≫ 

Otkrivamo gde je zapelo u pregovorima između Zvezde i Bena oko novog ugovora!

Ben i Zvezda su trenutno u raskoraku

  • 44
El Fardu Ben Foto: Nikola Tomić

Reči sportskog direktora Crvene zvezde Mitra Mrkele da crveno-beli još nisu produžili ugovor sa El Fardu Benom, zabrinule su mnoge navijače srpskog šampiona!

Krilni napadač sa Komorskih Ostrva je jedan od četvorice igrača za koje je Dejan Stanković tražio da ne idu iz kluba, ali očigledno ne bi bilo iznenađenje ukoliko Ben do kraja prelaznog roka, ili na leto, napusti Marakanu.

I sam Mrkela je potvrdio da je u pitanju raskorak po pitanju novca, što je malo čudno.

Sa Benom dugo razgovaramo. Ben traži veću platu od one koju mu je Zvezda ponudila. Nastavićemo razgovore, on je ostavio utisak i kao igrač i kao čovek. I on želi da ostane. A što se mene tiče, voleo bih da ostane do kraja karijere - rekao je Mrkela.

Vladan Milojević, El Fardu Ben, FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Otkrivamo i gde je zapelo u pregovorima između Zvezde i Bena.

Ben je do sada imao 480.000 evra godišnje i Zvezda je odlučila da mu ponudi novi ugovor na dve i po godine gde će po sezoni zarađivati 600.000 evra.

On bi s tim platom bio najplaćeniji igrač Zvezde koja je odlučila da 600.000 evra, zarad mira u svlačionici, bude najveći ugovor koji jedan igrač može da ponudi. Međutim, Ben je tražio 700.000 evra po sezoni i to je taj raskorak do 100.000 koji stvara problem. Doduše, iz ovoih brojki se jasno vidi da su crveno-beli povećali Benu ugovor za 120.000.

Ben se Zvezdi, do sada, do sada višestruko isplatio. Došao je iz Panioniosa za pola miliona evra i sa ta dva gola protiv Salcburga direktno je upumpao 15 u klub iz Ljutice Bogdana. Na 77 mečeva u svim takmičenjima tresao je mrežu 42 puta i zabeležio je 18 asistencija.

Od tri gola Zvezde protiv Spartaka iz Trnave u 3. kolu prethodnih kvalifikacija, Ben je dao dva  i imao je onu asistenciju za pobedonosni gol Radonjića. Gol koji je Zvezdi obezbedio barem Ligu Evrope.

Ribeiro Santana Žander, El Fardu Ben Foto: Marko Jovanović

Ove jeseni je odigrao samo 13 mečeva za Zvezdu u Super ligi i postigao je devet golova. To jasno govori da je jedan od najvažnijih igrača crveno-belih.

Letos je bio na pragu odlaska, Zvezda je prihvatila dva miliona evra, ali se transfer izjalovio. Rezultat svega je neigranje Bena u LŠ zbog kašnjenja oko registracije.

Ben je smatrao da mu je načinjena nepravda, mada Zvezda vremenski nije mogla da reaguje s obzirom na to da je njegov transfer praktično bio pred potpisom.

Ostaje da se vidi hoće li Zvezda i Ben pronaći zajednički jezik na obostranu korist i zadovoljstvo.

Video: Ben, pre godinu dana: Ne pada mi na pamet da odlazim iz Zvezde!

(Mario Marić - izveštač Telegrafa iz Turske)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tadija

    5. februar 2020 | 12:13

    Dajte mu taj novac... i vise nego ga je zasluzio!

  • Alex

    5. februar 2020 | 12:34

    On zasluzuje taj novac,dokazano jedan od najvaznijih i najboljih u Zvezdi!!!Greh je sto su se silne pare dale Van La Pari,Kanjasu,Tomaneu,Zanderu i onom skracenom Garsiji.Ni jedan od njih nije zasluzio ni evro ni po znanju,ni zalaganju niti bilo cim drugim.

  • Илија

    5. februar 2020 | 12:32

    Бен није био лиценциран за лигу шампиона и то је један од разлога што Звезда није прошла даље. Бивши капитен Марин се питао за све а када је требало није имао муда да шутира пенал. Бен је тренутно најбољи играч у Звезди и треба га платити. Ако Бен оде истог трена треба да оде и Мрмела Терзић. Промашили са свим појачањима. И испоставило се да су повратак Дегенека и останак Бена најбољи потези

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA