Neroazuri u sporu sa Bekamom: Engleza će sud naterati da promeni ime svog kluba

Nekadašnja velika zvezda Dejvid Bekam verovatno će sudski biti primoran da menja ime Inter Majamija

  • 1

I pre nego što je Bekamov Inter odigrao ijedan takmičarski meč, problem je nastao zbog sličnosti sa imenom italijanskog velikana Intera iz Milana.

Milanski klub je podneo Američkoj kancelariji za patente i brendove zahtev da Inter bude ekskluzivni brend u SAD, ali je prošle godine novi MLS klub spremio dva argumenta po kojima može da zahteva to ime.

Kancelarija za patente je jedan od argumenata o sličnosti i zabuni odbacila, uprkos tome što širom sveta postoje klubovi koji u svom nazivu imaju i reč "Inter", poput Internasionala iz Brazila, Inter Turkua iz Finske, Inter Zaprešića, Inter Lajpciga.

Očekuje se da MLS podnese žalbu tako da će se pravna borba još nastaviti u toku ove godine. Drugi bitan argument sa Bekamove strane je činjenica da je "inter" skraćenica od "internacionalni", to jest uobičajenog izraza koji opisuje klubove.

Zbog toga se insistira na tome kako se spomenuti izraz ne može povezivati samo sa jednim klubom. Bekamov klub prvi meč u MLS ligi treba da odigra prvog marta protiv Los Anđeles FC-a.

Video: Ronaldo od devojke za rodjendan dobio poklon od najmanje 100.000 evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA