≫ 

Haker zbog kog je Siti drastično kažnjen čami u zatvoru: Za mnoge je heroj, ali preti mu robija!

Rui Pinto je uzbunjivač koji plaća ceh za brojna druga dela

  • 3
Rui Pinto Foto: Profimedia/AFP

UEFA je bila nemilosrdna prema Mančester Sitiju koji će zbog niza finansijskih prekršaja naredne dve godine biti isključen iz Lige šampiona. Posle svega, ostaje da lebdi pitanje da li bi Građani prošli ovako kako su prošli, da nije bilo momka po imenu Rui Pinto - hakera koji je "provalio" u knjige engleskog kluba i pokupio osetljive podatke koji su kasnije poslužili kao krunski dokaz da se Siti odrapi.

Pinto je danas jedno od najvažnijih imena za pravosudne organe Portugala, pošto čeka suđenje za čak 90 različitih hakerskih prekršaja, prevara i sabotaža! Trenutno iz pritvora čeka suđenja za sva dela koja mu se stavljaju na teret, među koje je i u "upad" u mejlove engleskog fudbalskog kluba Mančester siti.

Pinto je 2015. godine iz svoje kuće u Portugalu uspeo da izvuče najvažnije podatke o poslovanju Sitija, i potom ih prosledi medijima, a ovi su potom lansirali ekskluzivnu priču koja je i dovela do istrage, zatim i do žestoke kazne od UEFA.

Iako je zbog svojih dela postao neka vrsta heroja za sve fudbalske fanatike - a mnogo ih je koji nisu naklonjeni politici modernog fudbala čiji je Siti glavna perjanica - Pinto je uhapšen, a u zatvoru je od marta prošle godine.

Nedavno se ponovo pojavio pred Sudom sa žalbom za puštanje, ali ona nije usvojena, pa je vraćen u pritvorsku jedinicu.

advokat ruija pinta Advokatski tim Ruija Pinta snimljen nedavno, nakon dolaska u lisabonski Sud Foto: Tanjug/Ap

Na njega je javnost zaboravila, ali je Pintovo ime aktuelizovano nakon vesti da je Siti izbačen iz Lige šampiona za naredne dve godine.

Odmah je i oživela podrška navijača za njega uz poruke na društvenim mrežama "pravda za Pinta" i "sloboda za Pinta". Fanovi Borusije iz Dortmunda čak su ispisali baner sa porukom za vlasti u Portugaliji da puste Pinta iz zatvora.

Prema pisanju stranih medija, Pinto je na svom hard disku posedovao čak 3.4 terabajta dokumenata brojnih klubova i 70 miliona dokumenata!

On je u intervjuu za nemački Špigl rekao da je bio svestan rizika u koji se upustio, zbog čega dana plaća ceh iako je za mnoge on heroj koji je razotrkio prevare u fudbalu.

- Bio sam svestan svega što može da se desi. Znam da portugalske vlasti hapse uzbunjivače, tako da sam bio spreman - rekao je Pinto Špiglu.

- Portugalske vlasti se plaše onoga što znam i zato je važno da ne izgubim razum. Na početku, zabeleške sam unosio u noutbuk, koji mi je oduzet. Moj advokatje bio prisutan kada su mi ga oduzeli u ćeliji, rekao je da je to što su uradili protivzakonito. To nisu bili čuvari u zatvoru, već istražitelji. Oni rade šta im je volja. To se sve desilo mesec dana pre nego što su mi vratili noutbuk.

Gori na vrhu Serije A - Inter i Juventus su poravnati, Lacio je samo bod iza. A večeras (20.45) u Rimu igra se meč Lacio - Inter koji bi mogao da bar malo razbistri situaciju. Kec je 2,50, iks 3,35, a dvojka 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lacio - Inter

Uprkos lošoj jeseni, Bajern je zaseo na čelo Bundeslige, ali su pratioci i dalje blizu. Zato Bavarci ne smeju da se opuštaju, a danas (15.30) gostuju Kelnu, timu od kojeg nisu izgubili skoro 10 godina. Dvojka je 1,23, a kombinazzija 2&2-4 1,87. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Keln - Bajern

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DFF

    16. februar 2020 | 11:49

    Jel da se spremaju"plasticari iz pariza"..kao sledeci na udaru Uefe...🤔🤔🤔

  • Banjola

    17. februar 2020 | 01:01

    PAVDA ZA PINTA💪💪💪💪!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA