudbalsku dekadu na Rajskom ostrvu kao i sumnja na nameštene utakmice.

Nime, od 2011. godine čak 84 utakmice na Kipru su prijavljene u UEFA kao "sumnjive".

Video: Igrači Zvezde popeli i Vujadina Savića na oklopno vozilo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA