Trener Partizana posle Rostova: Škola i na timskom i na individualnom planu!

U subotu nas očekuje poslednji meč sa Spartakom i biće to generalna proba najjačeg sastava, rekao je Milošević

  • 3
Savo Milošević Foto: FK Partizan

Nema nervoze u taboru Partizana posle poraza od Rostova (3:1) na turniru u Kataru, štaviše trener Savo Milošević ocenio je duel sa Rusima kao dobar način da vidi gde njegovom timu treba “popravka”, ali i svojevrsnu školu da nekada i pripremne utakmice moraju da se shvate kao takmičarske, iako to, tvrdi, nije njegovo opredeljenje, niti će ikada biti.

- Bila je to dobra trening utakmica, dobro je izmeriti se sa ozbiljnim ekipama. Možda smo mi malo pogrešili, jer smo na meču sa Lokomotivim izveli na teren najbolji tim, trebalo je da rotiramo.

Ipak, ovo su kontrolni mečevi u kojima je potrebno da vidimo šta treba da popravimo, šta može bolje i timski i individualno.

- Ne znače mi rezultati u pripremnom periodu, mnogo mi je važnije da igramo sa kvalitetnim rivalima i da vidimo gde smo zapravo – rekao je Savo Milošević posle meča sa Rostovom.

Utakmica je bila veoma čvrsta, prava takmičarska.

- Donekle jeste. Možda nas je prvi meč na turniru malo i zavarao, jer je Lokomotiva igrala pravu pripremnu utakmicu, a Rostov, pak, pravu takmičarsku. Ali, dobro, ekipa mora da odreaguje, da se adaptira i sve to podrazumeva dobru lekciju.

FK Partizan - FK Rostov Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Ostaje još duel sa Spartakom u subotu i Milošević najavljuje najjači tim, jer će to ujedno biti i generalna proba.

- To će biti naša generalna proba i, ukoliko sve bude u redu i svi budu zdravi, plan je da na teren izađe najjači tim

Čini se da ove pripreme prolaze u znaku Lazara Pavlovića...

- Možda je to iznenađenje za javnost, ali za nas koji radimo sa Lazarom i nije. Drago mi je da je tako, trebalo je prvo posvetiti mu se na fizičkom planu, kada je ušao u prvi tim, a njegov kvalitet i fudbalska inteligencija nisu ništa novo, znao sam to od prvog trenutka otkako sam ga video na terenu.

I nije samo Pavlović, ima dosta klinaca koji su sjajni, ali Lazar je projektovan da bude lider na terenu, vođa jedne nove generacije – zaključuje Savo Milošević.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    4. februar 2020 | 20:42

    Zamenite vise golmana,zreo je za penziju

  • GROBAR PODGORICA

    5. februar 2020 | 08:50

    Savo, pa ti si kriv za poraz, jednoj jakoj ekipi na ovakav način da se suprostaviš to je pravo ludilo. Što Ivanović ne igra, Savo? stavljaš Smiljanića koji je slaboji od svih u timu.

  • Stojakov

    5. februar 2020 | 02:29

    Fejsal mulić!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA