Mrkela o uspehu omladinaca: Zvezdina deca dobijaju šansu, dokaz su Joveljić, braća Ilić, Adžić...

Sportski direktor crveno-belih naglasio je da mnogo igrača iz omladinskog pogona dobilo priliku u prvom timu u prošlosti, i da je to slučaj i sada

  • 14
Mitar Mrkela Foto: Marko Jovanović

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izjavio je da je ponosan je na uspeh mladih fudbalera koji su plasmanom u osminu finala Lige šampiona potvrdili kvalitetan rad i ispisali istoriju.

Omladinici Zvezde plasirali su se u osminu finala Lige šampiona, pošto su u plej-ofu savladali moldavski Šerif u Tiraspolju posle penala 4:2.

- Čestitam momcima, direktoru Draganu Mladenoviću, Nikoli Jeliću, treneru Slavoljubu Đorđeviću na zaista velikom uspehu. Čestitao sam im i zimus kad su obezbedili plasman u plej-of, a sada su napravili korak više plasmanom među 16 najboljih ekipa i samo potvrdili da Crvena zvezda kao klub podiže standarde u svim segmentima i na svim nivoima - izjavio je Mrkela za klupski sajt.

Mrkela je naglasio i da je omladinska škola napravila veliki iskorak poslednjih godina i da je uspela i da stvara igrače za prvi tim, ali i da postiže izuzetne sportske rezultate.

- Uvek su postojale polemike šta je važnije: da se stvaraju igrači za prvi tim ili da se juri rezultat. U Crvenoj zvezdi formiranje igrača i rezultati idu ruku pod ruku, jer jedno bez drugog ne može. Ne mogu loši igrači da prave dobre rezultate. To je jedina istina - rekao je Mrkela.

- Naša škola je uspešna i u rezultatskom smislu, lideri su u ligama, omladinci igraju završnicu Lige šampiona, ali i po pitanju mladih igraca koji su iz škole priključeni prvom timu. U ovom trenutku iz škole u prvom timu imamo Veljka Nikolića, Željka Gavrića i Marka Konatara.

- Da ne spominjem da su prethodnih sezona bili tu i Uroš Račić, Luka Adžić, Dejan Joveljić, braća Ivan i Luka Ilić... U svakom slučaju, svi ovi rezultati Omladinske škole i prvog tima podižu rejting i imdž kluba u Evropi i vraćaju nas tamo gde nam je mesto po tradiciji - zaključio je Mrkela.

Video: Omladinci Zvezde posle penal drame u osmini finala Lige šampiona!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv forever

    13. februar 2020 | 16:10

    Ne možeš nikako to raditi.... Ostavi 4-5 omladinaca 3-4 sezone i vidjećeš kakav će to biti drim tim!!! Pogledaj kako se samo bore i ginu za klub u odnosu na promašene strance koji napokon idu uskoro iz Zvezde!!

  • batko

    13. februar 2020 | 16:38

    Da se pokriješ usima i ćutiš! Najlošije odradjeni prelazni rok u istoriji Zvezde! Sto na obeštećenja, sto na plate bačeno 10 mil evra! Svi van tima: Kanjes,La Para,Zander,Tomane, Garsija, pa i Ivanic!

  • Iggy

    13. februar 2020 | 16:46

    Odlazi čoveče

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA