≫ 

Sastav Zvezde za derbi: Stanković odredio startere za Partizan, postojala je samo dilema u napadu

Trener crveno-belih je i pre poslednjeg treninga znao svoj 11 za meč sa večitim rivalom

  • 34
Dejan Stanković Dejan Stanković Foto: Marko Jovanović

"Znam svih 11 igrača koji će izaći na teren", samouvereno je na konferenciji za medije rekao trener Crvene zvezde Dejan Stanković - u najavi 162. večitog derbija protiv Partizana (18, Arena Sport 1)!

Verovatno i zbog činjenice da će na raspolaganju imati sve zdrave igrače, kao i postave i taktike koju je sproveo u prva dva prolećan kola i na pripremama. Izuzetak je bio onaj duel protiv Inđije gde je "meša karte i zabrojao se".

To znači da će Stanković na Partizan krenuti po oprobanom receptu u formaciji 4-2-3-1.

Na golu će stajati kapiten i nezamenjivi čuvar mreže - Milan Borjan, dok će zadnju liniju činiti Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Nemanja Milunović i Milan Rodić. Štoperski tandem je u prethodnom kolu svesno odmarao kako bi što spremnije dočekali duel sa crno-belima.

Protiv Inđije je odmarao i Dušan Jovančić koji će se u nedelju vratiti u startnih 11 i činiće taj defanzivni vezni bedem zajedno sa mladim Njegošem Petrovićem koji je sezonu otvorio golom protiv Čukaričkog.

Ispred njih će delovati Veljko Nikolić koji je takođe bio strelac protiv Brđana, dok ga je Stanković posle Vojvodine apostrofirao kao jedinog igrača koji je "položio" posle 90 minuta.

FK Crvena zvezda, sastav Foto: Telegraf

Nikolić je neko u koga svi u Zvezdi imaju veliko poverenje, počinjao je na sva tri meča ovog proleća, a bio je u prvim planovima i na pripremama.

El Fardu Ben će delovati po desnoj strani, tu nema nikakve dileme. Reč je o igraču koji je ovog trenutka možda i najboklji u crveno-belom taboru, a na tri utakmice već je dao dva gola.

Jedan mu je namestio Željko Gavrić, onaj protiv Vojvodine, a mladi krilni napadač iz Republike Srpske je na tom susretu bio jedan od boljih pojedinaca na utakmici. Kao i u slučaju Nikolić, tako i Gavrić uživa bezgranično poverenje i biće u startnih 11.

El Fardu Ben Ben je taj od kog se očekuju golovi i asistencije Foto: Marko Jovanović

- Čim pričamo o najmlađima u derbiju, odmah sam srećan i imam osmeh na licu. Oni treba da uživaju na sutrašnjoj utakmici. To će da pamte ceo život. Naravno da treba da prihvate zahteve, da misle na taktiku, ali i na sebe. Nema pritiska i siguran sam da će biti spremni - rekao je Stanković na konferenciji.

Srce napada rezervisano je za Ričmonda Boaćija koji se oporavio od povrede i ima blagu prednost u odnosu na Pavkova i Tomanea.

Momak iz Gane je generalno prvi izbor Stankovića otkako je preuzeo kormilo, a jedino se postavljalo pitanje da li je dovoljno spreman. Čim je i ta dilema otklonjena, jasno je da će Boaći u startnih 11.

Pogotovo što je Pavkov u nekoj minus fazi, i što se tiče treninga i što se tiče samih utakmica na kojima je igrao. Telegraf ga je uživo gledoa i na pripremama i opšti sud je da je daleko od prave forme. Mada, ko zna! Možda mu ovaj derbi bude prekretnica u sezoni.

Video: Stanković samouveren pred derbi: Savo ne može da me iznenadi, ali ja njega mogu!

(Telegraf.rs/M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moi

    29. februar 2020 | 22:02

    U boj krenite junaci sviiiiiiii.....Hrabro do pobede i do nove tituleeeeee a leeeee a leeeee

  • Nesa CZ

    29. februar 2020 | 22:00

    Deki bravo, samo napred i igrajte fudbal, jer onaj ko da gol više taj je pobednik...

  • Zivkoni

    29. februar 2020 | 23:41

    Zasto gradski derby kad je partizai iz zagreba!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA