≫ 

Borjan: Evo zašto nisam hteo da odem iz Zvezde, Stanković je tražio da ga zovemo Mister

Kapiten crveno-belih priznao da je imao ponude iz Arabije, Dubaija i Štutgarta

  • 20
Milan Borjan Foto: Nikola Tomić

Ostanak Milana Borjana u Crvenoj zvezdi možda je i najlepša vest koju su navijači najtrofejnijeg srpskog kluba mogli da čuju u ovom prelaznom roku!

Iako je imao nekoliko ponuda, Borjan je za srpske medije koji prate Zvezdu u Turskoj istakao zašto je odlučio da ostane na Marakani.

- Svašta se tu dešavalo. Ja sam rekao kada sam produžio ugovor da želim da ostanem ovde. Meni je lepo u Zvezdi, Beogradu, Srbiji. Porodica uživa, dete mi ide u vrtić, tako da stvarno uživam ovde. Ne bih to sada menjao. Imam 32 godine, da idem negde da se navikavam na neki novi život - to me ne privlači.

- Bilo je ponuda iz Saudijske Arabije, jedna ponuda iz Dubaija, bila je priča za Štutgart, ali jednostavno neke stvari su ostale privatne. Moja želja je bila da ostanem ovde, osvojim duplu krunu i podignem pehar na Marakani - rekao je Borjan.

Nenad Milijaš, Miloš Degenek, Milan Borjan Foto: Nikola Tomić

Jedna era je završena, ona koju je predvodio Vladan Milojević, a sve navijače interesuje da li ova druga sa Dejanom Stankovićem može da bude podjednako uspešna.

Naravno da može da bude uspešna i ova druga. Mislim da samo treba imati tu želju u sve što radimo. Kao što Mister kaže, treba verovati u sve što je on doneo. Ako verujemo, to će i da se pokaže na terenu. Ja da ne verujem, ne bih bio ovde. Verujem da će Zvezda ove godine da napravi velike stvari - rekao je kapiten Zvezde, a zatim se osvrnuo na pitanje ko je najbolji igrač te Milojevićeve ere:

- Milojević! Iskreno, čovek je doneo neverovatne stvari i uspehe. Bio nam je kao otac i drug, pre svega psiholog. Ovom prilikom želim da mu se zahvalim na svemu tome. Da nije bilo njega, ni nas ne bi bilo ovde u smislu uspeha. Ne bi Zvezda i Srbija videli LŠ ili LE.

Na pitanje zašto Stankovića zovu Mister, Borjan je rekao:

Stanković je tražio da ga zovemo Mister i poštujemo to što on želi.

Milan Borjan Foto: MN Press

Priznao je Borjan i da ga je Zvezda prethodno dva puta zvala.

- Uvek je postojala ta neka želja, sa Zvezdanom Terzićem sam razgovarao par puta da dođem u Zvezdu. Još dok je Lalatović bio trener, kasnije i Grof Božović. Međutim, tada mi je bila želja da se još isprobam u inostranstvu. Kockice su se poklopile da dođem u pravi trenutak i napravimo sve ove uspehe i da vratimo Zvezdu tamo gde joj je mesto.

Iako će tada imati 39 godina, aznimalo nas je i hoće li Borjan 2026. godine igrati za Kanadu na Svetskom prvenstvu.

Sve zavisi od zdravlja. Zdravlje je veliki faktor svih nas fudbalera. Ako sve bude kako treba, daće Bog. A da li ću do tada ostati u Zvezdi, zavisi i od uprave. Ne samo zdravlja. Tu sam za sada, nasmejan, srećan i zadovoljan. Sad samo treba nastaviti da osvajamo titule, ulazimo u LŠ i slavimo sa navijačima.

Borjan je dodao i to da sebe jednog dana vidi kao trenera.

Milan Borjan, Popović Zoran, Stanković Aleksandar ,Vasiljević Nikola, Foto: Nikola Tomić

Vidim sebe kao trenera u budućnosti. Završio sam B licencu. Čekam da završim karijeru, pa da nastavim školovanje. Dosta sam naučio od raznih trenera, učim i sada dosta. Pratim trendove. Nadam se da ću jednog dana biti trener, ili golmana ili prvog tima.

- Sa Duletom Gašićem dosta radim. On mi trenutno mnogo pomaže što se tiče karijere i utakmica. Dobre analize radimo. Dosta mi pokazuje stvari koje ja ne vidim i koje mogu da se isprave. To je jedan fenomenalan čovek i mentor, veoma je bitan u mom životu. Stvarno je zadovoljstvo raditi s njim i ućiti od njega - poručio je Borjan.

Video: Andrej Ševčenko na treningu Zvezde

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA