≫ 

Nisam nikad izgubio od Partizana! Veljko Nikolić otkrio i ko mu je iz Humske najbolji prijatelj!

Zdjelar je stari prijatelj iz Humske

  • 9

Veljko Nikolić veliko je osveženje u Crvenoj zvezdi u mandatu Dejana Stankovića, a posle prve dve zvanične utakmice na proleće, već  je došao trenutak za večiti derbi.

Zvezda će dočekati Partizan u nedelju u 18 časova, a Nikolić se nada šansi, usput, rado se prisećajući momenata iz omladinske škole.

- Nisam još izgubio derbi otkad sam u Crvenoj zvezdi, nadam se da ću nastaviti taj niz, videćemo u nedelju.

Da li je bilo varnica i u mlađim kategorijama?

- Uvek je bilo tako, oni brane svoje boje, mi naše, na utakmici se ne poznajemo, posle se izgrlimo, izljubimo, to su sve fenomenalni momci, kako u omladincima, tako i u prvom timu sigurno.

Postoje li prijateljstva sa momcima iz Partizana?

- Naravno, lično poznajem Sašu Zdjelara, mi smo komšije, igrali smo u OFK Beogradu zajedno, kao klinci smo igrali fudbal i roditelji nam se stvarno druže i danas. Ali kako sam rekao, na terenu neće toga biti.

Očekuje li se neka poruka od Saše pred derbi?

- Ne verujem da će mi poslati ništa, ako bude, sigurno će me podržati i reći da igram kako znam i umem, isto bih njemu poslao. Što bi se reklo, rivalstvo ne ruši drugarstvo.

S obzirom na startne mečeve u sezoni, mnogi vide Veljka u sastavu za derbi.

- Nadam se da ću debitovati, ali niko nema garantovano mesto u postavi, to mogu da kažem sa sigurnošću. Ako budem igrao ili ako uđem s klupe, daću sigurno svoj maksimum. Videćemo kako će biti.

Veljko Nikolić Foto: crvenazvezdafk

Naravno, gol u derbiju san je svakog igrača.

- Ako postignem gol, mislim da ću otići na sever, proslaviću sa navijačima - kaže Nikolić, uz osvrt na pripremni period.

- Pripreme sam video kao šansu, došao je nov trener, nije nikog znao što se tiče igračkog kvaliteta, svi smo bili tu da se nametnemo. Mislim da sam iskoristio svoju šansu, ne kažem da sam sad nešto spektakularno uradio, ali mislim da sam iskoristio svoju šansu i da imam zasluge za dobre igre. Nemam pritisak, Deki mi je govorio stalno, ne samo on, i Milijaš, svi mi govore da ne moram ništa spektakularno da uradim, dovoljno je da igram svoju igru, a ostalo će doći.

Seća se najdražeg igračkog i navijačkog derbija Nikolić veoma dobro.

- Ovde na Marakani kada smo pobedili 3:0, imao sam dve asistencije i mislim da mi je to jedna od najboljih utakmica koje sam odigrao ikada. Od mečeva koje sam gledao, derbi kad je Radonjić dao gol.

Ne strahuje Nikolić od grube igre, s obzirom na to da je Partizan bio daleko agresivniji u prethodnom derbiju, što često ume da odnese prevagu u ovako tvrdim utakmicama.

- Oni igraju sigurno grubo, pokazali su to na prošlom derbiju, ali neću se uplašiti, igraću svoju igru, videćemo šta će biti.

Video: Pala prozivka između Dejana Stankovića i uprave Inđije posle gola Zvezde!

(B. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darjan

    27. februar 2020 | 15:12

    Ovog malog su naterali da ide u Zvezdu dok je bio u OFK. I on i njegov otac su Partizanovci. Terzić je pretio da će mu zabraniti igranje za reprezentaciju i da će biti na tribinama dok god je u OFK.

  • Decko decko

    27. februar 2020 | 14:15

    Za sve postoji prvi put

  • Joco

    27. februar 2020 | 17:51

    Kad su Zdjelar i društvo mogli da u 2 derbija neutralizuju Messija (Marko Marin), tebe će pojesti za večeru, nema niko u Zvezdi onu stvar kad se derbi igra, nema agresije, volje i želje kao kod Partizanovaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA