≫ 

Dao gol na debiju za Zvezdu, pogodio sa pola terena, a sada preti crveno-belima na pripremama

Daniel Avramovski je udarna igla Vardara koji je od 15.30 minuta po srpskom vremenu drugi protivnik Zvezde u Beleku na pripremama

  • 2

Posle trijumfa nad Arkom u nedelju (3:2), fudbalere Crvene zvezde u sredu popodne očekuje drugi prijateljski meč na pripremama u Turskoj!

Rival je makedonski Vardar (15.30 po srpskom vremenu, Arena Sport 1) koji je lider tamošnjeg šampionata i kog na terenu predvodi bivši vezista crveno-belih Daniel Avramovski.

U pitanju je momak koji je 2014. stigao na Marakanu kao veliki potencijal i već na pripremama je dao gol skoro sa pola terena protiv Krškog. Zatim je na debiju u šampionatu postigao jedini pogodak protiv Spartaka u 79. minutu.

U međuvremenu su se javili problemi sa povredama i Makedonac je odigrao svega 12 mečeva za crveno-bele u sezoni. Pozajmljen je OFK Beogradu, da bi se onda preselio u Olimpiju. Igrao je i za Vojvodinu, a svojevremeno ga je hteo i zagrebački Dinamo.

Za njegove povrede tadašnji trener Zvezde Nenad Lalatović je okrivio problem sa pokvarenim zubima.

- Avramovski ima problem sa trbušnim zidom jer je bio jako zapušten u Makedoniji. Drugi problem su zubi. Skroz su uništeni i od toga mu sve ide i na mišiće. Biće spreman za prolećni deo - izjavio je Lalatović tada ta Telegraf.

Zatim je dobio i odgovor nekadašnjeg trenera Rabotničkog.

FK Crvena zvezda – FK Spartak Subotica, Daniel Avramovski, Nenad Lalatović Avramovski u razgovoru sa Lalatovićem Foto: Telegraf

Poručujem Lalatoviću da ne traži alibi za slabe rezultate izjavom da je Avramovski zapušten u Makedoniji. Igrao je za Rabotnički u kvalifikacijama za LŠ i bio u odličnom stanju. Možda se Avramovski povređuje zbog lošeg trenažnog procesa pod dirigentskom palicom Lalatovića u Zvezdi? Sve ostalo je samo površan alibi i zamena teza. Šta je on, trener ili stomatolog - rekao je Igor Angelovski

Avramovski je ove sezone najbolji strelac Vardara i tamošnje lige sa devet postignutih golova, mada na pripremama nije tresao mreže.

Vardar je do sada odigrao tri meča i sve tri je izgubio. Najpre od Hajduka iz Splita (3:1), zatim Dinama iz Kijeva (4:0), a onda i od TSC-a rezultatom 2:1.

Posle Zvezde igraju još sa Murom, dok crveno-bele očekuje Ludogorec u subotu, zatim Celje u nedelju, Dunajska Streda 5. februara i dan kasnije meč sa Aktobeom.

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    29. januar 2020 | 09:59

    Odmah taj u zvezduuuu. Visio je na severu. Zvezdaš je. I deda i baba mama tata svi u makedoniji zvezdašiiii

  • Deki

    29. januar 2020 | 17:49

    Pavkova treba prodati,Tomane veoma slab u zvezdi nema ko da da gol Nikolić odličan Gavrić takodje oni mora u prolećni deo biti starteri.Terziću treba pod hitno jedan špic dobar ako hoćemo prvenatvo i kup.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA