≫ 

Liverpul se skršio o Atletikov zid: Čolo "ubio" Klopa, Saul rešio utakmicu!

"Jorgandžije" zadale ozbiljan udarac prvaku Evrope

  • 1
Fudbal atletiko Liverpul

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula udarili su o zid u Madridu, ostali "kratkih rukava" u sudaru sa Atletikom koji je stekao "minimalac" u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona - 1:0!

Strelac jedinog gola bio je Saul već u 4. minutu.

 

Počelo je fenomenalno po "Jorgandžije", čak i pre ulaska igrača na "Vandu" gde su ih u "vatrenom špaliru" dočekali navijači i osvetlili im put ka pobedi. Ta iskra kao da je dodatno raspalila borbeni duh igrača Dijega Simeonea koji su na terenu dres nacedili znojem, ostavili "srce na terenu", preorali teren do velike pobede!

 

Simeonov tim odigrao je gotovo savršenu utakmicu, toliko dobru da gosti mogu biti zadovoljni i sa deficitom od samo jednog gola. Ne pamti se kada je Liverpul, koji "gazi" i poigrava se u Premijer ligi, ovako bio nadigran i potučen, a tek je teško poverovati da gosti nisu imali udarac u okvir gola!

To se baš ne dešava često, ali to je Atletiko, to je igra koja je zaštitni znak crveno-belog tima Madrida već godinama, to je Čolov potpis.

Atletiko je od starta krenuo sa mnogo agresije i blokova na svakom delu terena, "Redsi" nisu mogli da dođu do kombinacije u "crvenoj zoni" rivala, a jedna greška koštala ih je gola, ispostaviće se i poraza. Prvi korner izveli su gosti, i odmah profitirali, ali "zahvalnicu" neka šalju Fabinju od čiju se stajnu nogu lopta odbila do Saula, a ovaj završio posao.

Fudbal atletiko Liverpul

Euforično slavlje igrača i navijača Atletika psole gola Saula u 4. minutu Foto: Tanjug/AP

Nije moglo bolje po Madriđane čiji je ratnički karakter eksplodirao nakon gola, kao napujdani kerovi su kidisali kad je trebalo da se postave defanzivne zamke, sa loptom uvek bili pretnja, otud i nekoliko šansi iz kategorije "stopostotnih".

Morata se nije proslavio, a mogao je da bude čovek odluke za prolaz. Dve idealne šanse nije iskoristio iskusni napadač, jednu u prvom (pogodio poleglog, gotovo već savladanog Alisona) i jednu u drugom (promašio loptu u situaciji kad je bio sam na penalu).

Fudbal atletiko Liverpul

Foto: Tanjug/AP

Na drugoj strani, udarne pesnice Liverpula Salah, Mane i Firmino bili su "zaključani" u zgusnutom rasporedu defanzivne linije Atletika. Mane je bio naročito indisponiran pored sjajnog Vrsaljka iz čijeg je "džepa virio" 45 minuta, u finišu poluvremena i zaradio žuti karton iz nemoći...

Klop je Senegalca ostavio u svlačionici na poluvremenu, zamenio ga je Origi, ali, osim šanse Salaha (šutirao glavom tik uz stativu), Liverpul je do kraja samo nemoćno, bez prave ideje, obigravao oko pokretljive odbrane rivala.

Ljorente, Vitolo i Dijego Kosta su u nastavku zamenili najumornije Čolove ratnike, uneli dodatni impuls sa klupe kako tenzija ne bi prestajala ni sekund. Granitna odbrana Atletika, disciplinovana "do koske" odbila je sve nalete gostiju, a ruku na srce nije ih bilo u onoj meri u kojoj smo to navikli od šampiona Evrope.

Klop je nervozno cupkao pored klupe, moraće bolje da namesti taktiku za revanš...

Fudbal atletiko Liverpul

Foto: Tanjug/AP

Fudbal atletiko Liverpul

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA