≫ 

Transferi: Junajted kapitena poslao u Inter, Napoli preko Ramadanija traži Stevanovića

Hvala što ste pratili Telegrafov blog uživo sa najvažnijim dešavanjima na fudbalskom tržištu, pratite nas i u nedelju 19. januara, družimo se do kraja prelaznog roka!

  • 1
Filip Stevanović Foto: Marko Jovanović

Najvažnije vesti za 18. januar:

* Dani Olmo ne želi u Milan već u Bundesligu, iako se Dinamo dogovorio sa Rosonerima

*Italijani tvrde: Napoli hoće Stevanovića, Ramadani čovek za vezu

* Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić govorio o pravnim aspektima transfera Filipa Stevanovića

* Emre Džan tražio sastanak u Juventusu, hoće ga Anćeloti

* Roma u Šaćiriju vidi zamenu za Zaniola

* Brazilac Rajner Žesus sleteo u Madrid, čeka se pomoć da postane punoletan, kako bi mogao zvanično da potpiše za Real

* Ešli Jang zvanično u Interu

TOK DANA:

22.55 - Vulverhemptonov menadžer Nunjo Espirito Santo kaže da će narednih dana ovaj klub biti aktivan na tržištu jer tvrdi da u ekipi "mora da se vrati balans". Nešto slično je posle remija sa Šefild junajtedom najavio i Arsenalov šef struke Mikel Arteta.

22.38 - Napadač Viljareala Karl Toko Ekambi je blizu dolaska u Lion na pozajmicu koja bi mogla da vodi do transfera vrednog 20 miliona evra na leto. Ekambi je u Žutu podmornicu stigao 2018. godine iz Anžera.

22.19 - Lautaro Martinez kaže da su priče o njegovom prelasku u Barselonu i veze sa tim klubom netačne. "Činjenica da toliko pričaju, znači da nešto radim dobro i nameravam da nastavim ovako. Miran sam i srećan u Interu", rekao je Lautaro.

Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

22.03 - Foks javlja da će Mančester junajted verovatno odustati od Bruna Fernandeša jer Sporting traži mnogo više novca od onog što su Đavoli spremili. Sporting navodno traži 80 miliona evra, a Junajted je hteo da da 50 miliona. Doduše, Solskjer i ekipa su uz to bili spremili i pozamašne bonuse od dvadesetak miliona za Portugalca.

21.50 - Slovenački centarfor Robert Berić ide iz Sent Etjena u MLS ligu, u bivši klub Veljka Paunovića. Čikago Fajer je angažovao 28-godišnjeg igrača koji je tokom karijere igrao i za Rapid iz Beča, Šturm iz Graca, Anderleht.

21.33 - Antonio Konte navodno traži Luku Modrića kao pojačanje u Interu, prenose španski mediji! Trideset petogodišnjem Hrvatu je na raspolaganju nekoliko opcija, a ostanak u Realu po svemu sudeći nije jedna od njih. Modrić bi mogao u SAD, ali Konte želi njegovo iskustvo u borbi za titulu sa Juventusom. Modrić bi tako bio direktan konkurent dojučerašnjem saigraču Kristijanu Ronaldu kome je pomogao da sa Realom osvoji tri vezane titule u Ligi šampiona.

21.20 - Menadžer Vest Hema Dejvid Mojes indirektno je poručio da defanzivac Isa Diop ostaje u klubu. "Osećam da nam je pomogao protiv Evertona i radujem se radu sa njim u narednom periodu", kaže Mojes.

21.05 - Krilo Hal Sitija Džarod Bouen dobija novi ugovor od kluba koji namerava da od njega verovatno profitira na leto. Bouvenov ugovor ističe u junu, a sada će biti vezan za klub do 2021. Ove sezone je dao 17 golova. Mada se ne spominje brojka, poznato je da mu je duplirana plata u Halu, a biće učetvorostručena ako Hal uđe u Premijer ligu.

20.57 - Zanimljiv transfer na relaciji Škotska - Hrvatska. Kosovski Albanac Eros Grezda otišao je iz Rendžersa i pojačao Rijeku. Još uvek nisu poznati svi detalji transfera, ali se zna da je 24-godišnji krilni igrač iz Đakovice, vredan 1.34 miliona evra potpisao ugovor do 2023. godine.

2o.23 - Januzajev mendažer Dirk De Vris potvrdio "Tačno je, Roma je jedan od klubova zainteresovan za Adnana. Ne mogu da govorim detalje, ali Vučica je veliki klub", rekao je on.

20.07 Transfer Dani Olma Dinamovog Vunderkinda bio je maltene završen u Milano, ali je sad izgleda mnogo daleko od toga. Naime, kada su Zoran Mamić i trener Nenad Bjelica saopštili njegovom agentu da je blizu dogovor sa Milanom, naišli su na Olmovo negodovanje.

Olmo se sada premišlja zato što Milan i naredne sezone verovatno neće igrati Ligu šampiona, a ujedno smatra da je za njegovu karijeru mnogo bolje da se preseli u Bundesligu!

19.45  Uprava fudbalskog kluba SPAL  se nada da će uspeti da angažuju mladog Interovog napadača Sebastijaan Easpozita, koji ima samo 17 godina i koji je ove sezone odigrao osam utakmica u Seriji A .

19.15 Nakratko je prestala priča o dolasku napadača Genka Mbvane Samate u Aston Vilu, ali sada je ostalo jako malo prostora za spekulacije – Samata je nadomak selidbe na Vila Park.

“Veoma je blizu. Trenutno se sređuje papirologija. On je dobar igrač i lik“, poručio je trener Aston Vile Din Smit.

18.49 - Ajaks je poslao svoje levo krilo, Nou Langa na pozajmicu u Tvente. Dvadesetogodišnjak će biti "konkurencija" Kopljanicima do kraja sezone.

18.33 - Posle Espanjola, za nekadašnjeg velikog potencijala Barse Kristijana Telja interesuje se i Selta. Za sada je sve ispitivanje mogućnosti, ali Teljo verovatno ne ostaje u Betisu. On je među zeleno-belima od 2017. godine. U Barsi je igrao od 2011. do 2017, s tim što je tri godine proveo na pozajmicama u Portu i Fiorentini.

18.20 Inter je uspeo u svojoj misiji da dovede Ešlija Janga iz Junajteda. ZVANIČNO

17.40 - Utisak je da je Đerdan Šaćiri završio svoju misiju u Liverpulu, jer je za njega zainteresovana Roma koja ne odustaje. Pre nekoliko dana Rimljani su poslali ponudu koju je Liverpul odbio. Prema novim izveštajima Skaj Sporta, Roma ne odustaje, i pregovori su blizu početka, a ideja je da fudbaler dođe na pozajmicu sa opcijom otkupa na leto.

17.30 - Pol Pogba mogao bi ipak da se vrati u Juventus, umesto da ode u Real Madrid. britanski mediji prenose da je lgavni razlog "društvo" koje Pogba ima u italijanskom timu.

17.00 - Belgijanac kosovskog porekla Adnan Januzaj na meti je Rome koja predlaže pozajmicu uz opciju otkupa na 15.000.000 evra.

16.35 -  Hamesa Rodrigeza je na  izlaznim vratima Real Madrida. Za njegove usluge zainteresivan je Everton Karla Anćelotija, ali nema 60.000.000 evra da plati transfer.

16.15 Njukasl planira da angažuje  Valentina Lazara iz Intera. Ponuđena je pozajmica od 2 miliona evra sa otkupnom klauzulom od 20 miliona za ovo krilo. Klubovi su blizu dogovora.

16.00 - Bruno Fernandeš član Sportinga iz Lisabona trebalo bi da pojača Mančester junajted, prenose engleski mediji.

Njegov dolazak bi dosta značio i u slučaju Pol Pogbe jer bi se onda sigruno Junajted bavio više njegovom prodajom. Fernandeza je želeo i Maurisio Poketino prošle godine da dovede u Totenhem.

15.32 - Nekadašnji vezista Crvene zvezde Slavoljub Srnić, po svemu sudeći je slobodan u izboru nove sredine. Dolazak Aridaia KAbrere u potpunosti je gurnuo srpskog fudbalera u drugi plan u Las Palmasu pa će morati da potraži novi klub.

15.20 - Vezista Zoran Švonja, nekadašnji fudbaler Javora, ponovo će nositi dres tima iz Ivanjice. On na pripreme ekipe stiže iz Lokomotive iz Sofije. Ugovor je potisan na 3 godine.

14.44 - ZVANIČNO: Fudbaler Anderlehta Aleksandru Kipču (30)novi je igrač Kluža. On je pre dva dana raskinuo ugovor sa klubom iz Brisela. 

14.35 - Nekolicina italijanskih medija, pod vinjetom "ekskluzivno2, prenosi da je pored Nice, o čemu je Telegraf već pisao, za Partizanovog vunderkinda zainteresovan i – Napoli. Tamošnji sportski portali tvrde da velikan želi talentovanog fudbalera, uz napomenu da mu je nedavno zamalo izmakao Strahinja Pavlović, koji je završio u Monaku.

filip stevanović Foto: MN Press

14:00 - Sudeći prema pisanju pojseidni francuskih medija, Lejvin Kurzava (27) je dogovorio prelazak u Arsenal, s tim da će do leta ostati u Pari Sen Žermenu, a onda poptisati ugovor sa engleskim klubom, tada kao slobodan igrač.

13.30 - Srpski golman Marko Milošević postao je novi član kazahstanskog Kaspija kom će se priključiti u ponedeljak u popodnevnim časovima. Milošević je potpisao ugovor na jednu sezonu sa novim članom elite u Kazahstanu. Milošević je ostavio odličan utisak na golu Napretka i pored ne toliko dobrih rezultata kluba i bio je na listi najuspešnijih srpskih golmana kada je reč o broju odbrana. To ga je i preporučilo za prvi inostrani angažman.

Da podsetimo, Marko Milošević je ponikao u Zemunu za čiji je seniorski tim debitovao 2009. nakon igranja za mlađe kategorije. Potom je nastupao za Grafičar, Radnički iz Nove Pazove, Smederevo, Sinđelić i Voždovac, da bi se 2017. vratio u Gornju varoš. Bio je kapiten Zemuna i ređao odlične mečeve, te se preselio u Kruševac letos nakon što su Zemunci ispali u drugi rang.

13:07 - Breša je zvanično jača za Islanđanina Birkira Bjarnasona (31) koji je kao slobodan igrač potpisao na 18 meseci. Ovo je treći klub u Italiji za Islanđanina, bio je u Peskari i Sampdoriji, pre toga van "Čizme" za Bazel i Aston Vilu. Poslednji klub bio mu je Al Arabi.   

12:49 - Predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige kontaktirao je Falija Ramdanija, a razlog je Leroj Sane, koji traži izlaz iz Mančester sitija. Dosad nije uspeo da pronađe način da se vrati u Nemačku, zbog čega je i promenio agenta, pa očekuje od Ramadanija da "pokrene stvar". Ramadani je, piše Bild, specijalac baš za ovakve slučajeve. Iz istog razloga ga je angažovao ne tako davno i Žerom Boateng.

12:16 - Čelsi je spreman da posle dužeg vremena "prodrma" tržište "bombom" koja bi i bila poruka Romana Abramovića da je i dalje kadar da se nosi sa "teškašima". Engleski mediji saznaju da je ruski tajkun dao "zeleno svetlo" saradnicima da "krenu" u operaciju transfera Džejdona Sanča iz Borusije Dortmund. Ta operacija, ako se krene u realizaciju, koštala bi Čelsi blizu 150 miliona evra, koliko vredi "sloboda" supertalentovanog Engleza.

11:54 - Kristijan Eriksen je na izlaznim vratima Totenhema, taj status je već dugo "na snazi", i nikako da se promeni, mada je, kažu, samo pitanje vremena kada će preći u Inter. Totenhem koči jer želi što više da dobije za Danca, ali teško da će 20 miliona evra koliko traži. U međuvremenu, inter je "pojačao" ponudu na 13 miliona i bonuse. Pevci sigurno ne žele da ostanu "kratkih rukava" na leto kada će Eriksenu isteći ugovor.

11:45 - Engleski fudbaler Ešli Jang (34) posle devet godina je napustio Mančester junajted i preselio se u Inter, to mu je i prvi inostrani angažman, a navijačima se predstavio video porukom na klupskom sajtu.

10:56 - Real Madrid će 19. januara ozvaničiti potpis brazilskog tinejdžera Rajnera Žesusa Karvalja (18) koji će baš tog dana postati punoletan i kao takav imati pravo da poptiše ugovor sa drugim klubom. On se već nalazi u Madridu, lekarske preglede obavio je u Brazilu, i sada mu je preostalo smao da čeka i uživa. Šta god da uradi u nastavku karijere 19. januar 2020. godine pamtiće dok je živ: na punoletstvo je potpisao za najveći klub na svetu!

10:21 - Teška povreda Nikola Zaniola potpuno je poremetila planove Rome. Hitno se traži alternativa, a opcija je Džerdan Šaćiri, prenosi skaj Sport. "Vučica" bi švajcarskog reprezentativca dovela na pozajmicu iz Liverpula, uz pravo preče kupovine na leto. Šaćiri je bio "u igri" i pre nego što je propala dugo najavljivana razmena na relaciji Intera i Rome sa Leonardom Spinacolom i Mateom Politanom.

10:08 - Brazilac Gabriel Barbosa Gabigol uskoro će postati "stoprocentno" igrač Flamenga u čijem je dresu blistao u posednjih godinu dana. Inter, u čijem je vlasništvu Brazilac, i klub iz Rija finiširaju sporazum o prodaji igrača za 15 miliona evra, plus tri milona od bonusa, te 20 procenata koji bi se slili u kasu "neroazura" od dalje prodaje napadača. 

10:03 - Saga oko Danija Olma se nastavlja. Barselona je odustala, ne javlja se ni Atletiko, ali "u igri" za poptis sjajnog Španca je Milan. Ipak, daleko su "rosoneri" od realizacije posla, jer nude "samo" 20 miliona, što je daleko manje od sume koju traži Dinamo - 25 miliona plus pet na ime bonusa. Problem po italijanski klub je i što Olmov agent takođe ima velike apetite i traži 7 miliona na ime komisije, plus 3 samo za potpis i procente od dalje prodaje!

Dani Olmo, Španija Dani Olmo na prekretnici u karijeri Foto: guliver/Getty Images/Giuseppe Bellini

09:59 - Karlo Anćeloti je "bacio oko" na Emrea Džana, želi ga u Evertonu, što bi Nemcu bio  savršen izlaz iz trenutne ne baš povoljne situacije u Juventusu. Gotovo da nije osetio loptu ove sezone, zbog toga je čak i tražio sastanak sa čelnicima kluba kako bi se njegov status izdefinisao. Zbog pasivne pozicije u klubu, koji ga je stavio van liste za Ligu šampiona, izgubio je i mesto u reprezentaciji, a to su dva prilično jaka razloga da promeni sredinu.

09:55 - Bivši štoper Crvene zvezde koji je svojevremeno dobio nadimak "novi Nemanja Vidić" Miloš Stojanović (22) nije uspeo da materijalizuje svoj potencijal, ali i dalje postoji šansa, pa će sreću potražiti u članu Premijer lige Bosne i Hercegovine Slobodi iz Tuzle.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA